Baby stačí cvičiť vo fitku 3x za týždeň keď chcem schudnúť? Žiaľ času nie je nazvyš... 3x cvičím uz mesiac
Strava je zaklad, cvicenim podporis, ale pokial nebudes v kalorickom deficite, mozes aj zemegulu obehnut a nepojde dole ani gram
Ak mas kaloricky deficit nemusis cvicit ani raz a vaha pojde dole, ak prijmes vela kalorii cvicenie ti nepomoze k chudnutiu
Cvičím s trénerom, 1 hodinu silový trening
Cvičenie je najmä na telo aby sa ti sformovalo na chudnutie kaloricky deficit treba... Pri chudnutí 90% je strava 10% cvičenie
silovým tréningom buduješ svaly, ak chceš chudnúť, musíš zaradiť kardio, a to kľudne mimo posilky, ideálne beh tak 30 min na začiatok, potom až bude kondička tak hodinu, teda daj si kardio na striedačku s fitkom a 1 deň na regeneráciu
aj ja som spočiatku cvičila a nič nešlo dole, trošku sa upravili proporcie, ale bola som z toho veľmi frustrovaná. Teraz cvičím každý druhý deň doma cca 45 minút (resp. 3x týždenne, potrebujem dva dni voľno kvôli regenerácii, jednoducho cítim, že nevládzem toľko cvičiť). Mám svoju zostavu (na bruchu, chrbát, zadok, striedam s kardio), pozerám pri tom "Môj 270 kilový život 😅 dokážem sa zaťať a odcvičiť naozaj poctivo, ale faktom je, že chudnem až keď som trochu upravila stravu. Strážim olej a múku pri varení. Doplnila som plno zeleniny - chutí mi, takže s tým nemám problém. Takže bežne jem mäso a k tomu namiesto celej prílohy si dám len trošku a zeleninu, striedam s kus-kusom, cestovinou. Pri pečenej zelenine dávam veľký pozor na olej. Menšie porcie - pomalšie jem a akonáhle som sýta, prestávam. Teraz už si viem lepšie odhadnúť porcie - už mi neostáva na tanieri, viem koľko cca zjem. Napr. na večeru jeden malý chlebík, mozarela, syr, alebo šunka, vajíčko a kooopa zeleniny. Za cca 8 týždňov som z 54 zišla na 51kg - podotýkam, že pri takej nízkej váhe sa chudne ťažko, ale dala som to a fungujem bez obmedzení - žiadne diéty, proste trochu zmena štýlu. Rodinu tým neobmedzujem ani neobťažujem, len ja jem viac zeleniny a menej hlavného jedla 🙂 a ľúbim sladké, takže denne 2-3 kocočky čokolády si neviem odoprieť - ale viac nie
Mozes cvicit vo fitku aj kazdy den, ale ak si das pred cvicenim na ranajky 3 volske oka a 300g slaniny a po cviceni segedin s 5 knedlami, tak neschudnes.
Ak chces schudnut, je najlepsie, ak znizis prijem a zvysis vydaj. A obe veci nie drasticky. Neviem, aku mas vahu. Ak vysoku nadvahu, obezitu, uber z prijmu 500kcal, ak chces zhodit len par kil, tak 250, ale pridaj vydaj- 3 krat vo fitku je ok, plus k tomu 2x rychlu chodzu, ta neboli.
Chudla som najprv iba úpravou stravy, to bolo pred koronou kedy sa mi podarilo pribrať skrz dva roky doma, diplomovka a štátnice, takže som bola nútená sedieť veľa na zadku a učiť sa. Po skončení VŠ som začala cvičiť s trénerkou 3x týždenne silový tréning + samozrejme úprava stravy a v tejto kombinácii sa chudlo oveľa lepšie, aj vizuálne sa lepšie telo formovali skrz posilovanie. Pretože môžeš schudnúť ale napr stehná zadok môžeš mať stále mľandravé, no pri cvičení ich krásne spevníš a vyformuješ. Musí to ísť ale v kombinácii s dobre nastavenou stravou aby si bola v kalorickom deficite, pretože bez nej neschudneš ani s cvičením. A odporúčam ustrážiť vyšší príjem bielkovín ktorý je dôležitý jednak pre chudnutie ale aj cvičenie. Teraz spätne vidím že v kombinácii so silovým tréningom bolo to chudnutie oveľa efektívnejšie ...
Malo info. 3x v týždni ako dlho? Sama ci s trénerom? Co tam cvičíš?