Cvičíte aktívne silový tréning?

26. jún 2024

Cviči tu niekto aktivne silovy trening? Chcem sa opytat, ci je v poriadku ked cvicim stale to iste ( 3-4x do tyzdna celé telo -ruky nohy chrbat hlavne a tie isté cviky (iby zvyšujem váhy alebo série a podobne), alebo by som to mala striedať že ine typy alebo pripadne rozdelit si nohy ruky a tak? Najviac mi vyhovuje celotelovy ze na ruky 3-4 cviky na nohy tiez a potom 1-2 chrbat/brucho a potom polhodinka kardia na páse. je to ok?

mamamasama
26. jún 2024

Ako dlho cvičíš? Osobne odporúčam radšej rozdelenie tréningu na svalové partie, aby telo stihlo aj regenerovať. Ale ak si začiatočník, tak pokračuj. Ak však už cvišíš aspoň rok, porozmýšľala by som nad zmenou tréningu.

autor
26. jún 2024

@mamamasama cvičim 2. mesiac aktivne, to iste stále len ako vravim, vyššie váhy davam postupne

candii
26. jún 2024

To že cvičiš to isté je OK ale mala by si si to rozdeliť na vrch tela (ruky, chrbát, biceps , triceps), jeden tréning a druhý tréning spodok tela.

mamamasama
26. jún 2024

Takže v podstate sa ešte stále učíš. Pokojne cvič, tak ako ti to je príjemné, zlepšuj sa a časom zmeň tréning, kvôli lepšej regenerácii.

tttbb
26. jún 2024

Cvic to co ta bavi hlavne a ako sa budes zlepsovat postupne budes aj tak upravovat trening.. Ja som mal obdobie kedy som 3x tyzdenne cvicil mrtvy tah a ine komplexne cviky ked som "silnel" a postupne ma to preslo.

Potom som si to rozdelil ako som videl, ze niektore svalove partie mi "zaostavaju" a teraz to mam tak, ze 1x tyzdenne cvicim kazdu svalovu partiu a 2x tie ktore aktualne prioritizujem (napriklad ruky a hrazdu). Proste ak vidim, ze mam male ruky tak davam prednost im az kym nedorastu na velkost s akou som spokojny :D Ale kazdy partiu odcvicim aspon 1x za tyzden.

Vacsinou chodim 3-4x za tyzden a pondelok mam (prsia, ramena, triceps), utorok (nohy), stvrtok (hrazda s podhmatom, nadhmatom, kliky na bradlach, obcas trochu prsia) , sobota si dam len tak opat rychlu hrazdu (podhmat, nadhmat, kliky na bradlach) a takto to striedam.

autor
27. jún 2024

@tttbb kedy je vidno vysledky? lebo mam pocit ze nic sa nemeni za 2mes
@mamamasama

tttbb
27. jún 2024

Tak o pol roka uz by si mala vidiet zmeny, po roku uz budes vidiet vacsie zmeny a po roku a pol uz to bude dost markantne. Radsej cvic 3x tyzdenne ale sprav si z toho zivotny styl, ako odcvicis intenzivneho pol roka a potom skoncis. A strava je zaklad, kazde jedlo by malo obsahovat aspon 20g bielkovin a makovniky,chipsy, dzusy, sladene napoje to mozes smelo vyhodit, telo z toho takmer nic nema.

osickaglamour
3. júl 2024

Cvic čo chces, hlavne nech ťa to baví.. podľa toho čo chces dosiahnuť prispôsob počet opakovaní a cviky na konkrétne partie.. ak to cvicis pre seba a svoje zdravie tak nepotrebuješ žiaden špeciálny tréningový plán či jedálniček.. vyhni sa(p)otravinam a cukru.. nos úsme.. 😁