Cvičenie a strava

zuzulk
6. okt 2016

Začala som makať kruhový tréning. Bolo mi povedané že pri cvičení sa má jesť 5krat za deň aby som schudla je to tak?

evittam
6. okt 2016

@zuzulk Niekomu to vyhovuje, niekomu nie. Každý si musí nájsť tu svoju cestu. Základ a hlavná vec pri chudnutí je zmeniť a upraviť jedálniček - úspech strava v pomere k pohybu je 80%/20%. 😉

ebi88
6. okt 2016

Podla seba nesuhlasim celkom s pomerom 80:20, ja som pred tehotenstvom intenzivne cvicila par rokov, teraz mam pauzu kvoli tehu, ide hlavne o to co jes, kazdopadne uz tym ze cvicis postava sa menit zacne, aj keby si neupravila stravu - mas vacsi vydaj energie ako doposial, so stravou musis skusat, preferovat treba bielkoviny a tuky a co najmenej sacharidov, okrem prirodnych, samizrejme, pr. Ovocie. Nemechat sa pomylit zdravymi "musli" , ktore su akurat samy cukor.
Tiez obmedzit pecivo. Ale su ludia kt. Pecivo jedia a nepriberaju, kazdy je iny, ale urcite nie hladovat. Po cviceni nejest aspon hodinu nic v com su cukry, telo este spaluje , proces by sa zastavil. A pitny rezim ale samozrejme nie colu 🙂 ja som cvicila minimalne 3-4 krat do tyzdna a primtomto rezime som jedla komplet vsetko a mala som ustalenu vahu i pistavu. Takze pravidlo je, ci prijimes musis vydat 🙂

lorela
6. okt 2016

@zuzulk Samozrejme, že pri cvičení musíš upraviť stravu.
Za najvhodnejší spôsob stravovania považujem pravidelnosť v jedení (zhruba každé 2 - 3 hodiny) - často ale malé porcie, vyváženú a pestrú stravu.
Musíš si o tom niečo naštudovať. Alfou a omegou je vylúčenie cukru rafinovaného, obmedzenie rýchlych sacharidov, vylúčenie vyprážaných jedál, obmedzenie živočíšnych tukov.
Keďže cvičíš a potrebuješ chudnúť, tvoj jedálniček by mal pozostávať najmä z kvalitných bielkovín (morčacie, kuracie, chudé hovädzie, super by bola divina, zajac, tvaroh, vajíčka - bielka, biele jogurty, cottage cheese, tuniak vo vlastnej šťave a morské ryby), celozrnných sacharidov (cz ryža, cz cestoviny, ovsené vločky), nezahusťované polievky múkou a tukom, zelenina takmer neobmedzene, ale hlavne surová, strukoviny, zdravé tuky (avokádo, natural orechy a semená, extra panenské oleje na varenie aj studenú kuchyňu - napr. pokvapkať šalát) a pomenej ovocie (môžeš hlavne banány, jablká, citrusy).
Veľa tekutín, čo znamená pri cvičení zhruba 3 litre čistej vody, nízkosodíkových minerálok a nesladených čajov.