Cvičím, zdravšie sa stravujem a pribrala som

vanessa0311
5. apr 2021

Ahojte nevie niekto mi poradiť? Od cca začiatkom Marca som začala pravidelne cvičiť a aj sa zdravšie stravovať. Ale číslo na váhe stúplo. Nečakám zázraky za mesiac ale trochu ma to sklamalo lebo sa fakt snažím.

lara8888
5. apr 2021

Na schudnutie je potrebný kalorický deficit...to znamená ,že viac kalórii spáliť ako prijať

lenka_da
5. apr 2021

tým cvičením ti zrejme pribudla svalová hmota a tá je ťažšia. Na úbytok hmotnosti ešte treba spáliť tuk, ako píše lara8888, viac spáliť ako prijať. Keď budeš prijímať menej kalórií, telo siahne na tukové zásoby.

ninyart
6. apr 2021

@vanessa0311 vaha je matuca. Treba sa merat. Prvy rok cvicenia telo nabera vela svalov a preto sa odporuca hlavne merat. Po cviceni telo zadrziava vodu, hned je aj pol kila hore na vahe. Plus ovulacia, menstruacia, malo spanku, stres...toto vsetko ma vplyv na vahu, ale nie na centimetre 👍

basullinka
6. apr 2021

No ja ti poviem úprimne, že radšej sa meraj ako váž. Ja si strazim stravu, rátam si kcal, cvičím denne, som v deficite a napriek tomu som neschudla ani gram. Ale na obvod som schudla z pása napríklad 9 cm, z bokov 14 cm atď..naštve to, ale hlavne treba pokračovať. Raz musí ísť aj ta váha dole.

vanessa0311
autor
6. apr 2021

Ďakujem za odpovede. Áno snažím sa na váhu nepozerať, aj keď niekomu poviem koľko vážim tak typuju menej. Začnem sa merať 🙂

janeninka
6. apr 2021

@vanessa0311 kukni na youtube dr sten ekberg. Je to v anglictine ale velmi zrozumitelne vysvetluje suvislosti. Mozno mas prilis vela kortizolu, inzulinovu rezistenciu (vtedy telo nevie dobre palit tuk).. Pohyb mozno volis taky ze pali vela kalorii ale nepali tuk ale energiu berie zo sacharidov..