Cvičenie pre spevnenie tela

barbora0308
10. jún 2024

Baby, ktore mate skusenosti s cvicenim, rada by som sa poradila. Konecne mam povolene od neurologa cvicit 👍, ALE zatial na to mozem samozrejme iba pomaly, nie cez bolest a sustredujem sa najprv na spevnenie problemovych partii, co je brucho, panvove dno, driekova oblast. Cvicim aj s fyzio, ale doma by som rada zacala pomalicky spevnovat hlavne brucho, stehna a zadok, kedze mam pocit, ze som ako huspenina po tejto dlhej pauze 😮‍💨. Da sa prosim dosiahnut nejaky vysledok 15 min. spevnovacimi cviceniami denne s vlastnou vahou? Samozrejme kvoli stavu, zacinam s cvicenim pre zaciatocnikov a postupne budem pridavat na intenzite, ked sa uz na to budem citit. Myslite, ze s tym dosiahnem po case nejaky efekt? Samozrejme nemam teraz na mysli kocky na bruchu a pod. ale, ze sa moje telo konecne trocha spevni? Dakujem pekne!

thirstymonk
10. jún 2024

@barbora0308 Jasne, že áno, sústreď sa na cviky na stred tela (po anglicky body core). To sú napr. plank, alebo rozličné izometrické cviky. Na riť máš dobré zakopávanie, bridge... plno je cvikov, ktoré môžeš cvičiť.

barbora0308
autor
10. jún 2024

@thirstymonk Dakujem za odpoved. Takze je realne dosiahnut viditelny efekt aj 15 min. denne? To mi je jasne, ze je kazdy pohyb lepsi ako ziadny a cvicit by som zacala tak ci tak, kedze niekde zacat musim, len som nechcela ostat sklamana, ak nespozorujem ziadny efekt a 15 min. denne mi pride, ako nic (i ked aj to bude pre mna riadna drina spociatku 🫣)...tak som si chcela overit, ci mi to pomoze s postavou. 🫣😁
Nasla som vynikajuce videa presne na tieto partie pre zaciatocnikov od MadFit a Eylem Abaci, tak sa do nich planujem pustit hned zajtra.

lindusss2016
10. jún 2024

@barbora0308 ano, presne tolko ti staci na to, aby si naozaj posilnila svaly, ktore treba. A presne takto mam postavene svoje online cvicenia zamerane najma na CORE 15-20 min denne, velmi ucinne 👌 cvicim takto so svojimi klientkami uz 2,5 roka. Som lektorka jogy, maserka, pracujuca na rehabilitacnom oddeleni, takze jogu prepajam s fyzio cvikmi a posilnovanim s vlastnou vahou. Moje cvicenie online mozes vyskusat bezplatne cez ZOOM.

lindusss2016
10. jún 2024

@barbora0308 a efekt spozorujes, ale urcite nie za tyzden, ci dva, vo vsetkom je potrebne zotrvat ☺️

barbora0308
autor
10. jún 2024

@lindusss2016 Dakujem za prispevok, potesil ma a teda jasne neocakavam zazraky za 2 tyzdne 😁.
Ak by si mala nejaky link na tvoje cvicenia, rada si pozriem. Dakujem! 🤗

veselo_neveselo
10. jún 2024

@barbora0308 Porad sa s fyziom, co ti odporuci cvicit doma. Urcite teraz nezacni doma sama bez dohladu nejaky program z internetu, najpv sa porad, ukaze ti ako cviky robit spravne.
Lebo aj taky plank ludia robia zle, no ale to menej vadi ako ked uz mas nejaku diagnozu :-/