Cvičenie na vlastnú päsť

20. máj 2024

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať, či sa niektorej z Vás osvedčilo cvičenie na vlastnú päsť, čiže ste začali cvičiť sama a doma, s vlastnou váhou. Asi to najskôr vyžadovalo množstvo vzdelávania sa popritom. Myslíte, že sa to dá, alebo je jednoducho lepšie investovať do osobného trénera?

bora0123
20. máj 2024

Za mna sa to jednoznacne da 😄 v mladosti som v pohode cvicila sama s vlastnou vahou a dopracovala som sa aj k tehlickam 😆 teraz zas po porode som paradne schudla 💪 len na to treba mat motivaciu a priestor, niekoho prave motivuje to fitko a trener 😊

melanta
20. máj 2024

Veľa ľudí začne samo, bez trénera. Väčšina ti povie, že vedia cvičiť aj dýchať, ale veľká časť z nich nevie, hoci oni svoju techniku vidia rovnako dobrú ako profíci na videách. Takže ja by som pre vlastné zdravie odporučila pár hodín s trénerom, aby ťa naučil základnú techniku a dýchanie. Až potom cvičiť sama.

lakebabe
20. máj 2024

Určite prvé cvičenia s trénerom. Pokiaľ si nikdy necvicila a nemáš prehľad o dýchaní a držaní tela aspoň pár tréningov s trénerom

thirstymonk
20. máj 2024

Tiež som pohrdal trenermi, že netreba, že zbtočne... až raz som vyhral trénera na tri mesiace. Dajaka suťaž. No a tréner mi hneď povedal, že robím úplne nahovno benchpress a naučil ma to. 10 rokov som cvičil na vlastnú päsť, tlakoval som 50kg, maximálne 60kg a divil som sa, ako je možné, že niekto tlakuje sto, abo aj stopedesiat kg jak nič... Keď ma to tréner naučil, do mesiaca som tlakoval s 90kg... čiže asi tak :D

ssimusska
20. máj 2024

Dá sa to, v klude môžeš začať cvičiť aj sama v posilňovni len musíš mať vserko poriadne naštudované, ale aj tak by som ti odporúčala trénera.

natalka2548
21. máj 2024

Kľudne sa to dá určite začni aj sama doma cvičiť ak si nikdy necvičila úplne ti postačia cviky s vlastnou váhou nič na to nepotrebuješ. No počítaj s tým že budeš robiť chyby môže sa stať že budeš cvičiť mesiac a zle kým prídeš na správnu techniku. Keď budeš aj doma cvičiť odporúčam pred zrkadlom na internete je veľa videí kde ukazujú konkrétny cvik a je ukázané jeho nesprávne prevedenie a potom správne takže keď niečo naštuduješ pôjde to. Určite začni (niesom odbornik) ale myslím že domácim cvičením si neublížiš. Ak do posilky ako začiatočník tak Určite tréner.