Intermittent Fasting - prerušovaná hladovka a jej výsledky

monikapalo
4. mar 2018

Máte niekto s touto metódou dosiahnuté výsledky? Schudli ste? Ďakujem za odpovede.

bonnie2
4. mar 2018

@monikapalo to je to ze jest cez den v rozsahu 8 hodin?

lolusa10
4. mar 2018

Je to super, len pozor na hormony ...

bonnie2
4. mar 2018

@lolusa10 a je yo to co pisem ze jest len v priebehu osem hodin denne?

lolusa10
4. mar 2018

ano 🙂 ale da sa aj normalne len najprv si treba precitat nieco o tom.. treba si davat pozor, hlavne baby, moja znama kvoli tomu nemala menstruaciu pol roka... ale poznam aj taku ktora to drzi uz 3 roky 🙂

kaja73
4. mar 2018

Muzi na toto stravovanie vacsinovo reaguju vyborne. Zeny ako ktora..niektorej to sadne, ale mnohym narobi problemi s hormonami , menstruciou, plodnostou..

obsadenemeno
4. mar 2018

je to super. PCOS upravene, menstruacia upravena, ekzem zmizol, kila sli dole.

obsadenemeno
4. mar 2018

@bonnie2 a nie, nie je to to ze jest cez den v rozsahu 8 hodin.
To je to, ze nejes 2 dni v tyzdni, nie dni iduce po sebe. Postna doba je minimalne 24 hodin - cize sa navecerias v nedelu, potom nejes nic az do minimalne pondelka vecera - a ak nieco zjes, nesmie to mat viac nez 500 kalorii. Idealne je nejest nic az do dalsieho rana (utorkove ranajky).

Idealne postis pondelky a stvrtky. Medzitym jes normalne.

bonnie2
4. mar 2018

@obsadenemeno jeeezis tak to ja by som odpadla kebyze nejem...

kaja73
4. mar 2018

@obsadenemeno https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/prerusov... je to aj to co pises ty aj to co pise bonnie..oboje sem spada.

obsadenemeno
4. mar 2018

@kaja73 originalna metoda intermitten fasting je 5:2.... dalsie su uz odnoze.....

kaja73
4. mar 2018

@obsadenemeno ale funguju tak isto s tym istym efektom....a stale je to individualne, hlavne u zien ,ci nenastanu hormonalne komplikacie..tebe to pomohlo,inym to uskodilo...stale je tu to riziko. Clovek si to proste musi testnut sam ,kam patri..

janinah
4. mar 2018

Stačí zdravý sedliacky rozum...normálne jesť a hýbať sa....dietami si môžeš dodrbať organizmus a potom to roky dávať dokopy...a že to nebude zadarmo je snáď jasné.

simsalabim
4. mar 2018

@monikapalo ja takto fungujem uz 4.rok. Schudla som 9kg za pol roka. Bohuzial, mam problem so stitnou zlazou (autoimunitny zapal) po 2 rokoch som prudko pribrala ( v priebehu 2 mesiacov) takze lieky a tak, potom sa priberanie stoplo, schudla som 3kg z nabraneho a viac to nejde. Ale ako sposob stravovania mi to vyhovuje, post celkove je prospesny. Nie je to o tom, ze sa cely cas neje. Ja jem rano ovsenu kasu varenu s vodou, lyzicka medu a 70 g ovocia mrazeneho ( ribezle vacsinou). Obed nejaka kremova polievka ( brokolica napr. ) bez muky, smotany, alebo listovy salat so zalievkou a vecera losos so zeleninou alebo omeleta so zeleninou, kelovy privarok s parkom a tak. Prepocitane na kalorie samozrejme, aby vyslo tych cca 500, muzovi 650 v postny den. Jedava tak aj moj muz. Je to fajn na odlahcenie. Inak autor diety Mudr. Michael Moesley ci ako to pise uz najnovsie zvysil pocet kalorii v postny den na 700.

dominika7990
4. mar 2018

Určite by som takú diétu neskušala. Čo takto radšej začať cvičiť a dať krabičkovu diétu?

monikapalo
autor
4. mar 2018

Myslela som skôr na metódu 16/8

bonnie2
4. mar 2018

Mna by zaujimalo ci naozaj niekto schudol tym ze jedol len v priebehu osmich hodin ? A kolko kg za aky cas ?

bonnie2
4. mar 2018

@kaja73 diky. em. Ty mas skusenost?

kaja73
4. mar 2018

@bonnie2 nie uplne,len ciastocne..dodrzujem taku odnoz ..rano jem len tuky..tie nevyvolaju ziadnu inzulinovu odozvu a som syta az do cca 13h..pijem tukovu kavu o cca 7,30h. Je to taka odnoz prerus.hladovky,lebo kym je inzulin dolu tak sa telo sprava akoby hladovalo,ale bez stresu . Dalej cez den jem nizkosacharidovo..vela zelneiny,ryby,ale aj maso,domca zivosicne produkty,vajicka,klude mast domacu,malso,olivak,avokado..proste vela zdravch tukov a primerane bielkovin...nieco v style Paleo.

bonnie2
4. mar 2018

@kaja73 dakujem🙂

monikapalo
autor
5. mar 2018

@kaja73 super, ďakujem

gabika_v
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lexi333
14. sep 2020

@bonnie2 2 mesiace 14kg

nataly2015
24. sep 2020

@lexi333 super, pokúste viac. Ja mesiac a 4kg

diaszoky
23. feb 2022

@lexi333 no ale akoze to funguje tak ze dva dni postim a potom sa mozem urcite len tak jest normalne? Ved to nebueem mat jojo efekt?

okm221
27. júl 2023

@lolusa10 somarina