Mam babatko a zle spi od 2 mesiaca a stale. Ma uz 7 m. Stale mam chut na sladke, aby som vladala okolo nej, pretoze cez den ja neviem spat. Vie mi niekto poradit ako uplne pomaly zacat, pretoze energiu na nic nemam, lebo clovek mysli len nato, ako zase dopadne noc. Je na tom niekto podobne ako ja? A nemyslim mamicky, ktore sa budie k babatku 5-6x za noc ale aspon 15x.
Podla mna s tym momentalne nic neurobis. Ja som vstavala k mojej priemerne tak 10x za noc od narodenia presne do druhych narodenin.
Nabrala som za ten cas 15kg napriek tomu, ze som kojila do 2,5r. Esteze mi po porode ostali len 2-3kila navyse, inak by sme museli rozsirovat dvere. Niezeby tych 15 bolo malo, ale vzdy menej ako 30😀
Presne viem ako sa citis, ta chut na sladke je z vycerpania.
Dlhodobejsi nedostatok spanku je pre telo stres ako kazdy iny, stupa vylucovanie stresovych hormonov a tie okrem ineho ovplyvnuju aj metabolizmus-clovek pribera (telo sa chysta na "zle casy").
Snaz sa dostatocne pit, obmedzit sladke co to pojde (ja sama napriklad viem, ze som na sladkom zavisla, preto si radsej nedam ani kusok, lebo potom uz neviem prestat😀), pripadne nejest vysloveny "brak" ako slahacka, cukriky, sisky apod, uz ked musis radsej kvalitnu coko.
Mne sa podarilo nieco s tym urobit az po malej 4.narodeninach, ked uz si aj moje telo ako tak znova zvyklo v noci spavat.
Drzim palce!
Ide to tazko, hovorim z vlastnej skusenosti bohuzial. Nasa mala spavala hrozne zle do dvoch rokov 😒.
Da, ale az ked mu kupis odrazadlo a budes po vonku za nim behat 😉
S tym castym vstavanim to poznam, aj s chutou na sladke. Ale napriek tomu, ze som si nejaky ten keks, kusok cokolady a pod. dala, ale ani som sa neprezierala, som schudla. Pri tom behani za synom 😉
Teraz dceru stale vlacim na rukach, do skoky pre syna chodim peso, a na ihrisku musim behat raz za jednym a raz za druhym. A uz obleciem nohavice, co som roky nemala 😀 A to si dam keks ku kave, po veceri kusok cokolady alebo kusok kolaca a pod. Ale teda nezjem celu cokoladu naraz, ale dam si iba kusok. Zvycajne to zvladam, ale minuly vikend to jeden cely cokoladovy zajac neprezil...
A spanok? To je co? Aha, to ked zazvoni budik a ja som unavenejsia ako ked som si lahla, to medzi tym, ze? Syn zacal spavat celu noc, a dcera sa zacala budit x krat. Niekedy sa budi aj syn, tak to mam na striedacku. Ledva zatvorim oci, uz ma zase jeden z nich budi... 🙄
moj maly ma 8,5 mesoaca a presne viem o com hovoris... on nespi odkedy sa narodil.. ja neviem.. uz aj lekarka povedala ze on jednoducho nepotrebuje vela spanku. a ano poznam to co je to kazdu chilu sa budit.. v noci ani nestihnem zaspat a uz znova k nemu vstavam. po porodode som pekne schudla, a eraz? este 2 kg a mam taku vahu ako ked som isla rodit.. ano som chronicky unavena uz.. a chut na sladke poznam, clovek jednoducho niekde musi tu energiu nabrat..
Skus namiesto sladkeho hroznovy cukor, nepotrebujes vela, doda ti to energiu a budes mat lepsie mliecko. A ja som pre extremne nizky tlak a nedostatok zeleza unavena stale aj ked dieta mi spi. Takze skus aj ty dobit baterky aj zelezom. A schudnut sa da vzdy a pri tvojom spanku o to skor aj ked to nie je zdrave 😉 ( myslim ten nedostatok spanku) Ja som schudla 33 kg a to z toho ze som kojila a neskor papala 5-7 x denne to iste co som varila malej, cize vsetko zdrave a na vode alebo masielku/ olivovom oleji
nedá sa, len keď nejeme schudneme, inakšiu skúsenosť nemám ☹ žiaľ
náš malý má 18 mesiacov, budí sa stále, ale mam pocit , že je to už lepšie, asi som si zvykla. Sladké sa snažim obmedzit ako sa len dá, ale bez neho to nejde. Začala som cvičiť. Podla mna je uplne najhoršie sladké v noci. Keď obmedzíš aspoň to, budeš na pol ceste za úspechom. Skús spávať cez deň ako sa len bude dať, mne to radia stále, síce to velmi malo dodržiavam,ale je to fakt lepšie.
Hlavne sa zameraj na to, preco ti dieta v noci nespi. 7 mesacne dieta by uz malo prespat celu noc. Su o tom knihy, ako dieta prinutit spat, rozoberaju sa priciny. Najprv sa snaz upravit toto, lebo bez spanku sa tazko chudne. Na to aby si schudla sa potrebujes aj viac hybat a cvicit, nie je vsetko len o strave, a po prebdenej noci sa neda ist rano do posilovne🙂 Myslim, ze v tvojom pripade je spanok tvoj a dietata prvorady a chudnutie az druhorade.
Júj, no tak to Ti nezávidím... Neviem či sa dá schudnúť, ja som dopadla presne opačne. Pri synovi, ktorý cez deň i cez noc bol viac-menej na prsníku prvé mesiace, som nestíhala ani poriadne jesť, tak som si rýchle dopĺňala akú takú energiu zo sladkého, na ktoré som mala strašne chúť a telo si pýtalo... 🙂 Tak som sa krásne vykŕmila... Radšej čísla ani uvádzať nebudem... Ale po pôrode som mala váhu ako pred tehotenstvom... A po pár mesiacoch ako na konci tehotenstva... :( Je to smunté, no je to tak... :(