Dá sa pribrať z krémových polievok?

29. okt 2024

Baby, dá sa pribrať z polievok krémových? Zahustujem 40% smotanou na šľahanie… kalorický budú asi vyššie ako bez smotany ale čo myslite? Potrebujem pribrať a všade kde môžem (šaláty, polievky) dávam smotanu

minenkak
29. okt 2024

Cvič ak potrebuješ pribrať,jedz mäso a pi mlieko

autor
29. okt 2024

@minenkak pýtala som sa niečo iné 🙂

januska12323
29. okt 2024

Zo všetkého sa dá pribrať. Skôr je dôležité koľko kalórií ti ten kúsok smotany pridá, veľa nie.

minenkak
29. okt 2024

Chceš pribrať,tak buď rada za radu

kp7333
29. okt 2024

Daj si k nim cesnakovy osuch, pagac alebo ine pecivo a budes priberat jedna radost (vlastna skusenost 😂)

bbshop
29. okt 2024

Áno smotany sú vysoko kalorické. Ale stále platí, že musíš mať vyšší príjem než výdaj. Ak počas dňa máločo zjes tak ani smotana to nezachráni. Ale univerzálna odpoveď je, že áno priberá sa zo smotany a tiež ide aj do koláčov atď

bbshop
29. okt 2024

Daj si ju do kávy. Aj káva bude vynikajúca aj vysoko kalorická. Poprípade pina colada a podobne veci sú chutné a kalorická bomba

lucia13022023
29. okt 2024

Nie. Zo žiadnej konkrétnej potraviny sa nedá pribrať a ani schudnúť.

minenkak
29. okt 2024

Nie nepriberies z krémových polievok , musíš ich zjesť litre

lindous
29. okt 2024

Ak máš problém zjesť veľa, tak je všetko čo zvyšuje kalorickú hustotu fajn na zvýšenie príjmu, takže aj smotana, ešte zakvapni kvalitným rastlinným olejom, nejaké krutony či semiačka a zase to vieš o niečo navýšiť, bez toho aby si výrazne zväčšila objem… ale samé o sebe to zázrak nespravi, dá sa to aplikovať aj na iné jedla + silové cvičenie k tomu je fakt dobrá rada, okrem rastu svalovej hmoty (pri dostatku bielkovín), mi narástol s väčším výdajom aj apetít 😊

lindous
29. okt 2024

A ešte mi napáda, že napríklad na ten šalát čo spomínaš by som radšej dala nejaký fajn dressing z gréckeho jogurtu napr, práve pre tie bielkoviny a navýšiť kalórie vieš opäť olejom, orechmi, avokádom 😊

bbshop
29. okt 2024

@lucia13022023
@minenkak ale ano taká malá zmena je v konečnom dôsledku veľmi veľká. By ste sa čudovali koľko sa z takých detailov priberá. Presne to sú tie veci, ktoré v opačnom prípade bránia chudnutiu. Pridávanie oleja, smotany, dressingy, plnotučné mlieko do kávy atď. Drobnosti, ktoré podstatne zvyšujú kaloricky príjem. Autorka keď začala dávať smotanu do všetkého prijme oveľa viac kalórií než tomu bolo doteraz bez smotany

bbshop
29. okt 2024

Autorka predpokladám nechce priberať len z tých polievok, aby ich jedla hektolitre. Chce len drobnými úpravami zvýšiť celkový kaloricky príjem.

lucia13022023
29. okt 2024

@bbshop ja viem, mne to vysvetľovať nemusíš. Ja som dala odpoveď na otázku. Dá sa pribrať z krémových polievok - nie nedá.
Dá sa dopomôcť k vyššiemu príjmu tým, že si do polievky dám smotanu? Áno, dá.
Veľmi dobre rady dala @lindous, semiačka, oleje, Smotana, krutony, urobia z 250 kcal polievky aj 500kcal polievku.

bbshop
29. okt 2024

@lucia13022023 ale keď zvyšujú kaloricky príjem a tieto polievky ho podstatne zvyšujú vďaka smotane tak ano priberá sa z nej. Možno je pre autorku práve tá smotana v jednotlivých jedlách rozhodujúca pri prekročení jej denného kalorického príjmu. Taká polievka ma aj 800-1000kj čo rozhodne nie je zanedbateľné množstvo.

majka35
29. okt 2024

ak chceš priberať pridávaním smotany do polievok a to ešte 40%, tak si privodíš akurát problémy kardio-vasculárne, čo je dosť nebezpečné, ale aby si mi nepísala, že si sa pýtala niečo iné, tak áno, zo smotany sa pribrať dá, ak ju ješ v takom množstve, ako spomínaš

1ryba
29. okt 2024

Pribrať chceš tuk, alebo svaly? Ak svaly, jedz bielkoviny. A nie smotanu.

autor
29. okt 2024

@bbshop presne pochopila o co mi ide 🙂 ďakujem baby, nakoľko som po pôrode na 49kg pri 178 cm tak sa snažím navýšiť príjem hlavne keď kojím

autor
29. okt 2024

@majka35 a tak hadam tak tragické to nebude 🙂