Histamínová intolerancia a snaha schudnúť

menasuobsadene
28. jan 2022

Ahojte,
mám HIT, intoleranciu na laktózu a lepok. Chcela by som zhodiť tak 3-5 kg (165 cm, 58 kg) no nedarí sa mi, aj napriek tomu, že nesedím na zadku 🙂.
Nejaké tipy/triky? Ďakujem 🌞

mamina0078
28. jan 2022

Ja mám tak isto intolerancie🤣... Znížiť príjem kalórií, dodržiavať pitný režim... A treba si dať pozor na gluten free produkty niektoré obsahujú viac kalórií ako "originály" s lepkom

menasuobsadene
autor
29. jan 2022

@mamina0078 ahoj, Glutenfree nejem, presne kvôli tomu, čo spomínaš. Myslím, že som celkom rozumná pri výbere potravín a čo-to viem aj o prijme a vydaji. Dokonca nejem ani fruktozu, tiež mám alergiu, nesladím, občas si dám čokošku alebo med…počúvam svoje telo 🙂 nemyslím si, že mám 3-5kg tuku, skôr som zavodnena…makkucka 🙂 skúsila som MK, lebo keď sa pytam doktorky/dietologicky/vyzivovej….tak sú to take polokecy. Chcela som počuť nejaké nápady od real ľudí s podobným problémom.
Ale aj tak dakujem za reakciu 🙂

krisbar
30. jan 2022

@menasuobsadene moja otazka je skor - co to bude znamenat ked schudnes 3-5 kil? Co sa v tvojom zivote zmeni? Niekedy totiz je to len o egu a porovnavani sa s druhymi. Ved vahu mas velmi dobru na vysku. Niekedy uz telo nemoze ist viac dole, kedze ma isty pocet tukovych buniek ktore zivi.
Ja mam podobne parametre, ale v nejakom bode som si povedala, ze dolezite je ze sa stravujem kvalitne, sportujem pravidelne, nie som lenivec leziaci pri telke, mam kopec energie..viac ako ked som mala o tie 3kg menej a vobec sa nehybala a zrala vsetko.