Ahojte, mám už dlhodobo taký problém, že sa cítim veľmi nekomfortne v plavkách medzi ľuďmi na kúpalisku, či pláži. Doteraz som sa im aj pre toto úspešne vyhýbala, ale aktuálne mám dvojročného syna, ktorý miluje byť vo vode a týmpádom chodime k vode častejšie. Väčšinou s ním chodí manžel, ale občas sa musím prekonať na dovolenkách aj ja, keďže syn je nadšený, keď sa "kúpe celá rodina" a ja mu to nechcem odopriať. Próblém ale je, že ja sa cítim extrémne nekomfortne, cítim sa ako keby som bola holá a každí sa pozerá na mňa...väčšinou sa po nejakej hodine už poberiem prezliecť naspäť do šiat lebo je mi tak nepríjmne byť v plavkách. 🫤 Viem že je to úplná blbosť a nikoho nezaujímam v plavkách 😅...aj tak si neviem pomôcť. Viem, že to pravdepodobne pramení z mojej nespokojnosti s mojou postavou a sebavedomím v tomto smere, ale keď som oblečená, tak moje sebavedomie stúpne a som úplne inak uvažujúci človek. 🤷 Váhu mám takú normálnu, 168 cm a 60 kg s postavou hrušky, takže mám plnšie stehná a zadok a bruško relatívne ploché...aj keď ano, potrebujem spevniť, čo som aj začala cvičiť, je to ale ešte krátko na akýkoľvek efekt. Sama ale viem, že moja postavá neohúri a ani nepobúri...tak ju nikto okrem mňa určite nebude riešiť a aj tak mám tieto stavy 🤦. Ako to prekonať? Podarilo sa to niekomu a má vlastnú skúsenosť? Ďakujem za rady.
Stale si opakuj, ze naozaj nikoho nezaujimas a ze si tam kvoli synovi
Opálenie zakryje mnoho nedostatkov,je to fakt velky rozdiel byt bledy a byt opaleny.Sup par krat do solarka(5-6x) a ver mi,ze ti stupne sebavedomie.
A samozrejme strava,lebo ked vysledky cvicenia budu prekryte vrstvou tuku tak ich nebude vidno,darmo.
prosím ťa, zaujala a pobúrila zároveň keby si na kúpalisko prišla v kožuchu... inak je to každému jedno kto má akú postavu ....
určite si krásna žena , pretože aj tie miery máš dokonalé. ❤
V plavkách vídať skutočne rôzne postavy. Každému je to jedno, ver mi. 🙂 Si tam kvôli synovi, to by ťa malo zaujímať. Nauč mať rada sama seba, ako ťa potom môžu mať radi ostatní? 🙂
Daj si cele plavky
..
Skus ine plavky mozno. Ceke, tankiny, ci iny strih... Take co sa ti budu pacit. Bezne vidno aj take az po kolena a ci ine plavecké, fakt je jedno kto co ma 🙂 pripadne si potom ked vyjdes z vody na seba prehod cosi lahke vzdušné..
A fakt nikoho ineho nezaujima ako vyzeras, ked moze kadejaky pupkos polonahy sa vyvalovat, tak mozes aj ty 🙂
Ja mám teda otrasnu postavu , nadváhu , ale ostatní ľudia sú mi uplne ukradnutí . Nosím jednodielne cierne plavky a je to ok .
Začni sa mať rada, alebo zvoľ celé plavky 🙂
60 kg na 168 cm je štíhla postava. Možno trošku väčší zadok a stehná. Na kúpalisku sú bežne dve tretiny ľudí s omnoho väčšími proporciami. Tvoju normálnu postavu nikto nerieši. Tak zahod predsudky a užívaj si vodu a slniečko.
Dakujem za prispevky. Zvazujem uz nejaku dobu, ze si kupim plavacie leginy a tankiny...len mam pocit, ze tym dosiahnem iba opacny efekt, ze budem putat pozornost kvoli tomu, lebo som pri vode v leginach a tricku 🥴.
Aktualne man tieto plavky vid. nizsie, ale citim sa v nich ako v mini sexy satach, ktore by som si ja normalne nikdy nedala. 🤦
A teda mate pravdu, musim sa nejako naucit mat rada samu seba, to je asi zaklad.
ahoj ja meriam 179 cm a vazim 80 kg cize som tak akurat..mozno ešte kilo dva dole a tiez som sa hanbila ist na kupalisko samozrejme ine ako cele plavky som si nedala aj ked mam brucho ploche. kym tam neprisla moja sesternica ktora meria 165 cm a vazi 110 kg v polovicnych plavkach uplne sebavedomie az po oblaky..a uplne mala v pazi proste uzivala si tam kazdu sekundu spliechala plavala aj po nej zazerali ale mala uplne na haku..odvtedy som si povedala ze a dost..prestavam riesit ostatnych..
Neblázni, veď to máš normálnu postavu/váhu.
Iné priestorovo viditeľnejšie osoby chodia na pláž/kúpalisko.
A nikoho nezaujímajú.
Teda mňa určite nie.
Ak má niekto nutkavú potrebu stále niekoho riešiť , tak to nie je len skrz váhy ale nájde si vždy niečo.
Toto vypusť z hlavy, uži si dovolenku s rodinou.
Veď si daj plavky, ktoré vyzerajú ako šaty, máš teraz obrovský výber
Trafila si sa do plaviek, ktoré opticky zväčšujú zadok a stehná a zmenšujú prsia. Daj si pekné dvojdielne plavky a hlavu hore.
Nikto na teba nie je zvedavý. S takou váhou ani nemôžeš vyzerať zle. Kúp si iné plavky a keď už budeš v bazéne poobzeraj sa okolo seba aké "horšie" postavy sa nehanbia, prečo by si sa mala ty?
hlavne si treba uvedomit, ze nie si stred sveta a naozaj vsetci po tebe necumia🙂
to je len tvoj pocit.
uprimne - ja by som s aviac pozeraja na zeny v plavkach, ake su vyssie pridavane, ako na zenu v beznych, vkusnych plavkach, aj kerd ma vyssiu nadvahu.
normalne si oblec plavky ale sa ti pacia a uzi si plaz 🙂
Treba sa zmieriť s tým, že si fakt každému ukradnutá a keďže nemáš ideálnu postavu tak sa na teba ani nik nebude pozerať. Načo by to robil.
Mne pomaha prave to, ze chodim po kupaliskach saunach, plavarnach, kde vidim, ze dokonaly nie je nikto a za hlavne nikto nikoho neriesi. A keby aj, co nepocujem, to ma trapit nemusi.
Ja si myslím, že ked ludia chcú rozoberať tak budú či je to silikonová blondína, plnšia mamička nájdu si hocikoho či už v meste na prechádzke alebo na kúpalisku...
Mám podobnú postavu a na poslednej dovolenke som prekvapivo patrila medzi tú štíhlejšiu menšinu, väčšina žien mala min o 10-20kg viac. A nevyzerali, že by ich to extra trápilo. Tiež sa v plavkách necítim najlepšie, ale kvôli deťom prežijem. Keď sa dá, niečo na seba prehodím a je mi lepšie.
Možno pomôže, keď sa naopak ty budeš pozerať po iných ľuďoch, a uvidíš, ako sa vyhýbajú pozornosti, prípadne sú pohrúžení do svojho sveta. Keď sa takto poobzeráš, zistíš, že ti naozaj nič nehrozí.
Ja mam presne tvoje miery a citim sa chuda. Nosim cele plavky so suknickou. Ked vidim ovela horsie postavy, ako moja, hned mi stupne sebavedomie 😆.
Nijak inak sa to prekonat neda, ako tym ze sa zacnes mat rada.