Hladovka

28. feb 2023

Mate niekto skusenost z jednodnovym postom alebo aj viac dnovym? Pomohlo vam to sa nastartovat? Som zavisla na jedle hlavne moja hlava a stale priberam neviem sa nijako skludnit od vianoc ...poviem si ze budem jest zdravo a nasledne sa prejedam ....proste potrebujem nejaky stimul uvedomit si ze neumrem ked nebudem chvilu jest

gabriela2952
28. feb 2023

Stiahni si kalorické tabuľky, a zapisuj si všetko jedlo co zješ 😊 naucis sa tak lepšie rozvrhnut jedla na celý deň aby si bola v tých kallriach co budeš mat nastavene 😊 ide hlavne o to nejesť hlúposti, hlavne sladkosti.
Keď už tak dať si raz za čas

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oblecenie99
28. feb 2023

Začni v malom... Daj si normálne raňajky aj obed, aby si nebola hladná, a večer niečo jednoduchšie.. ideálne bez pečiva. Nejaký cviklovy šalát, vajíčka, kvalitná šunka, mne chutí ten balkánsky syr k tomu, či jogurt .. fakt aby si nebola hladná, lebo potom do troch dní vybieliš v Lidli regále s chipsami a sladkosťami a zhltnes chladničku... Ja som popritom úplne vysadila biele pečivo, ak nejaké, tak na raňajky tie hutné, tmavé, celozrnné "smradľavé" chleby.. a úplne vysadila sladkosti a slané veci v štýle chipsy a pod. Posledné tri dni sú najhoršie.. po dvoch týždňoch ak si sa nezlomila, tak to už dáš 😄 ja som vlastne tak zistila, ako veľmi veľmi som závislá na sladkom, normálne som mala abstinenčné príznaky.. no a samozrejme pohyb.. postupne, pomaly. Dlhšia prechádzka, rýchlejšia chôdza, možno sa inšpirovať na YouTube, je plno cvičení na doma a už si len vybrať to, vo tebe vyhovuje. V malom, postupne, ale vytrvalo.

autor
28. feb 2023

@oblecenie99 aj cvicim ale zeriem stale nic ma neprinuti jem normalne zdravo a v zapeti mi prepne a zeriem ako besna ...to iste som robila aj pri tabulkach

0silvia0
28. feb 2023

Robila som roky jednodnove posty kazdy tyzden. Ale kvolu detoxu organizmu, nie kvoli chudnutiu. Na chudnutie je to blbost. Ked ten post vydrzis, na druhy den to dozeries, to nerob kvoli chudnutiu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roja01
28. feb 2023

Skus sirup Neera od firmy Madal bal. Da sa uzivat v 3dnovej kure alebo 10dnovej. Zo sirupu, citronovej stavy a vody sa pripravi 2l stavy a ta sa pocas dna namiesto jedla pravidelne uziva. V sirupe su vyzivne latky a clovek netrpi ani hladom, ani unavou. Za 3 dni si clovek zvykne na obmedzenu konzumaciu, nakolko po tychto 3 dnoch sa nabieha na stravu oparne a postupne. Po 3 dnoch nehrozi jo-jo efekt ako pri dlhodobejsich dietach.

autor
28. feb 2023

@roja01 mne ide oto dat sa dokopy aj mentalne ze proste jedlo nieje stred vesmiru

januska12323
28. feb 2023

Keď sa máš potrebu prejedať jeden deň hladovky nepomôže aj keby si vydržala tak sa dokrmis po jej skončení. Najprv odstráň príčinu toho jedenia (si hladná? Maškrtná? Dáva ti to radosť?..)

0silvia0
28. feb 2023

Mas nejaky psychicky problem? A odkedy pocitujes, ze mas z jedla stredobod vesmiru?

duunlo
28. feb 2023

Najdlhsiu som mal 5 dnovu hladovku len o vode, ale kvoli detoxe nie kvoli chudnutiu aj ked za tie dni som schudol 7kg. Najtazsie su prve dni, potom je to celkom pohoda. Ale ked sa rada ozieras, toto asi nedas…

kimberley123
28. feb 2023

Ja som síce nedržala hladovku no jedla som raz za deň. Niekedy to boli iba jogurty a polievky a niekedy nič. Schudla som 14kg.Ako náhle sa vrátiš k starému stravovaniu kg sa ti pekne vrátia.Ja som pribrala po 3 rokoch 10kg,ako náhle som sa prestala kontrolovať,jedla som sladkosti a nezdravé jedlá.Teraz sa môžem len modliť aby sa mi to podarilo zhodiť .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimikarol
1. mar 2023

Ja som 2,5 roka nejedla večeru. Len raňajky a obed. Tiež by som sa k tomu chcela vrátiť, aj jednodňovú hladovku v jeden deň v týždni ale neviem sa odhodlať. Radšej začni v malom, pomaly vynechaj jedlo lebo keď aj vydržis jeden deň nejesť tak druhý zjes všetko čo uvidíš (obrazne povedané)

summer23456
1. mar 2023

@mimikarol a koľko si schudla? To normálne posledné jedlo bol obed o 12tej a dosť? Neodpadavala si od hladu?

mimikarol
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rk123
1. mar 2023

ked si zavisla na jedle a jedine na co myslis je jedlo, tak hladovka je snad najhorsie co mozes urobit. budes cely den mysliet na to, ako sa potom najes a tak isto sa prejes ako hocikedy inokedy. zacarovany kruh. treba si nastavit pestry jedalnicek, nevynechavat nic, idealne si ratat kalorie atd

lujza123
1. mar 2023

Skús prerušovanu hladovku, napríklad 8 hodín ješ a 16 hladujes. Prvý týždeň -dva sa snaž dodržiavať len časy; ináč jedz všetko ako si zvyknutá, kľudne aj sladkosti; nezdravé či vyprážané. Dôležité je aby si sa naučila jesť iba vtedy keď máš a nejesť keď nemáš. Keď to zvládneš začni veľmi postupne vyraďovať nezdravé jedlo a nahradzovať zdravsim

akinom0077
4. mar 2023

nie taketo veci neuznavam. ja za seba ja by som odpadla a rozbolelo by ma brucho triasla by som sa. proste ja musim jest kazde 2-3 h. Nedrzala by som denny post nech to ktokolvek akokolvek prezentuje a odporuca/ praktizuje nech sa paci

adam7122023
6. mar 2023

@autorka Mám skúsenosti s jednodňovou hladovkou (len o vode). Absolútne bez problémov. Obvykle sa po nej niekoľko dní cítim lepšie. Robím to x-krat za mesiac. Niekedy viackrát, inokedy menej (lebo som pažravý).

Ak si to ešte nerobila, skús jeden deň 10 hodín bez jedla, o 1-2 týždne neskôr 16 hodín a o ďalšie 1-2 týždne 24 hodín. Ked nebudeš cítiť nič negatívne, môžeš to skúšať častejšie.

Ak máš nejaké chronické choroby, odporúčam sa poradiť s lekárom, či to nemôže negatívne ovplyvniť tvoj zdravotný stav. Napríklad, pri problémoch s obličkami je potrebné byť opatrný. Hladovka štartuje autofágiu (ako už asi vieš, zjednodušene povedané - regeneráciu, obnovu organizmu) a tá potrebuje kvalitnú filtráciu organizmu, s čím by choré obličky mohli mať problém.

adam7122023
6. mar 2023

Pardon, oprava (nestihol som v limite): namiesto "kvalitnú filtráciu organizmu" malo byť "kvalitnú filtráciu". Slovíčko "organizmu" som nestihol zmazať.

mikadooo
6. mar 2023

Držala som kedysi jednodňové pôsty, krásne som si vypestovala migrény od hladu. Teraz stačí, že som hladná aj bez pôstu (napríklad nestíham včas obed) a hlava sa bez otáľania hlási... Takže bacha bacha. Radšej bez extrémov a pomalšími krokmi.

sofia010
28. júl 2023

Ahojte,
volám sa Sofia a mám 17 rokov. Poslednú dobu stretávam ľudí, ktorí sa mi neustále vysmievajú preto ako vyzerám a to hlavne kvôli mojej váhe. Zo začiatku som sa to snažila ignorovať, ale začalo to byť horšie. Mesiac som nevychádza z domu, pretože som trpela depresiou. Stále na internete čítam o hladovke a ako ľudia počas nech schudli. A preto stále váham či sa mám do toho pustiť... lebo si čo najskôr chcem zredukovať váhu, aby mojej osobe bolo aspoň trochu kľudu.
Lenže stále netuším ako dlho by som ju mala držať, aby všetko bolo v poriadku

Za vaše názory vopred Ďakujem

nikiya1
11. júl 2024

Ja som práve začala s hladovkou, trošku nervozita inak sa cítim dobre. Budem ju držať 20 dní potom napíšem koľko som schudla a ako sa cítim 🙂

autor
24. júl 2024

Môj prípad, keď som zapisovala paradoxne ešte horšie

majkadu92
24. júl 2024

Hladovka ??? 😀😀To je načo dobre keď môžeš jesť a chudnúť ???