Ahojte, zaujímal by ma váš názor. Potrebovala by som zhodiť okolo 10 kíl. So stravou problém nemám, neprejedám sa, som vegánka, sladkosti nejem vôbec a ani bielu múku - no možno raz do mesiaca. Ale vôbec necvičím, chcela by som začať , a najviac ma láka joga,lebo ju môžem cvičiť doma, je to dobré na chrbticu a takisto aj na myseľ. Samozrejme sú rôzne druhy jogy,aj power joga - ktorou si možno naivne myslím, že sa dá schudnúť,samozrejme som si vedomá že pravidelnosť je nutná. Ďakujem za názor :D
Jogou sa samozrejme da schudnut, ale osobne odporucam vedene hodiny. Je to bezpecnejsie a viac ta to namotivuje. Lebo presne ako pises, dolezita je pravidelnost.
Jogu treba vedieť cvicit najprv by som si dala s lektorom hodiny.Z čoho máš potom nadváhu?😊
@luccija veganka som cca dva roky, predtym som pribrala okolo 40kg,nieco som casom schudla, samozrejme po prechode na vegansku stravu som tiez nieco schudla ale este som jedla sladkosti,pochutiny,vyprazane atd...a tychto 10kg sa ma drzi, mosmentalne mam 70 kg a drzim si tuto hmotnost cca pol roka ale zatial som sa nijako nesnazila :D
@ella_price pozeram ze kondicne cvicenie je aj HIIT a to sa tusim tiez da doma , ty si cvicila len doma ?
Ano da. Ja som chodila na power jogu. Stravu som neupravila, vaha dole nesla ale cm dost. Ak by som mala aj stravu lepsiu tak by to bolo vyraznejsie.
Áno, cvičila som len doma a behom mesiaca som schudla okolo 6 kíl. Potom kvôli zraneniu nohy som asi dva týždne necvičila, ale žiadne naberanie váhy naspäť. Upravená strava a cvičenie s vlastnou váhou mi pomohlo 🙂
@ella_price dakujem, a este sa ta opytam, ako casto si cvicila ? :D
Cvičenim sa nechudne 🙂
Snažila som sa cvičiť každý deň 🙂 Občas, keď to bolo zlé, tak som si deň - dva dala pauzu alebo mala nejaké lahšie cvičenie.
@ella_price dakujem 🙂
Power joga je dobra aj na vydrz, kondicku aj na chudnutie. Len treba ju cvicit pravidelne a poriadne, preto je podla mna najlepsie ist na nejake hodiny s instruktorkou a nasledne aj doma cvicit. Ja som parkrat bola aj na hatha joge a myslela som si, ze ked je to pomalsie, ze to bude viac take oddychove alebo vobec nie. Dorobila som sa nenormalne 😀
schudnes, ak tvoj kaloricky denny prijem bude nizsi ako denny vydaj- to je jednoducha matematika. ci uz cvicis jogu, alebo necvicis nic, treba sa rozumne stravovat a kaloricky prijem drzat nad bazalnym metabolizmom a pod dennym vydajom ;)
ak chces schudnut 10 kg tak si musis vytvorit kaloricky deficit, cvicenie je len doplnok
Vypi pohár teplej vody na lačno ráno a naštartuješ si trávenie 🙂 mne pomohol na chudnutie stres 😁 nie žeby som chudnúť potrebovala ale keď príde silný stres tak to ide samo. Za tri dni som dala 2,5kg. Odvtedy sa cítim trošku lepšie 🙂 a hmotnosť som naspäť nenabrala.
Z jogy skôr spevnieš ale chudne sa z kalorického deficitu a teda cvičenia sú iné druhy kde pri cvičení spáliš viac ako pri joge....skoro všetko sa dá cvičiť doma, stačí si vybrať.....ak chceš priorite chudnúť malo by v tom byť aj kardio, prípadne by to malo byť intenzívne cvičenie.....na nete je toho veľa či už na programy na stiahnutie alebo z youtubu....môžeš cvičiť napr. Jillian Michaels, Ewa Chodakowska, Heather Robertsom, HasFit, Monika Kolakowska.......cvičenie by ťa malo baviť, takže vyber si podľa seba aby ťa to bavilo a aj podľa svojej kondičky
@mogaa super,pozriem sa na to, dakujem ti velmi pekne
Neorientuj sa len na jogu stiahni si čokoľvek a cvic a skusaj rôzne typy cvičení rýchlochodzu.Ja som schudla, keď som chodila na trampolíny ani neviem ako
Jogu cvičím 1,5 roka, neschudla som ani kilo, iba sa mi spevnila a vytvarovala postava. Mne ale presne o to išlo, chudnúť nepotrebujem. Na chudnutie skôr niečo iné, tabatu si kamošky pochvaluju
Tiež som vegánka a najviac mi pomohli na chudnutie kondičné cvičenia a cvičenia s vlastnou váhou, ktoré môžeš v pohode praktizovať aj doma 🙂
Jóga mi pomohla vo flexibilite a niečo málo som z nej schudla, ale nie moc.