Dietológ strava a pohyb - schudli ste

5. jan 2025

Ahojte, v piatok som bola na prvom vyšetrení u dietológa. Mám 36 rokov a som obézna. Mám 160cm a 93 kg. Rozprávali sme sa, dal mi neskutočnú motiváciu ako človek človeku, vôbec som nemala pocit, že je to lekár. Vysvetlil mi, aké mám zlé návyky, čo robím zle a čo musím proste zmeniť, lebo inak to nepôjde. Poprosila som ho, že nechcem lieky, nechcem tabletky z ktorých nebudem mať chuť jesť. Povedal mi, že skúsime to teda zatiaľ "naturálne" a určite to je možné aj bez liekov. Čo sa týka stravy tak mám prehľad čo mám kedy jesť a aj množstva. Ale mám zaradiť denne pohyb 15-30 minút napríklad na rotopede alebo veslovanie, alebo nejaký aerobic podľa videí, že to mám striedať. Prvý týždeň mi stačí aj po 10 minút a postupne by som si mala zlepšiť kondíciu a pohyb vraj dodáva pocit šťastia a udrží mi motiváciu. Odporučil mi, nech si napíšem, že koľko vážim a prečo chcem schudnúť a ak budem mať slabú chvíľku mám si to čítať. Mám si kúpiť nejaké oblečenie ktoré je o jedno číslo menšie a ktoré sa mi páči ako motivácia - samozrejme môžem aj nemusím ale páči sa mi tento nápad. Zaujíma ma, či ste niekto schudli takto pod dohľadom odborníka? Ja som teraz z toho veľmi nadšená, len sa veľmi bojím, že sa opustim a zožeriem aj slona. 🙁 Aké cviky mi odporučíte? Nemám doma žiadny stroj ale syn chodí do fitka tak ma zoberie so sebou. Ale ja sa tak hanbím. Muž povedal, že rotoped mi veľmi rád kúpi na doma. Bude stačiť kebyže striedam iba ten rotoped a niečo z YouTube nejaké cviky? Ďakujem všetkým ženám za rady. A inak ešte mi poradil, ak chcem,nahadzovať si všetko do tabuliek.

ssimusska
5. jan 2025

Za mňa určite používaj tabuľky, drž sa v kalorickom deficite a nejaky ten silový tréning + kardio. Keď to budeš dodržiavať tak ani nebudeš vedieť ako a hlavne ako prvé cm pôjdu dole. Moc držím palce.

michaela329
5. jan 2025

Investuj do permanentky do fitka a do trénera. Stravu Ti už asi nastavil Dr. Ja som chudnúť nepotreboval nejak extra, ale vo svojom okolí som videla veľa úspechov v chudnutí ak sa držala strava a pohyb- hlavné je udržať motiváciu a byť vytrvala, držím palce 🤞

koniarova
5. jan 2025

Rotoped je výborný nápad. A pridaj chôdzu. Na fitko by som sa ja osobne v tvojom prípade vykašľala. Držím palce

michaela329
5. jan 2025

@koniarova fitko a budovanie svalovej hmoty je naopak veľmi dôležité.

oslo1
5. jan 2025

Ja ti velmi drzim palce. X

nataliik
5. jan 2025

Schudla som používaním KT, úplne iný spôsob stravy ako som jedla, predtým som jedla malo a hlavne sacharidy, teraz podľa tabuliek a za 5 mesiacov -18kg, cvičím rotoped a posilňovanie podľa youtube- Caroline Girvan - jej videa sa mi cvicia najlepsie, ale to je podla vkusu, ( tu je odkaz na video pre začiatočníkov,
mozes pozrieť

https://www.youtube.com/watch?v=WUzdhcwT8uM

do fitka nechodim.
A cítim sa skvelo, motivácia je stále, strava mi chuti.
Držím palce, aby si si nasla svoju cestu a bola Spokojná

koniarova
5. jan 2025

@michaela329 To mi je jasné. Ale fitko nemusí každému sedieť. Mňa by si tam nedostala.
A to nemám nadváhu.

michaela329
5. jan 2025

@koniarova lenže na inom mieste je ťažké sa správne naučiť cviky - a ono ich treba naozaj robiť spravne. Navyše v dnešnej dobe máme aj ženské fitka, alebo vyhradene časti fitiek.

koniarova
5. jan 2025

@michaela329 ja s tebou súhlasím..Fitko je určite výborná voľba, ale opakujem, že mňa by si tam nedostala. Autorke držím palce, aby sa na to dala a našla si dobrého trénera. Ale podľa mňa vie schudnúť v pohode aj doma.

lonely66
5. jan 2025

už len to, že chceš, je silný štart 🙂 verím tomu, že sa ti to podarí. ostatné poradili ženy vyššie...

lonely66
5. jan 2025

@koniarova ja by som tiež do fitka nechodila. v živote som tam nebola (vlastne bola, asi pred 20 rokmi a asi 5x, vyhrala som akúsi permanentku) a povedala som si "nikdy viac" 😀 a vždy som bola až do cca 45 rokov dosť štíhla. potom som trošku nabrala. menej pohybu, viac diagnóz, tým pádom viac sedenia - šetrenie sa.... plus hormóny. ale to je iná téma. chcem tým povedať, že do 45 (čiže od puberty 30 rokov) som až na tú výnimku fitko nepoužila nikdy. stačil mi bežný pohyb na čerstvom vzduchu....

autor
5. jan 2025

@ssimusska ďakujem ti 🙂 a silový tréning na začiatok napríklad činky a drepy alebo čo začať na začiatok prosím?

korra
5. jan 2025

drzim Ti palce ♥️ ja len k tomu pohybu, fitko s dobrym trenerom je fajn. Za seba, na mna je napriklad rotoped nuda, mne sa osvedcila prechadzka, v takom sviznejsom tempe, ideal nieco fajn "do usi" na udrzanie rytmu. A na youtube som si nasla videa zo serie "just dance" tancovanie podla takych animovanych postaviciek, ako kardio teda ze uff, obcas sa prida aj syn a je to neskutocna sranda, ale dakujem bohu, ze byvame v dome, lebo obcas je to dupot riadny.

autor
5. jan 2025

@korra ďakujem prechádzky to mám, denne som na 10tisic krokoch. Myslela som, že to je veľa, no dá sa to v pohode splniť

lonely66
5. jan 2025

@korra áno, tie tanečky sú super 😀 škoda, že ja nemám doma priestor na to... príliš malý byt a žiaden priestor na takéto tancovačky. ale poznám to a je to super...

ssimusska
6. jan 2025

@autorka daj si zostaviť tréning synovi, keď píšeš, že chodieva, tak sa tomu bude rozumieť viac, alebo rovno zajednať trénera. Ten bude vedieť najlepšie. Ja mám napr. rozvrhnuté tréningy na celý týždeň, či už silové, box, beh