Detox podľa Mačingovej

24. jan 2023

Zdravím žienky ,aké mate skúsenosti s týmto detoxom ? Mám za sebou 2deň...Koľko sa podarilo vám schudnúť? Keď vám niečo nechutilo ,tak ste si to vymenili s niečím čo vám chutilo? Ja by som chcela schudnúť aspoň 5kg tak sa mi to snáď podarí 🙂 Je tu niekto kto si prechádza tiež tým detoxom? 🙂 Ďakujem za každú odpoveď

viera
24. jan 2023

Ja som 2x urobila detox s Macingovou…Prvykrat som schudla cca 3-4kg a druhykrat som to nezvladla dokonca😀..Tu je skor otazka na teba…Chces schudnut natrvalo?Tak Macingova ti nepomoze…Priberes po skonceni aj 2nasobok toho co si schudla…Pretoze pokial urobis iba detox a zacnes jest ako pred Macingovou si jedla,tak to mat vyznam nebude.Musis zmenit celkovo stravovanie(zdravo jest) a samozrejme pohybovat sa…A urcite zmena stravovania,viac pitia vody a pohyb urobia viac ako nejaky detox Macingovej-ver mi…

ckocka
24. jan 2023

Dieta podle Mačingové: Vy možná zhubnete, já určitě zbohatnu
https://www.mall.tv/rozum-v-troube/dieta-podle-...

babymarket_sk
24. jan 2023

@ckocka Kto vyzerá zdravšie? Pani Mačingová alebo tí dvaja páni, ktorí sa ju snažia zosmiešniť?
@viera Ja som to tiež raz absolvovala a vcelku mi vyhovovala pravidelná strava, ale nie všetky kombinácie boli pre mňa prijateľné, no môžu človeka nasmerovať. A tá chuť na sladké po sladkých raňajkách - mrkva+ jablko+ med+ orechy naozaj nebola 😉.

simonkazga
25. jan 2023

Ja som Mačingovej detox robila 2x a nikdy som nedokončila lebo som zakaždým otehotnela počas. Mám rada jej recepty, niektoré robievam dodnes. Napriklad cviklový šalát budem mať sj dnes na večeru.

ckocka
25. jan 2023

@babymarket_sk Psychické zdravie bude jednoznačne na strane pánov. Hoci - ona asi blázon byť nemusí, iba vie presvedčivo robiť bláznov zo svojich obdivovateľov.

lujza123
25. jan 2023

Ja mam rada tie recepty z detoxu robievam ich pravidelne.
Ale nedodržiavala som ho, každou nizkosacharidovou diétou schudneš veľmi rýchlo ale bohužiaľ aj to naberies naspäť.

Ja som vyradila sacharidy keď som chudla po pôrode, aj som zhodila co som potrebovala, ale zničila som si metabolizmus a trvalo roky kým sa mi upravil.

lujza123
25. jan 2023

Kľudne si ten detox sprav, ale pridaj k obedu misku celozrnnej ryze, na večeru "bielkovinový chlebík" a nejaký šport 2 - 3 x tyzdenne
Schudnes tak isto, ale telo nebude v takom strese zo straty sacharidov

babymarket_sk
25. jan 2023

@ckocka o psychickom zdraví asi nebudeme polemizovať...moja suseda psychiatrička, by to komentovala tak, že každý človek by skončil u nej ako pacient 😉. No ruku na srdce, pani Mačingová vyzerá zdravšie a asi sa aj žije zdravšie 😉, mohla však rátať s tým, že jej knihy budú konfrontované s názorom odborníkov i "odborníkov".

kacernakokse
25. jan 2023

Ak to vydržiš, tak schudnes, ale potom to naberies aj s úrokmi. Macingova vie asi o stravovaní a nejakej nutričnej stránke potravín veľké h*** pretože v jej jedlach chýbajú bielkoviny, ktoré sú základ pre pocit sýtosti a pre správne fungovanie organizmu. Okrem toho je princip chudnutia založený na drastickom znížení príjmu. Vzdelani nutriční terapeuti, ktorí sa venujú danej téme do hĺbky majú ľudí ako Macingova za výsmech a za degradovatelov toho odboru. Úprimne neverím, že ona sa takým spôsobom stravuje, určite by nebola taká vysmiata. Veď po pár týždňoch na takej chudobnej strave by som nevedela snáď už ani ruky dvihnúť. Po pár mesiacoch menštruácia papa, problémy s pokožkou, vlasmi, pleťou ale aj pokazené trávenie a štítna žľaza. Psychické problémy samozrejme. Toto sa stane ľuďom, ktorí držia drastické diéty. To sa oplatí viac užívať drogy. Dôsledky podobne, ale aspoň ti počas toho užívania bude fajn :D A z macingovej sa mi obracia žalúdok, pretože zarobit na ľuďoch, ktorí o strave nič nevedia, vie každy ale dokáže to len človek bez chrbtovej kosti.

3boba3
25. jan 2023

Ahoj minuly rok som absolvovsla tento 28dnovy detox, dodrziavala som vsetko na 100% a schudla som 6kg. Citila som sa vyborne a aj travenie sa mi upravilo a prave pre tieto benefity tento detox po roku opakujem. Aktualne dnes som 2.den. Je pravda ze ak sa po detoxe vratis ku povodnemu stravovaniu tak sa vratia aj kg, no za svoj zivot som uz skusila viacero diet a detoxov a po tomto 28dnovom programe je to priberanie ovela pomalsie. V kazdom pripade po tento krat by som sa uz k opatovnemu priberaniu nechcela vratit. Planujem trvalu zmenu stravovania a tento detox beriem ako odrazovy mostik. Tak drzte palce 😊

surama
25. jan 2023

@babymarket_sk Ruku na srdce... Macingovu som videla nazivo, a teda vobec nevyzerala dobre ani zdravo.

ckocka
25. jan 2023

@babymarket_sk A to je zle?

viestta
25. jan 2023

Diety, pardon detoxikacne kury, pani samostudovanej (mozno aj samocertifikovanej) vyzivovej poradkyne maju jeden velky deficit, a to bielkoviny, ktore su zakladnou zivinou. Iste, je tam dost zeleniny a ovocia, to je v obasolutnom poriadku. Len bez dostatocneho prijmu bielkovin sa telo dostava do podvyzivy.
Dalsia vec je ta, ze telo s fungujucou pecenou a oblickami ziadnu detoxikaciu nepotrebuje, o vyplavovanie toxinov a metabolickeho odpadu sa stara uplne samo. Staci ho len nezatazovat nezdravymi zbytocnostami a dostatocne pit.

ckocka
25. jan 2023

@viestta Pani vyštudovala andragogiku, ale dosť dobre ju tam naučili ako liezť luďom do hlavy.

nicicka
25. jan 2023

Ja som 1. krát vyskúšala v júni. A bola som nadšená. Potom som si dala zas v septembri a teraz som v 2. týždni. Čiže tak 3x do roka praktizujem. Ja nedokážem držať zdravu stravu celý rok. Čiže po Macingovej tak pozvoľne začnem s nezdravými potravinami, doprajem si čo chcem a zas za pár mesiacov navbehnem na Macingovu. Stane sa to, že mi vlastne zabrzdí proces priberania. Ja som proste taký typ že veľmi dlho chudnem a zas dlhšie aj naberam. Nie je pravda že nemáš bielkoviny. Je tam vajce, syr, ryby, kuracie, orechy. Takisto ak potrebuješ môžeš si dať biely jogurt. Ja dávam nízkotučný grécky. Ja práveže mám pri Macingovej viac bielkovín ako keď nedrzim Macingovu. Lebo mimo nej hodím do seba kúsok chleba alebo rožok, keď ju držím pečivo nejem ale dám si radšej pomedzi hlavne jedla syr, orechy alebo slivky. Nizkosacharidova takisto nie je, ráno je tam sacharidov požehnane a cez deň môžeš sušené slivky. Úplne ti to pokryje chuť na sladké. Mne úplne vyhovuje a veru cez víkend si občas doprajem niečo hriešne. Cítim sa však super lebo prijímam veľa zeleniny, ovocia. A teda pohyb je tiež dôležitý 😉

viestta
25. jan 2023

@nicicka vychadza tam odporucany prijem 1g bielkovin na kilo vahy? Pokial viem, tak nie. Ak nemas v beznej strave dost bielkovin, zda sa ti to mozno viac, ale v konecnom dosledku to nevychadza.

nicicka
25. jan 2023

@viestta záleží kolko si človek dá. Ja neidem presne podľa nej. A medzi hlavnými jedlami si tiež dám ten syr. Ale to je môj prípad. Ak niekto ide presne podľa nej môže mu to chýbať. Ja si len pozriem čo je dovolené a to zobkam v krajnom prípade. Čiže syr, orechy atď, no iné si nedám. Tým sa množstvo bielkovín zvyšuje. Inak by som to najhradzala niečím iným nezdravim.

viestta
25. jan 2023

@nicicka tak to je tvoj pripad. Ale ti co idu podla tych jej navodov presne sa este v prvom tyzdni dopracuju do klinickej podvyzivy, teda su na najkratsej ceste k jojo efektu.
O tych bludoch co tam ma popisane ako omacky okolo ani nehovorim. Ale ano, predavat tie bludy vie, to sa jej neda upriet.

nicicka
25. jan 2023

@viestta To som nečítala 🤣

alzbeta1301
25. jan 2023

Ako pise @viera akýkoľvek Detox pokial nemá človek nejaký problem určitého organu je pekna blbost treba chudnut zdravo POMALY A NA TRVALO

alzbeta1301
25. jan 2023

@viestta ja sa divim že to niekto vôbec kupuje … takéto srajdicky a dobrovolne si ubližujú🙄

viestta
25. jan 2023

@nicicka mozno ak by si citala a mas aspon aky taky prehlad, naozaj netreba mat nastudovanu ani fyziologiu ani organicku chemiu, tak by si dosla na to, ze niektore veci co su tam popisane su uplne z cesty, ak nie rovno bludy

zuzickazah
26. jan 2023

ja som ju skusala asi 4 roky dozadu,ja som bola stale hladna, schudla som 4 kg ale dost som pritom aj sportovala, 3_5 treningov tyzdenne. Mne hlavne vadilo to opakovanie tych jedal a napr cviklu alebo fazulky som nemohla ani vidiet.

janci27
28. jan 2023

Ja tiez mozem tento detox len a len odporucat. Vsetci ti, ktori to kritizuju, bud necitali jej knihy, a pravdepodobne ani nevedia ako cely jedalnicek pocas 28 dni vyzera. Prvy tyzden je skor ocistny, zalozeny na zelenine (z ovocia som mala len jablka na ranajky), bielkoviny absolutne nechybaju, pretoze tam je zahrnuty aj biely jogurt aj syr. A hlavne jedava sa do sytosti, cize ziadne minimalne porcie po ktorych budes hladovat, a po tych ranajkach mat rozhodne nebudes mat chut vyjedat ziadne sladkosti alebo ine blbosti. Od dalsieho tyzdna sa pomaly pridavaju aj sacharidy, cize v tomto jedalnicku su zahrnute vsetky potrebne zlozky, absolutne nie je pravda, ze chybaju bielkoviny alebo neviem co este. A mimochodom toto nie je detox v style, ze po nom sa vratis k povodnej strave, ale taky start k zmene zivotneho stylu natrvalo. V jej knihach dalej odporuca ako je vhodne pokracovat dalej, aby tato zmena zivotneho stylu sa stala udrzatelna, vela ludom sa zlepsili zdravotne problemy, nehovoriac o pozitivnej zmene zovnajsku. Ona sama si tymto stylom zlepsila jej zdravotny stav. Naozaj pred zaciatkom toho stravovania odporucam si precitat jej knihu (ma ich uz niekolko), nez sa vrhnut cisto na jedalnicek, pretoze v tych knihach dava vela cennych rad a vysvetleni potrebnych k tomuto detoxu. Hlavnym klucom je vypit naozaj vela vody. Za mna super skusenost a poznam mnozstvo ludi, ktore si tymto presli tiez a mali len pozitivnu skusenost. Vysledky su viac vidiet na zmenseni objemu, nez vahe, preto nie je vhodne sa pomaly kazdy den vazit, ale az na konci. Vysledky vsak na zmensovani cm zarucene vidiet, a to som ani necvicila pocas toho. Ja si doteraz robim niektore z tych jedal, pravidelne pouzivam cviklu v kuchyni, tu klasicku zavaranu uz ani nejeme, ale varime si cerstvu, jej hraskovu polievku s pestom moje deti miluju. Fazulove struky, mrkvovy perkelt alebo zapecena cuketa, to su zase moje oblubene 🙂 Neviem preco tolko kritiky okolo tejto stravy, su to vsetko vyzivne a zdrave jedla.

miska2001
12. sep 2023

@janci27 prosím ťa, koľko kg /cm sa ti podarilo schudnúť?

autor
15. sep 2023

@miska2001 neodporúčam :D je to totálna somarina .. schudla som a ešte raz toľko pribrala. :D a tie recepty sú strašne.. radšej sa treba zdravšie a pravidelne stravovať..toto je trýznenie ,ale vyskúšaš a uvidíš 😀