Baby ja musím mať každý deň pečivo... Mohla by som ze si dám. Každý deň jeden kúsok tohto chleba? Ci to je to iste ako keby som jedla normálny chlieb
@susedka1000 v celozrnných výrobkoch je určite nižší obsah sacharidov ako napr v bielom pečive. Takze je to rozdiel
@susedka1000 celozrnný chlieb (aj iné celozrnné obilniny) patria do zdravej výživy a taktiež sú v poriadku pri prevencii nadváhy i chudnutí. Samozrejme otázka chudnutia je komplexná záležitosť a záleží na celkovom zložení stravy (čo ešte ješ okrem toho chleba, koľko ješ toho chleba, koľko iných potravín, kedy ješ...), na pohybovej aktivite a ďalších faktoroch (psychika, ktorá ovplyvňuje naše návyky atď.).
Dôležité však je, aby bol ten chlieb (pečivo) naozaj celozrnný, nie iba farbený. Čiže by mala prevažovať v zložení celozrnná múka, ideálne, keď je iba z celozrnnej múky. To je možné dosiahnuť pečením vlastného chleba, dá sa kúpiť v špeciálnych predajniach (pekárňach), kde taký chlieb robia, v bežných obchodoch je to napr. Slatinský 100 % celozrnný chlieb alebo LIDL ražná Bio kocka.
Rozdiel medzi "bielym" chlebom a celozrnným (i celkovo "bielymi" rafinovanými sacharidmi a celozrnnými) je nezanedbateľný aj z celkovo z hľadiska zdravia, kým napr. tie "biele" riziko cukrovky 2. typu aj nadváhy zvyšujú, tie celozrnné ich znižujú. Rozdiel je vo vyššom obsahu vitamínov, minerálov a hlavne vlákniny a tiež niektorých ochranných látok. Nemusí byť veľký rozdiel v obsahu energie - "kalórií", ale chudnutie nie je len o nich (hoci sú tiež dôležité).
Domáci celozrnný je ok, kupovaný nie je nic moc.. respektive, je ich veľmi malo kvalitnych a treba hľadať. Tak kup muku a skus upiecť si, to je istota
@susedka1000 vyskusaj aj bielkovinovy chlieb. Aj ten sa moze jest pri chudnuti. Maju ho v tescu
@liliana363 a hlavne: jest pecivo len rano.
@susedka1000 úplne v pohode si ho daj, na večeru radšej nie, keď si ho budeš odopierať, skončíš skôr, ako si začala
Kupuj si slatinsky 100% celozrnny chlieb.my ho jeme uz roky ,zacali sme pri chudnuti a ostalu sme pri nom.aj bukovsky odporuca len tento chlieb
Pri chutnutí je OK 50 g denne, čo je cca 1 platok chlebíka 🙂 a aj ja odporúčam ten slatinský chlieb, dá sa kupiť v tescu
@basullinka Ďakujem 🙂
Skús pozrieť tu, možno ti to pomôže http://www.idealnadieta.eu/kaloricke-hodnoty-ch...