Ahojte, začala som fastovať spôsobom 16/8. Začínam obedom , snack, večera. Kontrolujem si kalórie a makrá. Týždeň bolo všetko v poriadku a po týždni začala bolesť hlavy, občasné mierne kŕče v črevách a slabosť, znížená energia. Ak máte niektorá skúsenosti, alebo informácie, môže ísť o dočasný stav ? Mám skúsiť vydržať, alebo toto nie je moja cesta...? Ďakujem dievčatá.
Mne to vyhovovalo a nemam pocit, ze by mi byvalo nevolno -jedine cez 24h posty
Ja mam tiez intermittent fasting. Rano si dam kavu.
A potom zacinam obedom. Vdaka kave, resp soli v nej, ma hlava neboli.
Ten snack zrus a az mas chud na sladke, tak si to daj hned po jedle.
Nekruti mi creva. Cez den Vela pijem tekutiny.
Bolo mi trosku slabsie cez 24 hodinovy fasting, ale uz je to ok.
Máš dostatok tekutín? Berieš aj nejaké vitamíny a minerály?
Možno to bude nejaká viróza alebo ti naozaj telo dáva signál, že toto nie je cesta...
@tanyan pijem 3l vody, ale vitamíny a minerály zatiaľ nie. Mám pocit že má pobolieva uzlina za uchom, je možné aj to, že je to niečo iné ako nežiaduci účinok z IF.
@oslo1 prečo je potrebné zrušiť ten snack ?
Neznizila si nahodou nejako rapidne sacharidy? Lebo vtedy ma telo doslova takyto abstak.
Alebo je jednoducho mozne, ze to nie je pre teba, resp tvoje telo potrebuje cas sa prisposobit. Dala by som tomu este tyzden a ak sa to nezlepsi skratila by som to prechodne na 10/14.
@milanemila áno, sacharidov mám pomenej ako doposiaľ, ale priemerne okolo 130g, to nie je až tak nízko, či ?
To je v pohode, ziaden extrem. A kedy ti je najhorsie, ked sa blizi koniec toho okna kedy nejes, ci aj v priebehu dna?
@milanemila začalo to v pondelok poobede okolo tretej, tzn. obed som už mala za sebou. Na noc som si dala Paralen a ráno som bola celkom v poho. Energia pokulhávala ale hlava nebolela. Poobede teda v okne trochu kŕče. A dnes má od rána bolí hlava a celkovo sa necítim dobre.
@milanemila o pol desiatej som aj zjedla raňajky radšej, ale moc to nepomohlo.
snack je iba pre chorych ludi, ludi s rakovinou a sem tam pre deti.
Dospely clovek sa ma najest a vydrzat do dalsieho jedla. Pozri si, odkedy zacali byt ludia obezny, odkedy doslo na trh UPF jedlo a odkedy sa dava snack, lebo sa za par susnov dokazu companies nabalit.
Snack nema so zdravym jedlom nic spolocne. Teda pokial si nedas za hrst orieskov alebo neokusnes uhorku.
Zdravy dospely clovek ma medzi jedlami vydrzat. Ide tu aj o vylucovanie hormonov, specialne insulin. Toto je ale na dlho. Snack a sladkosti, ako sa hovori v UK, so treats, to znamena, ze obcas, ale nie kazdy den.
@oslo1 aha rozumiem. Ja si dávam ale ako snack tvaroh, ovocie,orechy.
Dávaj si kľudne aj snack... if je o tom ze môžeš jest koľko chceš (samozrejme limitovane kaloriami). Možno na teba nieco lezie. Plus môže byť problém nedostatok kalórií, zloženie.... nie každému vyhovuje každé jedlo, hociktorý druh "diety".
treba doplniť minerály, hlavne horčík a sodík, skús si dať trošku slanej vody alebo minerálky
Posledné tri dni som raňajkovala, ale žalúdok ma bolí už po každom jedle. Neviem či som si uhnala nejakú gastritídu tým týždňom bez raňajok, alebo ako som k tomu prišla...Je možné, že to s IF absolútne nesúvisí.
Každé telo je iné, niekto úžasne funguje na 16/8 a niekto pri takomto stravovaní nedokáže fungovať. Ja tiež nedokážem fungovať ak som bez jedla viac ako 12 hodín. Verím svojmu telu, že vie zo robí 🙂