Začala som makať kruhový tréning. Bolo mi povedané že pri cvičení sa má jesť 5krat za deň aby som schudla je to tak?
Podla seba nesuhlasim celkom s pomerom 80:20, ja som pred tehotenstvom intenzivne cvicila par rokov, teraz mam pauzu kvoli tehu, ide hlavne o to co jes, kazdopadne uz tym ze cvicis postava sa menit zacne, aj keby si neupravila stravu - mas vacsi vydaj energie ako doposial, so stravou musis skusat, preferovat treba bielkoviny a tuky a co najmenej sacharidov, okrem prirodnych, samizrejme, pr. Ovocie. Nemechat sa pomylit zdravymi "musli" , ktore su akurat samy cukor.
Tiez obmedzit pecivo. Ale su ludia kt. Pecivo jedia a nepriberaju, kazdy je iny, ale urcite nie hladovat. Po cviceni nejest aspon hodinu nic v com su cukry, telo este spaluje , proces by sa zastavil. A pitny rezim ale samozrejme nie colu 🙂 ja som cvicila minimalne 3-4 krat do tyzdna a primtomto rezime som jedla komplet vsetko a mala som ustalenu vahu i pistavu. Takze pravidlo je, ci prijimes musis vydat 🙂
@zuzulk Samozrejme, že pri cvičení musíš upraviť stravu.
Za najvhodnejší spôsob stravovania považujem pravidelnosť v jedení (zhruba každé 2 - 3 hodiny) - často ale malé porcie, vyváženú a pestrú stravu.
Musíš si o tom niečo naštudovať. Alfou a omegou je vylúčenie cukru rafinovaného, obmedzenie rýchlych sacharidov, vylúčenie vyprážaných jedál, obmedzenie živočíšnych tukov.
Keďže cvičíš a potrebuješ chudnúť, tvoj jedálniček by mal pozostávať najmä z kvalitných bielkovín (morčacie, kuracie, chudé hovädzie, super by bola divina, zajac, tvaroh, vajíčka - bielka, biele jogurty, cottage cheese, tuniak vo vlastnej šťave a morské ryby), celozrnných sacharidov (cz ryža, cz cestoviny, ovsené vločky), nezahusťované polievky múkou a tukom, zelenina takmer neobmedzene, ale hlavne surová, strukoviny, zdravé tuky (avokádo, natural orechy a semená, extra panenské oleje na varenie aj studenú kuchyňu - napr. pokvapkať šalát) a pomenej ovocie (môžeš hlavne banány, jablká, citrusy).
Veľa tekutín, čo znamená pri cvičení zhruba 3 litre čistej vody, nízkosodíkových minerálok a nesladených čajov.
@zuzulk Niekomu to vyhovuje, niekomu nie. Každý si musí nájsť tu svoju cestu. Základ a hlavná vec pri chudnutí je zmeniť a upraviť jedálniček - úspech strava v pomere k pohybu je 80%/20%. 😉