Ahojte, otázka skôr na ľudí, čo chodia cvičiť do bežného fitka. Mám možnosť ísť pracovať ako trénerka do crossfitoveho fitka. Ja som skôr ale zameraná na bežne silové tréningy, majú tam aj nejaké kladky, ale je to teda crossfitove fitko. Vedeli by ste si predstaviť bežne silové tréningy v takomto fitku, v zmysle keby vám človek sedel ako tréner, nevadilo by vám chodiť do takéhoto fitka? Ostatne fitka v meste sú mi dosť nesympatické, preplnené strojmi a ta atmosféra tam nie je pre mňa veľmi príjemná. Len neviem, či by som si bola schopná vybudovať tam klientelu.
Suhlasim s @melanta. Ved ako trenerke by ti tieto veci mali byt jasne. Chodim do takehoto fitka cvicit s trenerkou, ale ma teda vystudovanu VS v tomto odbore a je to naozan profik...takyto clovek si vybuduje klientelu kdekolvek, trening ti nastavi kludne aj na ihrisku pri preliezkach 😅.
Crossfit je samostatny druh siloveho treningu,to nie je barsaky trening. Najprv si nastuduj, o com to cele je, ake cviky sa tam robia. Nie je to vhodne pre kazdeho. Kolega chodi uz dlhe roky, stale do toho isteho gymu.
Jasne, že áno. V pohode všetko odcvicim s osou a kettlebelmi.
@melanta začínam, ale mám za sebou ročne vzdelávanie, nie je to síce VŠ, ale nebol to rýchlo kurz, + mám ďalšie kurzy, a vzdelávam sa neustále.
@oceanahory nemám problém zostaviť tréning hocikde, o to nejde 🙂 a cvičím sama 10 rokov,mám za sebou nejaké súťaže.. len netuším, či by ľudia z komerčného fitka nemali problém prísť do crossfitoveho.
@muchotrafka298 Ja viem čo je Crossfit. A ja by som netrénovala Crossfit
@brrunetkaa o toto mi presne aj ide, že veľa ľudí je skôr nastavených na cvičenie na strojoch 🙂 čo v takomto fitku samozrejme nejde
o toto mi presne aj ide, že veľa ľudí je skôr nastavených na cvičenie na strojoch - ale veď ľudia, ktorí si zaplatia trénera, si ho zaplatia preto, že budú cvičiť to, čo im tréner navrhne, to, aký tréning im tréner nastaví. Málokedy vidím, že niekto si platí hodiny s trénerom a cvičí pri tom na strojoch. Takže klient, ktorý si vyberie teda, si ťa vyberie bez ohľadu na to, kde trénuješ. Podstatné je, či v danom fitku máš všetko, čo k silovému tréningu potrebuješ a či je tam priestor na individuálne tréningy. Aby si sa s klientom nepremávala pomedzi tých, ktorí cvičia crossfit.
V crossfitovom gyme by si trenovala asi tak co ine? Tam ludia idu cielene na crossfit, tam nechcu nic ine. Nazov prispevku je cvicenie v crossfitovom gyme, takze odpoved si odo mna dostala na to, ze by si tam posobila ako trenerka. Pokial niekto chce cvicit crossfit, tak ide do takeho gymu, neide do bezneho fitka, lebo to je uplne odlisne ci uz cvicenie alebo aj pomocky. Takze Ti tam pride len ten, kto ma zaujem o toto.
Ja si Napr nemyslím, že tam príde len niekto, kto chce cvičiť práve crossfit. Chodila som na CF roky a keď som aj prestala, tak som pokračovala cvičenie po svojej vlastnej osy ale v CF fitku lebo mi viac vyhovuje cvičenie s osou a KB než cvičenie na strojoch, to vôbec nemám rada. Vyhovovala mi hrazda, airbike, veslo atd… Ja keby si vyberám trénera, tak takého, čo je vo fitku kde je minimum strojov…Čiže ľudia sú rôzni a klientelu si nájdeš aj tam
Cvičím silový tréninf roky viac krát týždenne. Ak by som cvičila s trénerom, tak neriešim, v akom fitku. Podstatné by bolo, že je tam čisto, priestranné a čisté šatne a sprchy a kvalitné náradie.
Čo ma skôr zaráža je to, že si trénerka a toto riešiš na MK? Či len ako trénerka začínaš? Máš vyštudovanú FTVŠ? Či len kurz? Pretože napríklad ja by som k trénerovi len s kurzom nešla. Ale hlavne, trénerov, ktorých poznám a teda že ich za tie roky poznám fakt veľa, to sú všetko ľudia, ktorí by niečo takéto neriešili na koníkovi. Nepotrebujú k svojej práci názory z MK.