Delená strava od marca

bebca115
21. feb 2022

Čaute kočky,píše večná dietárka 😁😁😁.
Hovorí sa,že zo vsetkych diét je najzdravšia práve delená strava. Je tu niekto kto by išiel do toho so mnou? Začínam 7.3. Snáď sa dovtedy nazbierame...🙃🙂

ivkazba
21. feb 2022

Žiadna diéta nie je zdravá. Kalorický deficit a celková zmena životného štýlu. To pomáha navždy. Schudneš a aj taká ostaneš.

marci77
21. feb 2022

Suhlasim delena strava ma urcite efekt na kila dole
napr. maso jest iba so salatom bez prilohy ....alebo ryzu samotnu si date a prilohu salat

ja som pred nejakym casom drzala 90dnovu rozlisovaciu dietu, tam sa striedaju 4dni, bielkoviny, skroby, uhlohydraty a vitaminy ........a teda co som citala baby za ten cas schudli aj viac ako 10kg

krisbar
21. feb 2022

Dieta ma byt ked mas zdravotne problemy. Ak chces schudnut a udrzat si to dlhodobo, musis zmenit svoj zivotny styl, stravovanie, zvyky.
A uz len pdla toho ako vravis, ze "od marca" to nevisim na uspech.
Co tak uz dnes si dat o rohlik menej, dat namiesto 200g zemiakov 300g zeleniny, nejest po 18tej , nepit sladke vody?, horalky, atd.

bebca115
autor
21. feb 2022

@krisbar od marca preto,lebo čakám na knihu a výplatu 😁 Sladké vody nepijem...

krisbar
21. feb 2022

@bebca115 a potom pride kniha, ale zase bude nieco ine. Chapem ze potrebujes nejaku motovaciu, ale pracovat na sebe vies aj dnes. Napr vystupit z elektricky o zastavku skor alebo ist namiesto autom mhd.
Samozrejme toto su obrazne priklady. Ide o to, ze uz dnes vies zacat menit scoj zivotny styl, ktory zaroven bude mat dopad na tvoju vahu.

wadja
21. feb 2022

Ja som znova na delenej strave, trosku som sa spustila a dal mi pocitit zaludok. Pri delenej, mam aj viac energie, vyhovuje mi ta strava, nejake to kilecko dole, je len bonus uz pre mna

barborachors
21. feb 2022

pojem delena strava vznikol v 90 tych rokoch a bola velmi popularna, lebo de facto si mohla jest vsetko, ale podla urcitych pravidiel - vid komenty vyssie. Neskor tento pojem nahradili ine diety plus minus zalozene na podobnych principoch. Ja diety nedrzim, jem vacsinou zdravo a vsetko, na co mam chut, akurat male porcie. Ale! Nikdy napr nejem maso a zemiaky spolu, ani pecivo ako prilohu, ryzu nikdy nejem, ovocie len doobeda apod. Takto sa mi dari drzat vahu na uzde, a ked vidim ze v zime 2-3 kila vyskocia, hned viem, ze idem davat viac zeleniny, pikantneho a obmedzit vecerne maskrtenie, a teda pravidelne 5 malych porcii denne. Ked toto dodrzis a mas relativne rychle spalovanie, tak nemusis ani chodit behat napriklad, ani drzat neviemake diety.

natal12
16. mar 2022

@wadja môžeš mi prosím napísať aky máš jedálniček ku delenej strave?