Cvičenie = chudnutie či svaly

abcdefgahc
16. jún 2024

Ahoj žienky , som mladá 23 ročná žena ,moja váha je možno aj cez 90kg. Od kedy tak abnormálne priberám prestala som sa vážiť, čiže presnú váhu neviem. Keď sa na seba pozrieť do zrkadla je mi zle. Potrebujem to zmeniť. Čas veľmi nemám , mám dve malé deti. Nájsť si čas pre seba aspoň hodinku je veľký boj aj to niekedy končí prehrou. Mám aj zníženú funkciu štítnej žľazy. Rozhodla som sa , že budem každý večer pred spaním cvičiť cviky , ktoré som si našla na insta. Sú to normálne cviky na chudnutie pre ženy. Napr. Cviky na brucho , zadok , stehná.. Noo moja otázka znie, keď nebudem behať , len cvičiť nezmenia sa moje tuky na svaly ?

barka1
17. jún 2024

@abcdefgahc tuky su tuky a svaly su svaly, jedno na druhé sa premenit nevie.
Kazdopadne ak nebudeš mat správnu stravu, neschudnes. Ani nenaberies svaly.

thirstymonk
17. jún 2024

Cauko, ziadne cviky na chudnutie neexistujú. Asi sledujes zlych ludi na instagrame. Potrebujes kaloricky deficit a budes chudnut aj bez cvicenia. Tuk a svaly su uplne rozdielne tkaniva, nevie sa premenit jeden na druhy, to sa len tak zjednodusene traduje. Tyka sa to najma chlapov, ze "premenil tuk na svaly", v skutocnosti to znamena, ze schudol tuk a nabral svaly. Tak to je. Inak akoby si tvrdila, ze ked budes robit stojky na rukach, tak sa ti ruky premenia na nohy 😅🤣

A ked sa bojis, ze budes vyzerat jak muzena - kulturistka, tak sa neboj. Dokym si nezacnes pichat ineocie testosteronu, tak sa to nestane, ani keby si zdvihala lokomotivu.

tttbb
17. jún 2024

Sleduj co jedia kulturisti a snaz sa tomu priblizit. Ak to skombinujes s cvicenim alebo aspon pohybom 3x tyzdenne vysledok je zaruceny.
A kup si protein.
A stiahni si kaloricke tabulky aby si aspon sledovala makra nech mas plusminus splnene. Aj dostanes do povedomia priblizne kaloricke hodnoty jednotlivych potravin. Po pol roku to uz sledovat nemusis budes mat vytvorenu zakladnu stravovaciu rutinu. Ja som kedysi maval na ranajky makovnik s dzusom, k tomu na veceru natierku s kaiserkami, cipsami a cokoladou. :D Potom som zacal cvicit a tak nejak prirodzene som upravil stravu, ovsene vlocky a tvaroh ktore som dovtedy neznasal mam teraz v jedalnicku takmer kazdy den. Proste zaklad je dodrziavat stravu aspon na 70 percent (100 chce naozaj pevnu volu) , k tomu pohyb a budes vyzerat lepsie ako 90 percent ludi okolo teba.

silwii
17. jún 2024

Neboj sa, musela by si sa tomu venovat viacej a pravidelne, aby doslo k nejakej vyraznej zmene. Ono aj 15-20 minut je lepsich ako nic, kym si navyknes na nejaky mozno pravidelny rezim. Budes sa citit lepsie a aj vyzerat. Len necakaj, ze zmena pride hned po tyzdni, aby ta to nahodou neodradilo.

zuzubb007
17. jún 2024

Váha sa robí v kuchyni, čiže ak budes mať väčší príjem ako výdaj, môžeš cvičiť aj nonstop a stale budeš priberať, všetko je strava, cvičenie je bonus k tomu 😉, nemusíš ani cvičiť ak máš dobre nastavenú stravu, tuky sa nemôžu zmeniť na svaly

strejdo001
17. jún 2024

@abcdefgahc Hlavne vypni instagram a radšej čítaj články o správnom chudnutí.
Nebudem teraz narážať na tebqla, ale všeobecne....ženy sa rady vyhovárajú na zníženú funkciu štítnej žľazy, lebo to povedala pani doktorka 🙉 a nasadila mi hormóny. Treba si uvedomiť krutú realitu, medicína na Slovensku je za opicami, nech sa ktokoľvek akokoľvek urazí.
A už keď máš NAOZAJ zníženú funkciu štítnej žľazy, tak o to viac si musíš dávať pozor na jedlo a začať viac cvičiť, no nie pred spaním 🙉, nájdi si cas radšej počas dňa alebo najlepšie ráno nalačno, ked deti ešte spia.
Svalov sa neboj, ženy niesú geneticky stavané na to, aby boli svalnaté, veď poniektorí chlapi majú problém nabrať svalstvo a nieto ešte žena.
Áno, dá sa schudnúť aj bez cvičenia, ale je tu jedno veľké ALE, pôjdeš síce dole z tuku, no budeš strácať aj svalovú hmotu a to ti ešte viac spomalí metabolizmus, takže chudnúť bez cvičenia je kontraproduktívne, priam škodlivé. Takže nebuď lenivá, más 23 a začni makať aj fyzicky, lebo v 40tke budeš mať 150kg.
Ako hovoria naši rodičia "čo sa za mládí naučíš na starosť ako by si našiel".

zuzinka888
17. jún 2024

Tuky sa nikdy nezmenia na svaly! Nikdy. Tuk spalis- spotrebujes na fungovanie tela a svaly budujes cvicdnim. Behat nemusis staci ked pojdes do deficitu a je jedno ako. Ci bicyklovani, chodenim, ci vyradenim sladkosti..... no ideal je strava+ pohyb+silovy trening.

abcdefgahc
autor
17. jún 2024

@zuzubb007 ako si mám počítať kalórie ?

zuzubb007
17. jún 2024

@abcdefgahc stiahnes si z netu kalorické tabuľky aplikáciu a nahadzujes čo všetko a v akom množstve zjes, potom si zvykneš, že nemusíš ani nahadzovať ale z hlavy budeš vedieť, odporúčam jesť to čo ma najviac proteínu to tá zasýti narozdiel od keksikov a podobne, a sladké vody vôbec nepiť!