Duphaston a extrémne priberanie

justlooking
20. feb 2023

Brala som duphaston, dvakrat. Raz v 15, ked mi to dala doktorka na upravu ms, pribrala som za 2 mesiace 13kg, schudla som to po 7 rokoch, cvicenie nepomohlo, len hladovka. Teraz ako 25r som ho mala zas na udrzanie plodu, pribrala som 40 kg, uz su to 2 roky a nieco a vaha nejde dole ani cvicenim, ani dietou, ani upravou stravy, vsetko ma jojo efekt.
Je tu este niekto taky co z neho pribral a nevie to dat dole? Pripadne ako sa vam to podarilo? Nemam chut zas trpiet 8 rokov kym mi zide aspon cosi, cvicit skusam, no na tu vahu to ide dost tazko, kedze ma z toho uz 2 roky bolia klby. Jedina moznost ako sa dostat do idealnej vahy na cvicenie bola liposukcia a abdominoplastika, na dvoch klinikach ma odmietli, vraj mam na to schudnut a az potom mi mozu vysat tuk (trochu paradox). Ked som sa po diete dostala na ich limitovanu vahu, tak mi zadelili taku sumu, ze by som slzami napustila 3 bazeny.

anjelicek26
20. feb 2023

Bohuzial s tymto duphaston nic nema. Pribrala si v dobe, kedy si viac jedla, nic viac... ano duphaston robi nafuknute brusko, plynatost, zadrziavas ako keby viac vodu, ale to nie je tuk, ktory by ostal...ale u vela zien zvysi chut do jedla a ked si bola tehotna a este s liekmi, tak ti to proste "uletelo" s jedenim a pribrala si 40 kil... sama vidis, ze tazko chudnes aj tak a nie, tie tabletky par tyzdnov to na teba "neprilepili"... su aj zeny, ktore maju podla mna predispozicie byt silnejsie, tazko sa im s tym bojuje...ale duphaston, ktory beries len docasne, problem nie je. Musis sa nastavit tak, ze budes dodrziavat jedalnicek proste bez zmeny taky, aky ti nastavil dietolog.

renusik
20. feb 2023

@justlooking ja sim nala duphaston v tehotenstve ties a pribrala som 10 kil

janetinka27
20. feb 2023

@justlooking ahoj, ja som brala jeden cas 5 mesiacov vkuse duphaston denne 3 tabletky a zacala som priberat a zhorsil sa mi cukor. gynekolog mi povedal, ze suvislost s duphastonom to urcite nema, ale na endo-dia mi dr povedala, ze ano, moze podporovat viazanie vody v organizme a tym zvysenie vahy, ale samotne priberanie nesposobuje. ale aj tak mi to kontrolovala a po vysadeni duphastonu sa mi to zasa upravilo.

jesenzima
20. feb 2023

Brala som ho asi 3x ani raz som nepribrala ....

zobaka
20. feb 2023

Brala som ho v tehotenstve a schudla som, nesposoboval mi priberanie, naopak má odvodnoval, čo bolo super

luccija
20. feb 2023

@justlooking podla mna mas uz pokazeny metabolizmus hladovka, jojo efekt..40 Kg z lieku urcite nebolo ja som brala rok Duphaston, Norethisteron tiez som mala pocit, ze som pribrala z nich mam hore 5-7 kg, ale neviem skor som zlenivela a rozozrala sa🙂aj, ked nikdy som tak prudko za kratky cas nepribrala

barborachors
20. feb 2023

@justlooking precitaj si pribalovy letak a mozno zistis ze podporuje chut do jedla (podobne ako niektoré antikonc.) Ja by som to vysadila, ak sa nejedna o to ze pri ms vykrvacad alebo ine anomalie, radsej mat nepravidelne ms ako 40 kg navyše 🤦‍♂️

janetinka27
20. feb 2023

@barborachors progesteron je ochrana proti rakovine sliznice maternice - ak zene chyba, tak sliznica pocas cyklu nenadobudne spravu strukturu a pri krvacani tak neodide cela. vysledkom je, ze zrubne tak, ze vznikne hyperplazia, neskor sa mozu menit jadra buniek a vznikne prekancerozny stav a ten moze viest k rakovine. hyperplazia sa tyka uz mladych zien, dokonca aj pred dvadsiatkou.
nehovoriac o tom, cim si ta zena pri cykloch prechadza, kedze telo sa sliznicu pokusa odlucit stale, krce, bolesti, krvacanie mimo cyklu, dlhodobe krvacanie, neskor masivne krvacanie. zaroven cyklus vlastne uz nie je cyklus, kedze mu chyba "polovica".

justlooking
autor
21. feb 2023

@anjelicek26 pracovala som osmicky v sklade do 7mt, jedla som to co som si doma nachystala, vacsinou kuracie, cestoviny, ryza, zemiaky. Prave za toto obdobie som nabrala asi 35, kedy by som sa stihla vyzrat? A v 15 som mala uz vtedy strazenu stravu mamou, chodievala som do fitka, bike, s partiou po horach, za 2 mesiace sa skutocne neda len tak nabrat 13 kil, jedine ze by moja jedina strava bol mekac a cinnost lezanie

vlockahela
14. mar 2023

@justlooking
Ahoj, ja ta chapem, uzivala som duphaston 2 roky na upravu cyklu, otehotniet mi nepomohol a namiesto toho som pekne pribrala, za tie dva roky postupne 15kg. Prave teraz uzivam posledny cyklus a potom s nim koncim, tak som sama zvedava ako a ci vaha pojde dole. Myslim, ze u mna to sposobil duphaston, aj lekarka povedala, ze kazdej zene sa uzivanie hormonov prejavuje inak. U mna to bolo okrem priberania aj nafukovanie a nepomohol mi ani s bolestivou ms, cyklus bol ale pravidelny. Uplne viem ako sa citis, lebo ja prezivam to iste, bohuzial patrime k tym zenam, ktore na hormony reaguju priberanim. Takisto som si kontrolovala co a kolko zjem ale mala som pocit, ze uz priberam aj z vody😀 tak som teraz zvedava ako budem postupne dufam chudnut😀a potom podam info😀