Je tu niekto, kto dodržiava fasting ? Ako máte nastavené časové okná ? Pokúšala som sa držať na začiatok 18:6 . Rozložila som si to tak, že som chcela jesť od 10:00 rána do 16:00 večer. Ale nevydržala som. Večer okolo 20tej má premohol hlad, tak som sa najedla :/ . Čo robíte vy , máte nejaký trik na to, ako prekonať tie prvé dni ? Pripadne začať s fastingom 16:8 a postupne prejsť na 18:6 ?
No ja som najrov nastavila jedla klasika raňajky, obed, olovrant večera (8.11.15.18),lebo som bola presne hladná furt, e toto mi pomohlo a až potom som šla na fasting tým ze som vynechala raňajky a začínala obedom až okolo 11-12a končila večerou okolo 18, lebo ráno zvládnem bez ale večer nie tak dlho.
Ja mám okno 9-17 a väčšinou dodržím. Keď som fakt hladná tak sa najem alebo okno o hodinu posuniem. Ale mne ide skôr o udržanie váhy, keď aj kilo priberiem neriešim.
@marci77 no zjedla som hrozno, lebo som už nevydržala 😄
dodržiavam 16:8 aj keď nechcem a nemusím...
1. vážim 53 kg
2. ráno nie som schopná skôr jesť ako o 11 hod. - mne je ráno neskutočne zle zo všetkého
3. po 18 h. nejem, aby som lepšie spala
Baby a ešte otazocka. Koľko ste schudli Fastingom a za ako dlho ? Viem, že to závisí aj od toho ,čo v Tom časovom okne jete, ale aspoň tak približne
Ja mam od 10-18 a da sa to vydrzat ale vecera vacsia o 10 si dam ovocie potom obed nieco na olovrant a veceru vajcia
ja praktizujem 16/8, výnimočne 18/6 - záleži na hormónoch počas cyklu😀 Niekedy to ide, niekedy ani za svet a som rada aj za tých 16/8. A snazim sa posledne jedlo o siestej vecer. Ked veceriam neskôr, tak začínam aj ráno neskôr. A dávam si sýte večere, lebo by som mala problém, už pred spaním nejesť. A hladná spať neviem, skôr vydržím hladovať ráno ako večer, to sa človek aspoň niečím rozptýli.
Ak si hladná, znamená to, že máš zle vyskladań jedálniček a málo tukov
velmi zalezi od skladby jedla, telo by si malo postupne zvyknut, ak ti nebude glukoza lietat hore-dole, tak nebudes pocitovat hlad.
Ja napriklad fungujem na systeme 17/7 alebo 18/6, rañajky vacsinou o 10-11 h., obed o 16-17 h., a potom uz nic, pracujem do cca 23,00 h. a tam uz pijem len cistu vodu. Obed aj vecera ma obsahovat okrem ineho vela bielkovin a zdravych tukov.
Napriklad na rañajky si dam 1 pomelo (nie stavu, ale cele), omeletu z 2 vajicok+2 bielkov, salat, avokado,platok pohankoveho chleba a potom nejake surove orechy. Na obed domacu polievku (do nej obcas nejake pohankove rezance), rybu, salat, domaci dressing, kusok 99% cokolady).
Ked mam volno, zvyknem trochu zhresit, dam si vinko, syry atd....neratam si uz kalorie a ani nemam nejako tendenciu schudnut, ale odkedy sa takto stravujem, citim sa lahsia, lepsie spim, milujem pocit prazdneho zaludka najma ked idem spat. A ano, zapnem lepsie nohavice, ale v mojom veku (49 rokov) velke zazraky cakat nemozem, len sa o seba musim dobre starat a snazit sa byt zdrava
ak si vecer hladna, sprav si napr. horuci caj a ten vypi, hlad prejde
teda aspon u mna to celkom zabera, ale samozrejme prvy tyzden je clovek este nazhaveny, potom hlad je hlad ....tak aspon nech to ma malo kalorii😉