Cvičenie mi neprospieva

datelinka31
6. jún 2024

Ahojte baby. Ja som asi nejaká čudná. Som chudej postavy, aj keď po tehotenstvách mám problém s bruchom a celkovo, ovísa mi kadečo a potrebujem všetko spevniť. Vždy keď však začnem cvičiť, mám pocit, že moje telo vyzerá horšie. Vystúpi mi celulitída, a celkovo moje nohy sú akési hrboľatejšie. Keď necvičím, mám ich hladké. Síce nie sú svalnaté, ale sú súmernejsie a hľadšie. Cvičením sú naopak krivšie a formujú sa do X. Brucho keď napnem teraz po cvičení je krajšie, ale akonáhle ho povolím je stále rovnaké, resp. mám pocit že ešte vypuklejšie. A to cvičím prevažne cviky na diastázu. Vždy potom premýšľam, či to má význam, aj keď samozrejme cvičím najmä pre zdravie a kondičku. Len mám pocit, že telo si na to cvičenie zvykne a keď prestanem, je to ešte horšie ako predtým ako som začala.
Je tu ešte niekto taký, kto má pocit že jeho postava vyzerá lepšie bez cvičenia? Alebo sa len zameriavam na nesprávne cvicenie?

ms_green
6. jún 2024

Skús povedať ako dlho cvičíš, lebo z toho, čo si napísala mám pocit, že cvičíš týždeň a hľadáš výsledky.
Ak je to bezprostredne po cvičení môže telo vyzerať inak, konkrétna partia môže byť prekrvená a môže sa ti zdať, že vyzerá inak.

ss1908
6. jún 2024

@ms_green ano a navyse po kardiu je normalne byt nafuknutejsia ako pred, napr tesne po behani ja mam uplne nafuknute brucho a potom to prejde..

datelinka31
autor
6. jún 2024

@ms_green nejaké 2 mesiace, nie je to veľa, len je to demotivujúce. Aj dnes keď som odcvičila, pozrela som sa na seba a mala som pocit, že moje telo vyzerá o 10 rokov staršie.. ale nechcem prestávať, chcem vydržať. Len mám pocit, že ma to bude stáť extrémnu námahu vypracovať sa až do takej kondicky, aby to nevyzeralo že som len napuchnutá, ale že aj cvičím.

biaa
6. jún 2024

@datelinka31 ahoj podľa mňa je to problém v hlave . Úprimne nepoznám človeka čo by vyzeral horšie keď cvičí😀 jedine že by si s tým cvičením pridala aj jedenie nakoľko máš pocit že máš väčší vydaj. Každopádne je možné že telo prejde fázou kedy začne byt všetko vidieť to je prirodzene . Určite by som vydržala fotila sa každý mesiac a sama uvidíš že to bude len lepšie 🙂

gubcikova
6. jún 2024

To bude asi problém v hlave. To akože docviciš a hneď sa kontroluješ v zrkadle či je tam zmena? A áno určite po jednom,dvoch cvičeniach vybehne celulitída, ktorá tam predtým nikdy nebola.
Po docvicení je každý nafúknutý

cialota
6. jún 2024

ja neviem, pride mi to hrozne cudne a s takymto nazorom som sa ja teda este nestretla 😀 ja sa po cviceni praveze zakazdym v zrkadle obzeram aj polhodinu, ze jak dobre vyzeram 😂 😂 a hlavne sa aj citim lepsie, preto to vlastne aj robim, ani nie tak pre ten vyzor, lebo s tym som uplne ok.

danica2711
6. jún 2024

prepáč, ale pripadá mi to, že hľadáš dôvod, prečo necvičiť. Neobzeraj sa stále v zrkadle, 2 mesiace sú ešte málo na úžasné výsledky

alex49
6. jún 2024

Cvičím tri mesiace a všimla osm si len že mám voľnejšie veci. Žiadny iný viditeľný rozdiel nevidím.

veselo_neveselo
6. jún 2024

Cvic, cvicenie ma aj ine pozitiva ako kozmeticke.

thirstymonk
6. jún 2024

Cvičenie je len jedno koliesko v celej mašinérií... stravu máš akú? Regenerácia? Spíš dobre, oddychuješ? Zabraňuješ katabolizmu?

nevenka
6. jún 2024

No...a len ci dobre cvicis na tu diastazu...🤔. Hlavne prosim, nedychaj do brucha pri tom...🙏

datelinka31
autor
9. jún 2024

@thirstymonk katabolizmus neviem čo je, ale máš úplnú pravdu s tým ostatným. So spánkom bieda a strava normálna, nedržím śpeciálne diéty

datelinka31
autor
9. jún 2024

@danica2711 veď ja sa neobzerám a nehľadám výsledky, ja len hovorím čo som si všimla keď sa na seba pozriem 😀