Ahojte, prosím, mm má doporučenú detnu stravu, nič z toho mu však nechutí. Aké jedlá by ste doporučili, ak s tým máte skúsenosti? Ďakujem #dietna strava
Ahoj, akú má diétu? Čo mu chutí? Napíš aspoň akú zeleninu má rád? ☺️ Diétne je napr. vymeniť sacharidove prílohy za zeleninu, dať si namiesto koláča ovocie...
netreba ziadne diety, treba si stiahnut davno ospevovany a ucinne kaloricke tabulky a zapisovat si co zjes. kludne mozes jest to co do teraz len v kalorickom deficite 🙂
@endzi83 M8 vysoký tlak a priberá.
@tatianna56 Chyba je tá, že mu nízkokalorické jedlá nechutia.
@tatianna56 prepac dovolim si nesuhlasit, ak ma niekto doporucenu dietnu stravu treba vediet preco, Ak je za tym zdravotny problem, nemoze len tak hocico jest a davat to do kalorickych tabuliek. Bohuzial niekedy je uprava stravy potrebna a dolezita a nie je dieta ako dieta. Aj obezny clovek ma zdravotny problem v tele, ak ma pomaly metabolizmus nestaci ze bude menej jest, treba pomoct traveniu, crevu, peceni. O creve sa hovori ako o nasom druhom mozgu.
Ok, a co rad je a co mu chuti? Mozno sa nam podari nieco vyskladat, aby to bolo prenho prijatelne? Berie aj nejake lieky?
@endzi83 Už som si vypísala nejaké dietnajšie jedlá z internetu. Bude si musieť zvyknuť. Užíva len lieky na tlak. Ďakujem za príspevky.
@elizabet173
V pohode, u nas otec je na tom podobne, ze vysoky tlak a ma nadvahu, ale on nechce zmenit jedálnicek. Snad sa vam to podari. Jedal je vela, zalezi co za co obmenit, aby bol spokojny aj najedeny.
Nevari si sam, zije s mamou. Moja mama vari obedy lahsie jedla dietnejsie zdravo, otcovi to chuti aj to zje, ale popritom si ide svoje, sladkosti a slanina, klobasa su jeho. Ranajky a vecere su suche, cize chlieb s niecim. My uz dlho s mamou nedavame do polievok muku pride mi to ako prezitok. Ja mam svoju kuchynu, oni svoju. Otec tvrdi, ze v mojej by neprezil 👽 Ja si myslim, ze je to o zvyku. A kedze nakupuje on tak to potom aj vyzera.
@elizabet173
@tatianna56 dá sa schudnúť 2,5 Kika za mesiac bez toho aby som hladovala a aby mi nebolo zle?