Čaute kočky,píše večná dietárka 😁😁😁.
Hovorí sa,že zo vsetkych diét je najzdravšia práve delená strava. Je tu niekto kto by išiel do toho so mnou? Začínam 7.3. Snáď sa dovtedy nazbierame...🙃🙂
Suhlasim delena strava ma urcite efekt na kila dole
napr. maso jest iba so salatom bez prilohy ....alebo ryzu samotnu si date a prilohu salat
ja som pred nejakym casom drzala 90dnovu rozlisovaciu dietu, tam sa striedaju 4dni, bielkoviny, skroby, uhlohydraty a vitaminy ........a teda co som citala baby za ten cas schudli aj viac ako 10kg
Dieta ma byt ked mas zdravotne problemy. Ak chces schudnut a udrzat si to dlhodobo, musis zmenit svoj zivotny styl, stravovanie, zvyky.
A uz len pdla toho ako vravis, ze "od marca" to nevisim na uspech.
Co tak uz dnes si dat o rohlik menej, dat namiesto 200g zemiakov 300g zeleniny, nejest po 18tej , nepit sladke vody?, horalky, atd.
@bebca115 a potom pride kniha, ale zase bude nieco ine. Chapem ze potrebujes nejaku motovaciu, ale pracovat na sebe vies aj dnes. Napr vystupit z elektricky o zastavku skor alebo ist namiesto autom mhd.
Samozrejme toto su obrazne priklady. Ide o to, ze uz dnes vies zacat menit scoj zivotny styl, ktory zaroven bude mat dopad na tvoju vahu.
Ja som znova na delenej strave, trosku som sa spustila a dal mi pocitit zaludok. Pri delenej, mam aj viac energie, vyhovuje mi ta strava, nejake to kilecko dole, je len bonus uz pre mna
pojem delena strava vznikol v 90 tych rokoch a bola velmi popularna, lebo de facto si mohla jest vsetko, ale podla urcitych pravidiel - vid komenty vyssie. Neskor tento pojem nahradili ine diety plus minus zalozene na podobnych principoch. Ja diety nedrzim, jem vacsinou zdravo a vsetko, na co mam chut, akurat male porcie. Ale! Nikdy napr nejem maso a zemiaky spolu, ani pecivo ako prilohu, ryzu nikdy nejem, ovocie len doobeda apod. Takto sa mi dari drzat vahu na uzde, a ked vidim ze v zime 2-3 kila vyskocia, hned viem, ze idem davat viac zeleniny, pikantneho a obmedzit vecerne maskrtenie, a teda pravidelne 5 malych porcii denne. Ked toto dodrzis a mas relativne rychle spalovanie, tak nemusis ani chodit behat napriklad, ani drzat neviemake diety.
Žiadna diéta nie je zdravá. Kalorický deficit a celková zmena životného štýlu. To pomáha navždy. Schudneš a aj taká ostaneš.