Doplnenie energie

13. okt 2024

Ahojte baby, mám taký problém. Niekedy som mala nastavený jedalnicek presne porcie, gramaze a pod. Schudla som pekne ale po cca 6 mesiacoch nič nerobenia a aj prejedania sa (leto, grilovačky, zmrzlinky, dovolenka..) mám 6kg navyse. To iba na okraj.
Moja otázka znie, prídem z prace o 15stej, musím ísť variť, starať sa o domácnosť, priateľovi navarit a podobne.. aj som odhodlaná že si aspoň na hodinu zapnem nejaké video na cvičenie, alebo proste aspoň hodinu chcem cvičiť, avsak moja energia je na bode mrazu.. nemáte niečo overené čo pomáha ? Niekedy mi zaberala káva, no bohužiaľ už som si na ňu zvykla.
Energetaky a podobne kalorické bomby určite nechcem keďže si opäť dodrzujem ten svoj jedalnicek.
Ďakujem za rady

blanblan
13. okt 2024

Podľa mňa nemôžeš nad tým rozmýšľať či sa ti chce alebo nechce, musís si vytvoriť zvyk. Keď nič iné aspoň sa choď na tú hodinu prejsť. Ináč o koľkej začínaš v robote keď už o 15h si doma? Asi príliš skoro vstávaš, potom úplne chápem že sa ti nechce.

autor
13. okt 2024

@blanblan áno to viem alebo najlepšie proste sa obliecť a potom sa už dokopes.. ale len ma napadlo či niečo overené nemáte lebo fakt tá káva ma niekedy tak dobre vedela nakopnúť a teraz..
pracujem na urade takze chodím od 7 hod a končím o 15hod. Plus cesta domov 15 minút, vstávam o 5:30 cca. akože ja ten čas na seba mam, len niekedy sa doslova že premáham a najradšej by som ako prídem z roboty si ľahla a spala 🤣🤣 .. robím síce na úrade ale niekedy mám pocit že za pasom by mi bolo lepšie, ale to je nepodstatné, len aby sme sa vyhli rečiam že cely deň sedím na zadku ako niektoré ženy tu vedia písať 🤔

blanblan
13. okt 2024

Veď si teda pospi, to je najlepši zdroj energie.🙂

milanemila
13. okt 2024

Nehnevaj sa, ale ja sa normalne smejem ako citam tvoj prispevok 🙈 akoze nie tebe ako osobe, ale tak som sa skor pousmiala nad tvojou situaciou a tym, ako musis varit a starat sa o domacnost kazdy den a teda nemas energiu, plus praca na urade 🙈 si proste pohodlna, lebo ak nemas nejaky zdravotny problem, tak nemas preco nemat energiu pri aktivitach kt opisujes 🤷🏼‍♀️ co budes robit, ak este k tomu budes mat napr 2 deti jedno v skolke, druhe v skole. V domacnosti, kde sme boli 2 dospeli, kt boli vacsinu dna v praci naozaj nie je velmi co robit a varievala som vecer.
Najdi si cas dna kedy tej energie mas najviac. Ja napriklad najradsej cvicim rano, moj muz zas ma viac energie vecer. Musis sa prekonat a ked si uz vytvoris zvyk na cvicenie, tak ak vynechas ti to aj bude chybat.

zuzanka.zuzu
13. okt 2024

aj mňa to pobavilo 😂 tiež som hľadala v príspevku aspoň 3 deti, krúžky a rodinný dom 🤭

autor
14. okt 2024

@milanemila doporučujem ešte raz si prečítať moje slova a nie ich prekrúcať.. ja som sama napísala že ten čas MÁM.. ale chápem radšej si vziať a vytrhnúť niečo z kontextu ako keď už sa ozvem na nejakú temu tak napísať k veci, však ?
Ja viem ako to chodi že si treba spraviť návyk, disciplínu a podobne, ja som sa pýtala na niečo iné. A to či mám dve deti alebo ich budem v budúcnosti mat..nekomentujem radšej.

autor
14. okt 2024

@zuzanka.zuzu hľadala si a nenašla, smola čo? Keď človek nemá tri deti, tak asi nemá iné povinnosti.. alw treba si hneď obtierat ústa bez toho aby si vedela o mne niečo. Ja som sa pýtala niečo keď nemáš odpoved tak prosím ťa zdrz za komentára. Fakt sa vám čudujem že vás toto stále baví..

princezna_bosorka
14. okt 2024

nech si priatel vari sam a hned mas kus volna... nie si sluzka. ci?

autor
14. okt 2024

@princezna_bosorka no s ním je to ťažšie, variť nevie a zdravo sa stravovať nejak nechce, takze varím všetko na dvakrát.. ale to mi nevadi, ja ten čas mám a už keď varím sebe mi nevadi navarit aj preňho súčasne.
Ale chápem ako si to myslela 🤔🤗

milanemila
14. okt 2024

Chcem ti tym povedat to, ze vzhladom na tvoju aktivitu by si nemala bxt tak unavena, ze si o15 poobede nepouzitelna. Takze chod si dat aspon zobrat krv, mozno mas nizke zelezo 🤷🏼‍♀️
Lepsie bude najst pricinu ako rozmyslat, co ta “nakopne” kedze nemas namahavu ani pracu, ani rodinu a ani nepodavas nejaky sportovy vykon, ani neobriafujes velky barak so zahradou. Kludne sa urazaj kolko chces, ale zrejme nieco s tebou nie je v poriadku a to nevyriesi kava a redbull ak si dlhodobo bez energie.