Baby kedy prídu endorfíny z cvičenia? Cvičím veľmi krátko, 2 týždne, ale som veľmi unavená po cvičení, žiadne endorfíny o ktorých sa toľko hovorí neprichádzajú. Navyše som nejaká mrzutá, bez nálady. Je to normálne?
@koniarova tak to obdivujem taky postoj 😂
Tak záleží od toho, či sa tešíš na cvičenie, či cvičíš tak, ako Ťa to baví. Treba si nájsť taký šport, ktorý by Ti prinášal aj radosť.
Ja chodím na Zumbu a skupinové cvičenia a tam zažívam búrku endorfínov 😄 a vždy sa na to teším, lebo ma to baví. A samozrejme sem tam sú aj dni kedy sa mi chce menej alebo nejdem vôbec, ale to závisí aj od externých faktorov ako keď sa mi nedarí a nemám svoj deň.
ono take zazracne zmeny zas nepridu. nevyhodou je aj toto rocne pbdpbie a pocasie.
navyse tu moze byt, ze telo to vnima ako nedostatok a teda je dolezite, aby si mala aj vyvazenu stravu-
@mikitilik29 čo mi ostáva. 😁🤷Mám 46 a chcem vyzerať dobre/a zároveň žrať/. 😂
Mňa cvičenie nebaví, ale chcem mať peknú postavu tak sa nútim 🙈
@karolinakovac mne neprináša radosť žiadny šport. 😁A to som ich teda skúsila veľa. 😁
No vidíš. Aj nútenie je cesta. U mňa to funguje. Dovolím si tvrdiť, že dvadsiatky schovám do vačku. 😁👍Tak len vydržať. Aj keď na silu.
Chcelo by to veselu partacku.
@koniarova jezis ty si moje stratene dvojca! nepoznam nikoho kto to ma takto ako ja. az doteraz 😍
nenavidim cvicenie. z telocvicni ma cely zivot napina, akykolvek sport okrem rekreacneho clapkania sa vo vode ma deprimuje (mna teda aj tolkoospevovana turistika depta) utekat ani neviem ale teda tiez cvicim. zatial len rok a pol ale kazdy bozi den. dokonca aj ked som chora. a ani jeden endorfin sa u mna nevyskytol. mam pocit ze sa tiez toho pohybu boja rovnako ako ja tak radsej zalezu 😀
ale!
nasla som si sposob ako sa z cvicenia tesit. uz v prvej minute kedy zacnem sa nesmierne tesim na to, ako skoncim. takze som motivovana odcvicit to cim skor a cim lepsie nech mam cely zbytok dna pokoj 😅
A este dobra hudba. aspon ta mi to trochu sprijemnuje. a hodlam pokracovat pretoze presne tak chcem dobre vyzerat a moct zrat a neskoncit za par rokov ako knedla ktoru vsetko vsade boli.
@pralinka25 presneeee ❤️❤️. Ja si aj hodiny nadstavím,kedy končiť. V žiadnom prípade minúta navyše. 😁😁
@koniarova som taka stastna ze v tom nie som sama. 😍 a keby si videla tie zaciatky mojho cvicenia. ja som nemala problem s postavou. som chuda ale svaly nula nic. vobec mi to neslo. som sa prevratila na tej karimatke ako chrobak na krovky a rehotala som sa na sebe ako sibnuta. potom som na konci lezala vystreta (priprava na truhlu) a premietala o tom nech ma nechaju radsej umriet 😀
fakt groteska. ale uz je to teda podstatne lepsie.
@ninka123 vyborne mozeme zalozit klub nula endorfinovych 😀 tato tema mi zlepsila den.
@pralinka25 ja som si skoro cvrkla pri čítaní, perfektne napisane....ze okrem rekreačneho clapkaniaaa🙂)))
@marthuska keby si ma videla utekat umres od smiechu. ja stale hovorim ze keby ma aj nejaky uchyl nahanal celkom urcite umrie od smiechu a zachranim si tak zivot.
zavisi od cvicenia,a le aj som si vzdy zvykla pustit gudbu a castokrat som nad neicim rozmyslala a makala na stroji. vo fitku som bla s kamoskou a hcoi nei je idealne kecat,treba dychat,a le aj napriek tomu nam tak bolo prijemnejsie.
inak mi raz moj internista povedal zaujimavu vec - pri chudnuti treba partaka. nemusi to byt clovek, tkroy chudne, ale clovek ktory podpori chudnuceho, idelane je, ak chudnu aspon dvaja.
my sme voli od zaciatku roku 2020 styry, ale aj vdaka karantenym opatreniam sa to zemnilo, postupne vsetky poodpadavai, ja som cez sviatky trosku pribrala, ale dalsi rok som sa opat rpzbehla a schudla som. dokopy to robilo tusim 22kg s tym, ze niektor ekg som chudla 2x. zial potom sa mi to uz nepodarilo a opat priberam.
nejak soms a nevedela rozbehnut, v praci sa to komplikuje a som taka vytazena, ze nevladzem ano dalsi den po celodennej sichte. akoeze mozno by soms a mohla rozbehnut, ale je to pre mna akosi tazsie, a zas priberam a priberam, ide dalsi rok, snad sa mi podari zas dat nieco dole. cchela by som.
inak sme spiskali zaujimavu vec po vzore na pracovisku kamosky.
v praci sa stavili o to, kto najviac schudne za mesiac. kazdy co sa zucastnil, prispel tusim 20e a vytaz zobral vsetko, nevim presne kolko ich bolo, uz si presnu sumu nepamatam, ale este aj sef im prispel. cize celkom pekna motivacia.
toto sme urobili 3 kamosky. ja soms chudla viac ako 3kg, ta jedna, co to ma z prace, neviem, asi len malinko,a lebo vobec a ta dalsia az 5kg. no ona schudla praktick ykoli tomu, ze jej zomrela babka. mala stresy a nechutilo jej.
je fakt, ze ju tato udalost ovplyvnila a mozno by tolko neschudla, dokonca asi aj mozno vobec, alebo malo a asi by som vyhrala, ale beriem to tak, ze aj v beznom zivote sa stava, ze amme taketo obdobia a je bezne, ez vtedy mozeme chudnut rychlejsie. ani by sa nedalo zhodnotit celkom presne, kolko by dokazala schudnut bez toho. no myslela som si, ez mco nie, lebo rpave ona so mnou chodila do fitka, schudla za ten rok rovnako ako ja - okolo 12-13kg, no na sviatky pribrala 10kg naspat a dalsi rok uz neschudla nic, za ot ja opat 12kg.
A čo cvičíš? Ja som po cvičení nikdy endorfiny nemala, iba po behu.
Ja rada cvičím, nemusím sa nikdy nútiť, baví ma to aj doma aj skupinové cvičenia sú fajn, nestalo sa mi, že by sa mi nechcelo....ale endorfíny po cvičení necítim, len príjemnú únavu...keď však riešim nejaké problémy, spory, starosti, tak po cvičení sú preč, som oveľa kľudnejšia.. cvičím aj preto, aby som mohla kľudne jesť na čo mám chuť, u mňa však efekt v tomto smere žiadny, lebo štíhla veru nie som 😁
@pralinka25 kľudne, budem rada 😆 budeme motivačné 😄.
Mne kamoška, kt.beháva s trénerom radila, že by som mala aj ja skúsiť začať behať s tým jej trénerom, lebo že kopec endorfínov uvoľnených máva.. ja jej na to, že by som ho musela buď zviesť alebo zjesť 🤦🏻♀️😜. Lebo jedine tieto 2 činnosti mi uvoľňujú endorfíny 😆😆
Keď ta to nebaví,žiadne endorfiny nečakaj
Milujem pohyb,cvičím podľa YouTube,lyžujem,bicyklujem,chodím plávať
A všetky tieto činnosti mi prinášajú neskutočnú radosť,aj keď telo maká,potí sa,po skončení ,aj keď hotová, spokojná a stastna’
Pocit neskutočný
@koniarova tak ja radsej nebudem jesť ako cvičiť🤣
@ninka123 tak to bolo dobree😅
@trojnasobnamama aj to je cesta 😂😂
No endorfiny z cvicenia vo fitku pocituju najme dievcata, ktore si tam vsimaju sikovneho trenera, alebo nesmeleho krasavca, na ktorom nechavaju oci. Tie, ktore ich pocituju aj v domacnosti maju pohladneho suseda, alebo dobru predstavivost po lozerani oblubeneho serialu a to ich pohana. U chlapov to funguje obdobne, pricom je aj par jednotlivcov, ktorym sa risovanim tela plni detsky sen aby vyzerali ako superman, alebo rambo a to ich pohana.
Takze nesmut, ze ty sa musis silit a stale nic, je to len zatial vdaka neobjavenemu tajomstvu vacsiny ludi, ktori sa tym verejne proste nechvalia.
Ja cvičím 4 roky a neprišli doteraz. 😁 Cvičenie z duše neznášam a cvičím len preto,aby som mohla jesť, čo sa mi zapáči. 😁