Prosím vás, mate niekto skúsenosť s priberanim kvôli nedostatočnému ci vysokému estrogénu v tele? Sú nejaké voľnopredajné doplnky stravy? Na vyrovnanie estrogénu?
Osobne si myslím, že treba vyšetriť štítnu žľazu .. tam vie odbery spraviť endokrinologička
@althinka mam v poriadku štítnu
ahoj, nízky estrogén máš potvrdený lekárom? Ak áno, vie sa príčina?
@smoulingirl práveže nikto mi nerobil podrobný rozbor . Len mi povedala ze štítna žľaza je ôk a vysoký cholesterol aké to neriešila. Podľa mna je to vekom. Cítim sa tak unavene, není chuť na sex, nič sa mi nechce. Rada chodím vonku, ako stále a jem ako stále, nemôžem jest 5x denne, to som nejedla nikdy, no teraz aj z vody priberám. Ci zo vzduchu...ja už nechápem..
Gynekológ Ti musí spraviť hormonálnu profil. Prečo Ťa napadol tento dôvod?veď si rodila staráš sa o dieťa tak jasne, že si unavená, asi nepravidelne ješ...ešte kojis?
@luccija nekojim ani som nekojila. Ja cítim na sebe, že nemám energiu. Čiže gynekológ mi všetko urobí, áno? A obvodná nič? Ona mi kázala prísť v lete na kontrolu s cholesterolom,...a to som mala o 10 kíl menej
@luccija ja jem stále rovnako ako pred rokmi, aj počas tehotenstva som napríklad jedla oveľa viac a za 9 mesiacov som pribrala len 7 kíl a teraz za tri mesiace 10??
Tu sa pripnem :D 2 mesiace po pôrode som bola na pôvodnej váhe. Potom za 3 mesiace 7 kíl hore. Manžel vraví, že nevidel nejaký zmenu, prečo by som mala priberať.
@any_soj ja som nešťastná z toho. On mi nepovie nič zlé, ale tak asi ma len nechce uraziť. A práveže mi hovorí, aby som jedla, no ja sa už bojím, lebo neviem z čoho priberám. Po karantene pôjdem na gynekológiu nech mi teda urobia ten hormonálny profil. Neexistuje, že zo stravy.
@any_soj ja tak isto..vv tehotenstve som pribrala dokopy 15 kíl,v pôrodnici som nechala hneď 10..som si vravela že tých ľahko zhodim..malý mal rok,a ja na pôrodnej vahe 🙈🙈🙈🙄 jem normálne ako pred tehotenstvom,mala som si e po pôrode aj HAK a vlastne vtedy som začala pomaly priberať..po pár mesiacoch som ju vysadila a kilá sa zastavili ale ani za nič sa ich zbaviť :(
No osobne si myslím, že gynekológ ti nespraví hp len na základe tohto, čo píšes, za skúšku však nič nedáš. Prípadne si to môžeš dať urobiť ako samoplatca, ak myslíš, že dôvod by mohol byť tam. Ale základné vyšetrenia by mala urobiť obvodná a prípadne ťa smerovať ďalej.
@smoulingirl a aké iné dôvody treba na vyšetrenie HP?
Problémy s menzesom
A ešte sa chcem spýtať, či obvodná zisti hladinu toho hormónu, keďže pri bežnej preventívnej mi robila len základné vyšetrenie krvi a povedala ze mam vysoký cholesterol ale to som bola mesiac po pôrode, povedala, že je to normálne. Vtedy som mala o 10 kíl menej ako teraz a to som pribrala za necelý polrok od pôrodu. Nemenila som nič ani v stravovaní, ani v pohybe, ani nič.