Cvičenie s váhami

laurikasarinkaq
16. sep 2021

Chcem sa opýtať , keď som žena ( s kilami navyše ) mam nadváhu asi 10kg , a začala by som cvicit v váhami ( dvíhať ťažké činky a podobne ) mam sa bat že by som sa ešte viac zväčšila ? Aj keď by to už nebol tuk ale svaly ?
Či nefunguje to takto ? Lebo vraj sa vtedy tuk neni na svaly ale ja by som chcela byť celkovo menšia , tak neviem či by nebolo dobre najskôr schudnut bez cvičenia s ťažkými váhami až potom začať váhy keď budem mat menej tuku .
Prosím bez hlúpych poznámok , pytam sa lebo nemám skúsenosti , a žiadam seriózne vysvetlenie / rady , dakujem krasne 🖤

miusa00
16. sep 2021

Ak budes dodrziavat stravu, tak sa zmensis (schudnes tuk) a zaroven casom naberies nejake svaly, ale to chce vela usilia a spravnu stravu, nebudes zrazu ako rambo

mamamasama
16. sep 2021

Neboj sa. Vacsia nebudes, ale jednoznacne treba upravit stravu. Som byvala bikinarka a na svaloch sa pracuje roky. No cim viac svalov, tym menej tuku. Svaly palia viac kcal. Ak vsak stravu neupravis a budes jest este viac, je mozne, ze budes aj so svalmi vacsia. My to volame objemovka. Ty potrebujes rysovacku, takze kaloricky deficit, cinky a dotuknut to trochou kardia.

alena2798
16. sep 2021

@laurikasarinkaq V prvom rade je najdolezitejsia strava. Ziadne hladovanie, diety, ale vyvazena strava. A co znamena tazke vahy? Ked s cvicenim len zacinas, tak zacat urcite s lahkymi vahami a postupne pridavat. Rambo z teba urcite nebude. To by si musela brat nejake steroidy. A zaradiť aj cardio, pripadne hiit cvicenie. Urcite striedat svalove cvicenie s kardiom. Ale strava je ZAKLAD!