Cvičenie - činky a lezecká stena

14. dec 2024

Môj cieľ je udržiavať dobrú postavu a kombinovať cvičenie v posilňovni a na lezeckej stene. Rada by som mala určitú svalovú hmotu a minimum tuku. Myslíte si, že je vhodné trénovať na štýl, že:

Pondelok: posilka
Utorok: lezecká stena
Streda: posilka
Štvrtok: lezecká stena
Piatok: voľno
Sobota: posilka
Nedeľa: voľno

Nie je to už kontraproduktíne cvičiť 4 dni po sebe aj keď ide o iný druh športu?

mogaa
14. dec 2024

prečo kontraproduktívne? ide o to, ako to bude znášať tvoje telo...sama zistíš či budeš vládať a akúbudeš mať svalovicu...predpokladám že ak to v posilke preženieš, tak sa nebudeš nútiť ísť na lezeckú stenu kde si môžeš pri oslabených svaloch akurát ublížiť....ty môžeš kludne cvičiť každý deň....nie je cvičenie ako cvičenie....počúvaj svoje telo a riaď sa ním....ja som naposledy bola cvičiť a dala som aj chôdzu 10km za jeden deň, na druhý deň som išla cvičiť tiež, ďaľší deň sa mi zrazu podlamovali nohy - reakcia na to že som to prehnala....bolo by to ok keby som v jeden deň nedala aj cvičenie aj 10km pešo....aj posilk môže byť vždy iná, jeden deň budeš cvičiť nohy a zadok, ďaľší deň ruky a chrbát....

quaxi
16. dec 2024

Lezecká stena je oveľa menej náročná na silu než sa ľuďom zdá. Skôr ide o ohybnosť, techniku. Keď si po lezení cítiš svaly, sú to úplne iné svaly než aké sa dajú cvičiť v posilke (samozrejme pokiaľ nie si úplný začiatočník, vtedy je to ešte náročné aj na silu, lebo to robíš nesprávne). Mňa posilka nebaví, ale keď som tam chodievala, vôbec nevadilo že to striedam s lezením, lebo som proste cvičila úplne iné partie.