Cvičím a aj tak priberám

nanynou
16. mar 2018

Ahojte mám takú dilemu 😩 Bola som na Dukanovej diete a pritom som cvičila denne na stepperi hodinu denne , s diétou som musela prestať kvôli bolesti obličiek.. Teraz sa stravujem pomerne zdravšie ako pred tou diétou jem vela zeleniny , ovocia sem tam sladkosť cvičím na eliptickom trenažéri už niečo cez dva týždne , prvý týždeň som cvičila hodinu denne teraz už týždeň cvičím 2 hodiny denne tréning som si rozdelila po 30 min no váha mi stúpla o 1,4kg 😢 Tak neviem čo robím zle 😓

sense
16. mar 2018

2tyzdne je kratka doba a ten prirastok moze byt aj jojo z dukanky

nanynou
autor
16. mar 2018

Porazí ma 😏 Lebo priateľ na mne nevidí že by som schudla ale ľudia s ktorými sa nestretávam každý deň si vraj všimli ale neviem ja to na sebe tiež nevidím

amyqce
16. mar 2018

u mna sa to prejavilo viditelne az po 3 mesiacoch posilovania. skus posilovat, zdvihat cinky a premienat tuk na svaly. kardio cvicenim nevyrysujes postavu. a boli to, no nikto nepovedal, ze to bude jednoduche, slubili len, ze to bude stat za to. drzim palce 🙂

titla
16. mar 2018

Nesleduje si kilogramy, lebo tým že cvičíš si mohla získať svalovú hmotu a svaly vážia viac ako tuk. Meraj si obvod pása, bokov a pod. A dva týždne je ešte málo na nejaké markantnejšie výsledky.

evittam
16. mar 2018

@nanynou Ty nevidís výsledky za 2tyzdne? A co si cakala?
Suhlasim s
@titla

shades3
16. mar 2018

svaly su tazsie ako tuk 🙂 asi skor posilujes svaly, ak mas vysoku zataz na stepperi.. skus si dat len lahsiu zataz a zvysi rychlost..

shades3
16. mar 2018

a - po diete je typicky nejaky navrat vahy smerom hore, lebo uz nedietujes, a telo si zacina robit "zasoby".. musis mu ukazat, ze pravidelne dostane papat, a ono prestane 🙂 typicky efekt po prisnej diete 🙂 ja som preto skor pocitala kalorie, a pribrala som potom "len" naspat 2 kg.. az ked som sa zacala obzierat, lebo som chcela otehotniet, som pribrala dalsie 2, a ako som teraz tehu, tak ani nepoviem, ze kolko, uz som mega sud 🙂 ale zas to dam dole pocitanim kalorii a behom, to islo najrychlejsie a najefektivnejsie a s najmensim jojo efektom 🙂

antonia08karabin
16. mar 2018

5 krat denne jest..to jest o 9 rano..o 12 na obed..o 15tej..o 18tej..o 21vej...na rano je lepsie nieco sladke aby si mala po cely den energiu cize sladke ranajky..obed normalne ako si zvyknuta no ziadna knedla ci vysmazane jedla..popoludni je to uz na tebe..ja som zila tuniakmi,sunkou,syrom,zeleninou,kuracimy prsiami,ovocim..samozrejme voda tej minimalne 3 litre denne.Pozor cistej ziadne sladke vody alebo mineralky! Zaradit kardio cvicenia..ci veris ci nie prvy mesiac som mala dole 12 kg s tymto a celkovo som dala dole 36kg.. ked budes jest kazde tri hodiny od 9 do 21vej tak sa ti nezastavi metabolizmus ano v noci a bude ti to rychlejsie spalovat.Vyskusaj nic za to nedas.Mne pomohlo a taktiez ludom v mojom okoli.Drzim prsty 😉

kondaska1
16. mar 2018

Neriad sa vahou ale mierami, vaha sa meni v zavislosti od menstruacneho cyklu, zadrziava sa voda, to kludne urobi na vahe aj +2-3kg, po menzese sa odvodnis a zrazu vaha padne. tiez si mohla trosku svaly nabrat na nohach ak 2 hod si na trenazeri. Na schudnutie plati iba jedno, vacsi vydaj ako prijem. Treba si davat pozor nato co sa je, zdrava strava automaticky neznamena, ze je nizkolaloricka a neda sa z nej pribrat. Takze toto treba tiez odsledovat zo zaciatku a nehadzat to do seba halabala lebo ved to je zdrave ale strazit si kalorie a zo zaciatku si ich ratat. Na nete su stranky kde je napisane kolko kalorii je denne ok. Na bezny “chod” tvojho tela aby fungovalo sa uvadza ze minie okolo 1200-1400 kcal, vsetko navyse je o tvojom pohybe a zivotnom style. Ak sa hybes mozes prijimat viac, spalis. Treba tiez prijimat vela bielkovin a neskrtit to v zmysle, ze telo vyhladujes. To nie je dlhodobo udrzatelna cesta. Jedalnicek musi byt pestry a musis telu dodavat ziviny aby vladalo fungovat a malo silu. Vaha by nemala byt az tak smerodatna, ale jasne po case to klesne, len netreba byt z toho zufala ze to nebude hned.

ivuska027
16. mar 2018

Podľa mna mas jojo efekt po nezmyselnej diete. Este ma napadlo, ci poznas slovo ketoza. Dasia vec je, ze pri dennom treningu nemas ani jeden regeneracny den, co je tiez velmi zle. A v neposlednej rade hormon Kortizol.

timik1
16. mar 2018

@nanynou
ahoj, ja som si tiež kupila orbitrek...v lete 2017...cvičila som tak 2-3x do týždna...až do novembra som neschudla ani deko...v novembri som si povedala, že pridám a uvidím...tak od 1.novembra cvicím každý pracovný den, sob.,ned.volno...doteraz som zhodila 7kg, ale ide to tazko..mám disfunkčnu stítnu zlazu..tá mi to asi tiež sťažuje...stravu mám zdravú..vždy som mala...myslím, že 30 min v kuse je málo..telo začne spalovat až po 30-40 minutach intenzívnej aktivity (tep-120-130). Myslím, že 50min a okolo 500 kcal by bolo na začiatok fajn...Teraz som už aj ja chudnut prestala...budem musiet zvýšiť záťaž..alebo čo..držím palec

kondaska1
16. mar 2018

@ivuska027 tyrat sa ketozou bezny clovek ktory chce trochu zhodit vobec nepotrebuje, ona by si mala strazit kalorie a trochu nastudovat jedalnicek a problematiku, o nicom inom to nie je.

deti95060810
16. mar 2018

aj 2 mesiace je málo, nieto 2 týždne... A potom všetky sladkosti vylúč z jedálneho lístka....aj tie malilinké sladkosti....inak sa chudne ťažko - preťažko...

ivuska027
16. mar 2018

@kondaska1 veď presne to... všetci si myslia, ze dam si dietu budem cvicit do umoru a schudnem a nepotrebujem o tom nic vediet, ved naco... ☹

katarinamarkova
16. mar 2018

@nanynou napíšeš nám svoj presný denný jedálniček? priberáš - podľa váhy? alebo podľa cm?

bosoriak
16. mar 2018

Ja som cvicila Jillian Michaels na zaciatku a vysledky boli vidiet po mesiaci. Najskor. A to je cvicenie, kde sa strieda kardio, sila a brucho. Takze vyrazne efektivnejsie, nez len behanie na trenazeri.

Inak dieta je nanic, ako tu uz predo mnou spominali - treba sa prestavit v hlave, zdravsie a casto jest. Da sa to aj pocitat na gramy, na kalorie, ale z vlastnej skusenosti ti poviem, ze je to uplne jednoduche - vezmes si 5x denne jedlo, v ktorom bude vela zeleniny, trocha celozrnneho peciva a kus syra alebo masa kvoli bielkovinam. A cvicit, pravidelne a konzistentne.

Ak chces, napis aj jedalnicek, mozno poradim co treba ubrat a co pridat. A pozor - urcite nie hladovat! Ak si velmi velmi hladna medzi jedlami, alternativa je uhorka, papriky, mrkva a pod. Ked uz na tom budes lepsie, das si aj ovocie.

A trpezlivost, pojde to!
Drzim palce.

moose_cree
16. mar 2018

s tým cvičením je to dosť zložité no, chce to jednoducho čas, trpezlivosť, stravu

monro
16. mar 2018

2 hodiny denne cvicis? Telo potrebuje aj regenerovat. Je to vela.

wokokoza
16. mar 2018

Tak by bolo možno dobré ešte viac obmedziť tie sladkosti a uvidíš, že to bude dobre 🙂

nanynou
autor
16. mar 2018

@monro áno ale nie naraz

nanynou
autor
16. mar 2018

@katarinamarkova podľa váhy centimetre som si nemerala , tak napr na raňajky si dám dva tousty (2krajce chleba alebo 2 cerálne žemle) zo syrom alebo šunkou k tomu 3 rajčiny, dakedy na desiatu banán ,, obed paradajková polievka alebo dusená brokolica zo šampiónmi a cestovinou ,večer už ani moc nejedávam občas sladkosť ale to počas dňa

nanynou
autor
16. mar 2018

@wokokoza budem musieť 🙂

shades3
16. mar 2018

@nanynou no kaloricky to nie je vela, to nesposobuje priberanie. a sladkost aj kazdy den mensia nevadi, ak takto papavas, to ti ten rozdiel neurobi.. ja by som pridala trosku nieco na vecer, a hlavne masko - kuracie, ryby a tak, to ti tam velmi chyba. A ja som chodila do posilky kazdy den, 7 dni v tyzdni a tiez mi kazdy hovoril, ze telo potrebuje oddych - nepotrebovalo 🙂 Je to podla mna velmi individualne 🙂 ja som to tak roky tahala, a vysledok bol super, teraz som len buchta, co nic nerobi, lebo caka dalsie babo, juchu 🙂 ale podla mna jes ked, tak super 🙂 vobec nie vela ani zle ani nic, ani ta sladkost nie je zla. je to - podla mna - vysledok toho, ze si mala predtym dietu a telo si zvyklo na mensi prisun. teraz chvilku bude zasobovat, potom to prejde a pojde to aj dole, plus ak posilujes teda svaly, to moze byt tiez to.

nanynou
autor
16. mar 2018

@shades3 super gratulujem k bábätku 🙂 tak ja som pri tej diéte schudla 8 kíl za mesiac aj niečo ale tiež som cvičila hodinu denne ale na stepperi , len dúfam že sa mi to všetko nevráti 😏 Len mäso a ryby moc nemusím :(

shades3
16. mar 2018

@nanynou dakujem krasne. fiha, no 8 kg za mesiac je extremne vela a extremne rychlo - to je jasne, preto to ide naspat.. take diety su zial velmi drasticke, potom je zaruceny jojo efekt :( v tom je odpoved.. ja si myslim, ze keby aj zrovna vsetko prislo naspat, co ale si nemyslim (dufam, ze nie, lebo to posobi na psychiku hrozne!), tak to tym, co teraz robis a papas, urcite casom pojde zas dole. sice pomalsie, ale s trvalym vysledkom. prajem vela trpezlivosti!!! zvladnes to urcite x

shades3
16. mar 2018

@nanynou no a masko a ryby su dolezity prisun bielkovin, viac sa pribera z cestovin a ryze, tie by mali byt naozaj len priloha, ako aj chlebik, a praveze viac bielkovin.. aj su dolezite na to, aby sa skor tvorili svaly a nie tuk.. urcite je nieco, co z maska alebo ryb mas rada, aspon tuniak v konzerve napr., a masko aspon teda raz-dvakrat do tyzdna nejake lahsie..

ivuska027
16. mar 2018

@nanynou mozem sa spytat, kto ti tuto hladovku poradil? Lebo to mnozstvo, co jes, je malo aj pre 2 rocne dieta, nie pre dospeleho. Z toho narazovo schudnes, lebo ved hladovka ako lusk, potom zastanes, spomalis si celkom metabolizmus a vobec by ma neprekvapilo, keby sa ti casom zacali lamat nechty, vypadavat vlasy a v neposlednom rade haprovat menzes ☹ Neber to prosim ako utok na teba, len toto vo mne vyvolava obavu o hole zdravie. ☹

simdob
16. mar 2018

možno si si to doprehadzovala práve tou dukanovou diétou. teraz bude asi chvíľku trvať kým sa dá telo doporiadku a začne zase chudnúť

eva_eva
16. mar 2018

Ja keď vidím, čo všetko je, tak nechápem, ja by som to nezvládla, hladovka nie je najlepším riešením, správna vyvážená strava je dôležitá viem, že to znie gýčovo, ale je to tak.

kondaska1
16. mar 2018

@nanynou ta strava je hrozna, ani sa nedivim ze nechudnes, ranajky sacharid (chleba, zemla) + tuk (syr) to je ok, ale pyta sa tam este bielkovina (sunka/vajce). Desiata opat cukor (banan) - aj to by sa dalo, ale obed zase cukor (paradajkova polievka/cestovina) ziadna bielkovina nic a na olovrant pises ze si das nieco male sladke - ani sa nedivim, telo nevladze a potrebuje nakopnut a cim inym ako cukrom a na veceru nic. Vecera by mala byt z bielkoviny, zeleniny a trosku zdraveho tuku. Skladba stravy je velmi zla, treba pridat omnoho viac bielkovin a zeleninu. Ked fungujes v takomto rezime cokolvek ked zjes sa to na teba hned nalepi. Tadial, ako ides ty, cesta nevedie..