Fittnes náramok - spálené kcal

laurikasarinkaq
12. máj 2022

Dobrý deň , mam fitness náramok ktorý mi počíta spálené kcal pri rôznych športoch no šport korčuľovanie tam chyba . Chcem sa opýtať či sa da na internete nájsť nejaká kalkulačka ktorá mi vypočíta spálené kcal pri korčuľovaní podľa prejdenych km/h a napr priemernej tepovej frekvencie .
Keď korculujem dávam si počítať aktivitu ako bicyklovanie a ukazuje že som za hodinu priemernou rýchlosťou 14km/h spálila 448kcal . Myslite že to môže byt rovnako keď som korculovala alebo o niečo viac alebo menej ? Pripadne viete mi dat nejaku radu ako si to vypočítať niekde na internete ?

lenkahorny
12. máj 2022

Dobrý deň, treba sa podľa mňa pozrieť, ako máte nastavené základné údaje na náramku. Tie spálené kalórie sú podľa mňa trochu prestrelené, ja mám priemerku na biku 22km/h a aktívne kalórie splálené sú 390 ze 46 min. Ale zas ak to bolo 14km/h a stále do kopca, tak by to možné asi bolo. Na korčuliach mi väčšinou ukazuje menej ako na biku. Celkom dobre ukazujú Iwatch a Garmin, sú drahšie ale podľa môjho názoru celkom spoľahlivé.
Našla som aj túto stránku: https://fitnessrevolution.sk/kolko-kalorii-spalim/
Možno pomôže. Pekný deň

suzie28
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
12. máj 2022

@laurikasarinkaq ja by som tam hodila kardio, je to podobne tomu, co by si robila aj kdesi vo fitku. Tie kalorie su skor odhad, nie nejake presne. Na to netreba zabudat