Čaute, cvičím 5 krát do týždňa od pondelka do piatka a sobotu, nedeľu mám voľne dní.Rada by som sa informovala ohľadom toho, že cvičím hiit kardio. niekedy mám v daný deň 25-30 min niekedy len 10 minút avšak čítala som že to nie je vhodné avšak unavená po Tom niesom a zatiaľ mi to ako tak vyhovuje. Rada by som sa vás spýtala či je vhodné takto pokračovať. Ďakujem vám za rady.
@andrea1235356 ked ti to vyhovuje, preco by si mala prestat 🙂 nezabudni si dat pred a po cviceni strecing, aby sa ti zbytocne neskracovali svaly.
Záleží na tom, čo považuješ za hiit. Hiit tréning sa odporúča každé 3-4 dni, aby si telo oddychlo, každopádne to vieš prekladať iným typom cvičenia. Krátkodobo to môže vyhovovať, ale dlhodobo sa to to môže vypomstiť. Ako v princípe neverim, že vydrzis 30 minút. Tu je to pekne rozpísané:
https://www.aktuality.sk/clanok/481431/ako-cast...
@andrea1235356 a robis aj silovy trening?
@julia2018 Da sa vydrzat 30 minut. Ja to mam raz za tyzden ale mam dost uz po 10. 🙂 Ale ja som narozdiel od autorky prispevku znicena (v dobrom) a mozem sa ist cela zmykat. 🙂
@ruzasipova Som taktiež zničená avšak mám napríklad 10 minút hiit potom posilujem napr brucho a ltm si dám napr 15 minút hiit a opäť niečo posilujem
@meluela áno
@julia2018 vynikajúci článok
@vollino5 5 dní mám kvôli tomu, že chodím na VŠ a víkend by som mala rada pre rodinu.
tiez cvicim vela krat 5 dni po sebe, niekedy aj 7. Treningy su intenzivne ale kratke, 20 az 30 minut. Ak nemas pocit ze nevladzes, tak kludne cvic. Ja vobec neriesim dni volna ked mam chut cvicit. Ine by bolo keby si robila vyslovene silovy trening a dvihala tazke cinky, tam je ten oddych potrebny.
@ledgerka Cvičím približne hodinu a pol , niekedy 2 hodiny a mám aj silovy tréning kde dviham 15 kg(robím s tým drepy) Ja som len chcela vedieť či okrem únavy má nejaké nepriaznivé účinky ak cvičím 5 krát týždenne.
@andrea1235356 jasne ze nie, je to indi
@andrea1235356 aj ja cvičím 5x do týždňa. Cvičím cviky na zadok a brucho.
@andrea1235356 cvicit hodinu a pol az 2 je samo o sebe neefektivne. Za hodinu nemas mat co robit. V tomto pripade to urcite nie je pre telo bonus cvicit kazdy den. 15kg nie je vela ale tiez zalezi ako s tym cvicis a co robis.
Ono je vraj dobré radšej cvičiť kratšie, ale intenzívnejšie, keď niekto cvičí dlho tak vraj to nemá taký efekt akoby malo mať.
Ono telo musi aj oddychovat, najlepsie je podla mna kazdy druhy, treti den si oddychnut 😉
Nie som síce odborník, ale tie cvičacie dni by som upravil trochu. 5dni v kuse je podľa mna dosť pre telo, keď športuješ len rekreačne a zvolil by som radšej nejake 2 dni cvičiť a deň voľna, nech telo dokáže regenerovať