Ahojte, dá sa schudnúť aj čisto silovymi tréningami 5x do týždňa + kaloricky deficitom, ale bez kardia?
Kardio vôbec nie je potrebné. Cvič to, čo ťa baví.
@melanta silový tréning a posilnovanie nie je to isté?
@avonladyba nie, posiľňovanie a funkčný silový tréning nie je to isté. Pri funkčnom silovom tréningu sa necvičí na strojoch ani s činkami.
@melanta ale slovo funkčný vyššie nepadlo, takže môže ísť aj o posilňovanie.
@avonladyba tak ak sa autorka zaujíma o chudnutie, tak predpokladám, že ak spomenula silový tréning, tak mala na mysli funkčný silový tréning. Ten je výrazne efektívnejší ako kardio.
Áno da
Stačí sa hýbať, prechádzať sa, plávať a tak obyčajne. Nemusíš sa pri tom potiť. Ako to viem? Zo 110 na 70 v priebehu roka.
5x do týždňa silový tréning je veľa. To môžeš dosiahnuť opačný efekt - nárast svalovej hmoty , stačí Ti 3x do týždňa a zameraj sa na stravu. Určite sa schudnú dá, mne sa podarilo zoštíhliť boky a stehná práve silovým tréningom
@chodec15 myslela som cvičenie doma 🙂 ale áno, mala som to napísať rovno do príspevku.
Ved najviac sa chudne prave silovym cvicenim. Vies vobec nieco o fitness? 😁 Cim viac svalov, tym viac kalorii spalujes, tym vacsi mas kaloricky deficit aj pri normalnom stravovani.
@mamamasama áno viem 🙂 mne ide o to, či to kardio bude v tých tréningoch príliš chýbať a chudnutie bude pomalšie alebo to nie je také podstatné a stačí, čo som napísala.
Kalorický deficit je najúčinnejší a schudneš aj keď nebudeš cvičiť. Pozor ale na správne nastavenie deficitu, aby si si nespôsobila pravý opak. Baby sa tu dohadujú o silovom tréningu a funkčnom silovom tréningu... Podľa môjho názoru slovo funkčný silový tréning by sme nemali využívať, je to zbytočné. Tvrdia to aj zahraničné zdroje, nielen ja. 😊 Silový tréning - posilňovanie s činkami, základné pohybové stereotypy a k tomu doplnkové cviky na strojoch pri dodržaní správnych pauz, progresu, zaťaženia sa dá robiť jedine vo fitku najlepšie pod dozorom trénera, ktorý vie na motivovať, poradiť ohľadom stravy, zdravej životosprávy. Cvičenie s vlastnou váhou doma nie je žiadna varianta silového tréningu. 5x je veľa, stačí 3x do týždňa, výsledok pri správnom cvičení uvidíš veľmi skoro 😊
Vôbec by som necvicila 5x do týždňa to sa ti zunuje.
@autorka robim fitness 13 rokov, kardio robim prilezitostne, ked mam chut, ako relax. Cize maximalne raz do tyzdna. Mam minimalne percento tuku a to som vazila kedysi 99kil.
ano, najlepsie kombo. Kardio az tak nepotrebujes k chudnutiu, rob ho len ked ta bavi, vlastne ani silovy trening, na chudnutie ti uplne staci kaloricky deficit ale ked k tomu pridas aj silovy trening a k tomu este aj 5x tyzdenne tak ti to pojde ovela lahsie dole a zaroven sa ti pekne stvaruje telo🙂 Navyse ked po case naberies svaly tak mas vyssie "tdee" tym padom ti staci mensi kaloricky vydaj a budes chudnut tak isto🙂