Dali ste sa za rok dokopy?

4. aug 2023

Baby, viem asi sú tu také témy, alebo.pidobne ale ja chcem vedieť odpoveď priamo na moju otázku, či ste sa niektorá ,dokázala dať za rok dokopy ? Rok preto , lebo potrebujem schudnúť 10kg , mám polycysticke vaječníky a mám pocit že mi to trvá 10krat dlhšie ako ostatným 😏 lieky vraj žiadne nepotrebujem , štítna v poriadku ..ale ja som sa spustila celá, nejde len o váhu🙈.. momentálne som sa videla na fotke pri mori a ja som vyzerala asi na 50 , vedľa muža som vyzerala ako 50 ročná tetka , mám 30..nechty, nula bodov , dolámané , koža suchá , dehydratovana ..proste ozaj načo si spomeniete ,všetko zle..aj muž by isto ocenil , že sa trošku o seba viac starám , pár krát už aj naznačil ..a tá fotka má úplne prebrala ,len chcem vedieť či niekto kto sa ozaj zaťal to dokázal ..neviem ja nemám vzor ani odmala doma, mama bola vždy posledná ktorá na seba myslela ..aj je,hoci nemusí vôbec..trošku to na nej vidieť 🥺dosť

domkakvet
4. aug 2023

Jasne ze sa to da a mala by si sa starat o seba aj kvoly sebe, budes mat zo seba lepsi pocit.

autor
4. aug 2023

@domkakvet len vieš nejak som sa stratila ,samu seba pri deťoch , a teraz dcéra má 4 a ja vyzerám na 50..mám pigmentové škvrny na tvári, proste hroza

janjatu
4. aug 2023

Sestra má tiež polycystické vaječníky, od januára schudla 19 kg,ale drží tvrdú diétu, ktorú jej nastavila gynekologicka. Chce to veľa sebazapierania,ale dá sa to. Veľmi ju za to obdivujem,že to dokázala a pokračuje v tom.

hladamematku
4. aug 2023

Áno

autor
4. aug 2023

@janjatu nevieš čo a ako? Mne povedal dr, že nič zvláštne nemám preto robiť, a že to nie je choroba 🙈🤷

sissy27
4. aug 2023

prečo až za rok? zovňajšok si vieš dať dokopy aj za mesiac, je to len otázka peňazí a času. Takže ak muž ochotne zostane s dieťaťom a nebude pindať, že z rozpočtu ubudnú nejaké € na ženské "márnosti", tak šup do toho. Manikúra, pedikúra, kozmetika, kaderníčka na začiatok, možno niekto, kto ti poradí s výberom vhodných outfitov k tvojej postave (aj keď máš kilá navyše neznamená to, že musíš chodiť v nejakom tmavom vreci), nájdi si nejaký šport ktorý ťa bude baviť aj keď len raz do týždňa. Čo sa týka tých kg navyše, na tvojom mieste sa na to nesústreďujem. Bude samozrejme super ak sa podarí zhodiť, ale nemalo by to byť to, na čo sa upneš a ak to nevyjde, tak budeš len sklamaná a demotivovaná. Aj baby s pár kg navyše môžu vyzerať dobre. Ale ten pravidelný pohyb ti dodá novú energiu, zlepší kondičku, osvieži hlavu, postupne môžeš pridať. Podstatné je, aby si robila niečo čo ťa baví.
@janjatu a ako dlho bude sestra schopná udržať tvrdú diétu? schudnúť je jedna vec, niečo iné je novú postavu si udržať. Diéty sú z dlhodobého hľadiska neefektívne, pretože sú neudržateľné.

domkakvet
4. aug 2023

Najvyssi cas sa dat do kopy, nech sa dari.

oranzovyvevericnik
4. aug 2023

Treba sa opytat samej seba, ci si ochotna nieco zmenit vo svojom zivote. Bez zmeny nie je zmena.

marcellka32
4. aug 2023

Zvnútra: zmena stravy, piť vodu, zelenina ovocie
Zvonka: pohyb, čisté telo, a teraz základy: pedikúra, oholené nohy, manikúra, čisté upravené (strih)vlasy, opravene zuby (možno aj bielenie), tvár: obočie, pleť: čistenie u kozmetičky, sérum, SPF
Pekne sadnuce čisté oblečenie a topánky a doplnky

oranzovyvevericnik
4. aug 2023

Tiez mam pcos + stitna. Pomohlo mi obmedzit cukor. A kazdy den min. 11tis. krokov.
Treba jest dostatocne, ziadne tvrde diety. Bielkoviny + tuk.

janjatu
4. aug 2023

@sissy27 Ako veď je jasné že diéta sa nedá držať celý život a že môže nastať jojo efekt,ale ona bola nútená do diéty,aby sa jej obnovil cyklus a mohli počať bábätko.

janjatu
4. aug 2023

Pokiaľ nemáš žiadne problémy tak neviem, ona nemala vôbec ovulaciu,tým padám nemohla otehotnieť. Napriek dlhoročnej snahe schudnúť sa jej to nedarilo až keď sa dostala k novej gynekologicke,ta jej porobila testy a zistila jej že jej chyba enzým na štiepenie laktózy, nejaký nábeh na cukrovku,tak jedávalalieky kvôli laktóze aj lieky na cukrovku. Od januára jej kázala vysadiť všetky potraviny ktoré obsahujú laktózu,cukor aj škrob, mäso iba chudé- kuracina, králiky a ryby.

autor
4. aug 2023

@janjatu nemohla som otehotnieť, museli sme na umelé oplodnenia..hormóny umelé brat, ale vraj štítna je v poriadku..tak neviem ,ale celé polycysticke mi komplikuju život , je to hrôza, zarastam strašné , akné.. hrôza

autor
4. aug 2023

@oranzovyvevericnik ja spravím niekedy ďaleko viac krokov , minule som mala 29 654 ale nepomáha

martinka13
4. aug 2023

Dá a myslím, že aj za pol roka. 10 kg nie je tak veľa. Za rok dáš bez problémov a jojo efektu aj 15 kg. S rozumom, aby to bolo aj udržateľné. Držím palce

lucia147852
4. aug 2023

Jasne, ja som začala chudnúť v januári a najviac slo dole prvé 4 mesiace a to som ani mega extra redukčnú diétu nedržala. Tiež mám pco. To dáš, len treba motiváciu a pevnú vôľu. Motiváciu už máš 💪💪💪

autor
4. aug 2023

@lucia147852 a prosím či si jedla /nejedla? Som vegetariánka, už 25 rokov , len rybu zjem horko ťažko, žiadne šunky, kura , rezne ,vývar nic

oranzovyvevericnik
4. aug 2023

pohyb by mal byt pravidelny. Ja som zacinala na 11tis denne, potom uz nesla pod 15tis. telo si zvykne a potrebuje pohyb. Druha vec je strava, pri pcos sa odporuca obmedzit cukor, biele pecivo, spracovane potraviny. Jednoducha strava, ziadne prekombinovanie.
Pokial si vegetarianka - vajicka, syry mozes?