Diétna strava

10. mar 2022

Ahojte, prosím, mm má doporučenú detnu stravu, nič z toho mu však nechutí. Aké jedlá by ste doporučili, ak s tým máte skúsenosti? Ďakujem #dietna strava

endzi83
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
endzi83
10. mar 2022

Ahoj, akú má diétu? Čo mu chutí? Napíš aspoň akú zeleninu má rád? ☺️ Diétne je napr. vymeniť sacharidove prílohy za zeleninu, dať si namiesto koláča ovocie...

tatianna56
10. mar 2022

netreba ziadne diety, treba si stiahnut davno ospevovany a ucinne kaloricke tabulky a zapisovat si co zjes. kludne mozes jest to co do teraz len v kalorickom deficite 🙂

autor
10. mar 2022

@endzi83 M8 vysoký tlak a priberá.

autor
10. mar 2022

@tatianna56 Chyba je tá, že mu nízkokalorické jedlá nechutia.

endzi83
10. mar 2022

@tatianna56 prepac dovolim si nesuhlasit, ak ma niekto doporucenu dietnu stravu treba vediet preco, Ak je za tym zdravotny problem, nemoze len tak hocico jest a davat to do kalorickych tabuliek. Bohuzial niekedy je uprava stravy potrebna a dolezita a nie je dieta ako dieta. Aj obezny clovek ma zdravotny problem v tele, ak ma pomaly metabolizmus nestaci ze bude menej jest, treba pomoct traveniu, crevu, peceni. O creve sa hovori ako o nasom druhom mozgu.

endzi83
10. mar 2022

Ok, a co rad je a co mu chuti? Mozno sa nam podari nieco vyskladat, aby to bolo prenho prijatelne? Berie aj nejake lieky?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. mar 2022

@endzi83 Už som si vypísala nejaké dietnajšie jedlá z internetu. Bude si musieť zvyknuť. Užíva len lieky na tlak. Ďakujem za príspevky.
@elizabet173

endzi83
10. mar 2022

V pohode, u nas otec je na tom podobne, ze vysoky tlak a ma nadvahu, ale on nechce zmenit jedálnicek. Snad sa vam to podari. Jedal je vela, zalezi co za co obmenit, aby bol spokojny aj najedeny.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
endzi83
11. mar 2022

Nevari si sam, zije s mamou. Moja mama vari obedy lahsie jedla dietnejsie zdravo, otcovi to chuti aj to zje, ale popritom si ide svoje, sladkosti a slanina, klobasa su jeho. Ranajky a vecere su suche, cize chlieb s niecim. My uz dlho s mamou nedavame do polievok muku pride mi to ako prezitok. Ja mam svoju kuchynu, oni svoju. Otec tvrdi, ze v mojej by neprezil 👽 Ja si myslim, ze je to o zvyku. A kedze nakupuje on tak to potom aj vyzera.
@elizabet173

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poyegzj
25. mar 2022

@tatianna56 dá sa schudnúť 2,5 Kika za mesiac bez toho aby som hladovala a aby mi nebolo zle?