Ahojte baby! Neviem koľko z Vás drží diétu a aké výsledky máte, ale mne to dajak nejde. Od 11.januára držím 90 dňovu diétu. Počula som o tom, že už veľa ľudí s tým schudli 10-15 kíl. A u mna nič. Možno šli dole cca. 5 kíl za 2 mesiace, ale nič viac. Som sklamaná. Čo si myslíte? Prečo je to tak?
Za odpovede Vám vopred ďakujem
A koľkí po nej zase pribrali...
Ja odporúčam vydať sa na cestu zdravého - vyváženého nízkoenergetického stravovania. Jesť 5x denne menšie porcie. Celozrnné výrobky, chudé bielkoviny, zdravé tuky a veľa veľa zeleniny, ovocie.
... Možno jedávaš väčšie porcie ako by si mala.
Držíš diétu? To je síce pekné, ale ak sa nehýbeš tak budeš musieť držať diétu do konca života, pretože ako náhle schudneš a konečne sa budeš chcieť normálne najesť, priberieš všetko späť. Takže hop,hop do najbližšej posilky a keď nie sú money na posilku, tak choď behať.
@bbeatka - zo žiadnej diéty sa neschudne. Treba zdravo žiť, viac energie vydať ako prijať. Bez zdravého pohybu sa schudnúť nedá. Diétou si akurát tak pokazíš zdravie a keď ju prestaneš dodržiavať, príde krásny jojo efekt. Radšej ako diétu skús pohyb, pohyb, pohyb 😉 a zdravé, vyvážené stravovanie.
https://www.modrykonik.sk/blog/kofoluska/article/prezradim-vam-tajomstvo-diety-nefunguj-w30jdv/
buď máš spomalený metabolizmus z toho, že málo ješ, alebo ješ veľa 🙂 Napíš príklad jedálničku.
@bbeatka No tak po prvé - ako tu väčšina píše - žiadna diéta ti nepomôže dlhodobo - treba upraviť stravu a hýbať sa - 80%/20%. Po druhé - 5kg za 2 mesiace je tak akurát - zdravé chudnutie. A je tiež pravda, že treba jesť "tak akurát" a zdravé potraviny - ak ješ málo - zle, ak veľa - tiež zle.... 😉
@bbeatka kazdy mame iny organizmus nie u kazdeho pojdu kila dolu sibnutym carovneho prutika. Organizmus si jednoducho musi zvyknut na zmenu v tele. Niekomu spaluje rychlejsie niekomu pomali.. Pomali dalej clovek zajde. Netreba to vsak prehanat pohybom sa da tiez schudnut. Cvicenie robi s telom divy alebo zmen jedalnicek😁
@evittam je to tak. No aj ja som drzala dietu za cely rok som zhodila 30 kg. Prve isli dolu rychlo. No potom sa to vlieklo. Kolko krat rucicka na tej istej vahe stala tyzden aj dva.. Ombedzovala som sa ale hlavne som vela cvicila doslova son sa potila vo vlastnej stave ale stalo to zato vysledok bol uzasny a ziadny jojo efekt ma nenastivil😀😀
@misel0806 Tak super, len diéty to nie je moc dobrá voľba, ale uvidíš sama. Zase záleží aj na tom koľko človek potrebuje a chce schudnúť - je rozdiel byť veľmi obézny a potrebovať schudnúť - 30-50kg a je rozdiel potrebovať dať dole 10-15 kg....Mne napríklad prvý mesiac nešlo dole z kg nič - ale objemovo áno až potom sa to rozbehlo. 😉 Ďalšia vec je samozrejme aj vek - lepšie sa chudne v 20-siatke ako v 30-siatke alebo 40-siatke. 😉
tieto diety..ach ajaj, radsej zajdi za odbornikom, dietnou sestrou, kazdy z nas je iný,každy chudne inak
Ďakujem Vám všetkým. Ste zlatí. No, ja už neviem. Určite máte pravdu s tým, že by som mala radšej cvičiť. Či už doma, alebo vo fitke. No, moju malu dcérku používam ako vyhovorku : "nemám čas, nemam ju na koho nechať, som aj tak vyčerpaná" atď. Ale v srdci dobre viem, že tie sú len vyhovorky, a keby som to ozaj chcela, tak by som mohla cvičiť. Nejem veľké porcie. Manžel a svokra stále hovoria, že jem toľko ako mačka. už som si dala vyšetriť štítovú žlazu, či nie od toho mám také problémy. Zajtra budú výsledky. A čo si myslíte? Nemôže to byť od antikoncepcie??? brala som vkuse 5 rokov. potom som s tým skončila, lebo som chcela dieťa. Počas tehotenstva som vyzerala tak štíhla ako pred 1. dieťaťom. Mala som len bruško, všetko iné zmyzlo, Po pôrode som si začala znovu brať antikoncepciu. a kilá len prišli a prišli. Nemáte dajaké skusenosti???,
@bbeatka Niekomu antika spôsobuje zadržiavanie vody, čo sa, samozrejme, odzrkadľuje tiež na váhe (zopár kg). Ale to dokážeš určite sama posúdiť, či si len "naliata" alebo máš na sebe tuk navyše...
Skús dať napríklad za včerajšok čo a zhruba koľko si zjedla.
Pohybom sa nateraz netráp, oko už bolo napísané, schudnúť môžeš, aspoň tie prvé "motivačné kilá" 😉 len nízkokalorickým stravovaním.
ahojte,som úplne normálna žena,ktorá sa celý život trápila diétami a jojo efektami po nich,,chcela by som vám priblížit spôsob akým sa to poodarilo konecne mne..asi pred rokom mi známa odporučila jednu skupinu na facebooku,ktora sa venuje poradenstvu v oblasti zdravej výživy a chudnutia.Zo zaciatku som bola veľmi skeptická a produkty sa mi zdali drahé,ale na naliehanie mojej známej(ktorá v tom čase schudla 8 kil),som si povedala,že už som skúsila všetko,tak prečo nie aj toto.Na môj obrovský údiv som začala krásne chudnúť,cítila som sa skvelo a dokonca sa mi zlepšila pleť.No ostávala som veľmi opatrná a čakala čo prinesú daľšie týždne a mesiace.Výsledok?Základný program som ukončila pred dvoma mesiacmi,teraz už len udržiavam hmotnosť,znížil sa mi krvný tlak a vyzerám o desať rokov mladšie🙂))
@andreakovacova57 A čomu zase robíš reklamu s tými prekopírovanými príspevkami? Herbalife?
Tém o schudnutí je veľa, napr.:
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/90-dnova-dieta-ii-pokracujeme/