Dá sa schudnúť, keď vysadím rafinovaný cukor?

deana100
7. jan 2024

Dobrý je možné schudnúť keď vysadiť rafinovaný cukor a nahradiťe ho napr. ovocím kamarátka mi povedala že tak schudla podľa vás to je fam.

janai1
7. jan 2024

@deana100 chudne sa kalorickym deficitom

muchacici
7. jan 2024

Určite áno, ale aj ovocie s mierou. Cukry nájdeš vo všeličom. Ja som zase za všetko, ale s mierou, obmedziť sladkosti (aj sladké nápoje), biele pečivo, múku (nevyradiť úplne), pridať zdravé jedlá, možno trochu pohyb, veď to všetci vieme, a kilá pôjdu 🙂

vanilkovazmrzka
7. jan 2024

Schudnes kalorickym deficitom.

mia_von_prag
7. jan 2024

Anoj, ja som vyradila cukor a jedla som menej sacharidov. Schudla som 18 kg

deana100
autor
7. jan 2024

@mia_von_prag ďakujem

deana100
autor
7. jan 2024

@mia_von_prag za aký čas

natalienka12
8. jan 2024

@deana100 Schudnes, ak budes menej jest. Ak vysadis uplne cukor, dlhodobo to nevydrzis. Avsak, ak teraz jedavas vela cukru a znizis jeho mnozstvo, velmi ti to v chudnuti pomoze. Jednak preto, lebo znizis mnozstvo kalorii a tiez preto, ze budes menej hladna a logicky zjes menej. Po zjedeni jednoduchych sacharidov (cukor) ti prudko vystreli produkcia inzulinu. Ked sa hladina cukru znormalizuje, zase pocitis velky hlad. Preto jedenie jednoduchych cukrov sposobuje pocity hladu a clovek zje viac. Vyskusaj na mesiac dva a uvidis.

zuzinka888
8. jan 2024

@janai1 ano, no ak vyhodi zo stravy- kolaciky, tatranky, zmrzlinky chipsy a do kavy nebude sypat cukor- je to najlahsia cesta ako sa dostat do deficitu.

deana100
autor
8. jan 2024

@natalienka12 ďakujem

deana100
autor
8. jan 2024

@zuzinka888 ďakujem

mia_von_prag
8. jan 2024

@deana100 asi polrok

vitarian
20. apr 2024

@deana100 treba si seriózne naštudovať nízkosacharidovu stravu. Má aj liečebné účinky. Tuk postupne z tela zmizne aj rôzne zdravotné problémy. Sacharidov potrebujeme úplné minimum. Nie sme profi športovci.