Kočky má tu niektorá z vás skúsenosti s formovaním postavy počas dojčenia? Nemyslím chudnutie, čo sa váhy týka, dva mesiace po pôrode som na svojej pôvodnej váhe ale chcela by som opäť začať spevňovať... Pred pôrodom som 4x do týždňa cvičila vo fotku, najprv 30-45 min. beh na páse a potom činky. Teraz by som rada opäť začala ale len so svojou vlastnou váhou. Len sa dosť obávam, lebo nechcem prísť o mliečko. Na internete sú v odborných článkoch názory na to všelijaké, ale ja by som rada počula reálne skúsenosti maminiek.
O mliecko by si nemala prist.Samozrejme,ze je to velmi individualne.Ale nepredpokladane.Pokial nebudes 2hodiny denne cvicit naplno,tak nevidim problem.Ja som zacala s formovanim postavy hned po sestonedeli a s kojenim nebol ziadny problem.To,ze 30minut denne sa zamerias na posilnovanie svojho tela ti mliecko nevezme.Akonahle by si videla v tom nejaky problem tak prestan....Asi je lepsie zo zaciatku cvicit len s vlastnou vahou bez ciniek,ale ja som pouzivala aj nejake 2kilove cinky a bolo to vsetko v uplnom poriadku.
Pokial to je cvicenie, na ktore bolo tvoje telo zvyknute aj pred tehot., tak v tom nevidim nejaky extra problem. Ja mam tri deti, prve som velmi nedojcila, ale druhe a tretie dlho (tretiu dceru dojcim doteraz. Ma 2,5 roka) a cvicim bez problemov. Ani jedno z deti nemalo problem s chutou mliecka. Pili a mala pije stale a bez problemov. Ja som cvicila dlhe roky aerobik a pod.tanecne cvicenia, len mi prestali vyhovovat a aj mi vadilo skakanie pri cviceni. Mam vacsie prsia a to skakanie mi na plne prsia nerobilo dobre. Podobne aj beh. Posledny rok chodim do posilky, dviham cinky (ale ziadna tazka vaha, len lahsie) a nemam ziaden problem s mliekom. Pre mna je cvicenie psychohygiena, potrebujem vypadnut z domu dvakrat tyzdenne a byt aj s inymi ludmi a psychicka pohoda je pre tvorbu mlieka tiez velmi dolezita. Takze z mojej vlastnej skusenosti mozem povedat, ze u mna problem nebol. A este na zaver, v jedle sa ja neobmedzujem. Pocuvam svoje telo a snazim sa jest rozumne ( aj ked su momenty,ked pojem aj somariny) a myslim si, ze to je pre tvorbu mlieka tiez dolezite. Nielen samotne cvicenie.
@simeonik pozri skupinu Cvicime podla Jillian Michaels https://www.modrykonik.sk/group/2077/