Hýbme sa a schudnime

talula
20. nov 2012

ahojte, kazda z nas vie, ze pohyb a chudnutie k sebe neoddelitelne patria. Ale napriek tomu sa vela-x priklonime len k diete a cvicenie vynechame... Alebo sa musime prinutit, aby sme spravili zopar brusakov, ci si isli zabehat. Touto diskusiou by som chcela zdoraznit dolezitost pohybu a zaroven vas (ale aj mna) motivovat k pohybu a cviceniu. Vcera vecer som pridala jeden clanok, ktory by nas mal k cviceniu nakopnut 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/talula/clano...
V zdravom tele, zdravy duch 🙂

miskap2111
20. nov 2012

Dobrý článok - potvrdzujem z vlastnej skúsenosti. Behám 5-6x do týždňa. Najprv som začala kvoli schudnutiu, ale po určitom čase sa to úplne pretransformovalo a behám hlavne kvoli tomu, že mi to fantasticky čistí hlavu a navodzuje výbornú náladu. To, že sa mi popri tom aj pekne formuje postava, to už je len doplnkový benefit. 🙂 Je však nutné zachovať pravideľnosť. Keď je pohyb tak prirodzenou súčasťou dňa, ako napr. umývanie zubov, vtedy sa vlastne už ani nepotrebujete motivovať- ide to všetko samo. Obliecť sa, obuť sa, vybehnúť a deň je hneď krajší. 🙂

talula
autor
20. nov 2012

@miskap2111 ak s tym ma niekto osobnu skusenost ako ty, urcite to cloveka viac povzbudi ako len si precitat nejaky clanok. Dakujem za prispevok 🙂 a okrem behania aj cvicis inak? Ja cvicim so Cindy Crawford, pacia sa mi hlavne cvicenia po porode, pretoze ked sa mi mala narodila, stale som sa vyhovarala, ze po porode by sa cvicit nemalo a aj kvoly kojeniu.... ale ked clovek chce tak sa da! Zavisi to len od pohodlnoti/lenivosti cloveka...

miskap2111
20. nov 2012

@talula teraz uz ine necvičím, len behám. Kedysi som trochu dávala fitko- ale len tak, aby sa nepovedalo. 🙂 Inak je fakt fajn pohyb kombinovať - zapajať rôzne svalové partie. Ale toto zatiaľ ovládam tiež len skôr teoreticky, lebo prakticky chodím už len behať. 🙂 samozrejme, občas robím aj iný šport- v lete plávam, v zime lyžujem, ale to je len raz za týždeň-dva, takže to za pravidelný pohyb nepovažujem. 🙂

mimikyky
21. nov 2012

@talula ahoj 🙂 fajn článok, určite je v ňom kus pravdy,mám vyskúšané sama na sebe 😉

talula
autor
21. nov 2012

baby, cvicenie mi fakt pomaha v boji proti lenivosti 🙂 vzdy mam chut nieco s radostou robit, aj teraz vypinam MK a idem aspon zehlit a potom zase cvicit 🙂

simonk_a101
21. nov 2012

@miskap2111 ahoj. chcela som sa ta opytat, behas aj v zime? kadial chodis behavat? po ihrisku? alebo mas nejaku oblubenu trasu? ja som robila atletiku este na zakladke a strednej, ale od kedy som sa prestahovala na dedinu je to tu o nicom.... mame vsade same kopce- nechcem nabrat svalovu hmotu. Ako dlho behas? Normalne rozmyslam ze sa rano pojdem prebehnut. ,,ked vstanem". a este- behas rano alebo vecer? vzdy v tom istom case?

miskap2111
21. nov 2012

@simonk_a101 po minulé zimy som veľmi nebehala, ale tento rok sa mi zatiaľ darí aj v škaredom počasí 🙂 , ale je len koniec novembra, tak je to stále fajn. Chodím na nábrežie Dunaja v BA. Teraz som na týždeň v Belgicku, dnes tu lialo, sychra, vietor, ale bola som. Behávam tu popri takej riečke- je to trasa pre cyklistov- veľmi pekná trať. Behávam rôzne dĺžky a tempá- obdeň 5-6km, a medzi tým dlhšie trasy okolo 10 a viac km, 1-2x do týždňa mám pauzy. Ale najradšej mám dlhšie trasy (okolo 10km a viac) a keď ich bežím pomalým tempom (cca 9km za hodinu).. Treba sa dobre obliecť a ísť.

miskap2111
21. nov 2012

@simonk_a101 a ešte čo sa týka času- najradšej behám za svetla, ale cez deň mi to veľmi nevychádza - hlavne cez týždeň, tak chodím na večer. Ale cez víkend vždy dopoludnia.

lidaslim
Odpoveď bola odstránená
Zobraz