Čo vám pomohlo schudnúť po pôrode?

Dnes o 18:14

Ahojte zienky. Pred porodom som vela cvicila,v tehotenstve som pribrala asi 23 kil. 12 kil som nechala v porodnici a odvtedy mi neslo dole ani kilo, na pohlad vyzeram chudsie aj sa citim lahsie posledne tyzdne, ale proste vaha to nepotvrdila. Jem menej, vela pohybu mam, ale cielene uz necvicim (narocne babo 😐). Aj by som si dovolila tvrdit, ze som v kalorickom deficite a nic! Som 4 a pol mes.po porode.

mamamasama
Dnes o 18:20

Dojčíš? U mňa váha klesla až po odstavení. Telo si niekedy robí zásoby, aby produkovalo mliečko.

banalu
Dnes o 18:22

Ja som bola na tom presne ako ty.... potom som si nahadzala do KT vsetko co som zjedla a sice som mala aj vysoky vydaj, vsetko som to dohnala jedlom a s vahou som stala.
Upravila som stravu a zacala behavat s kocikom na prvy ranny spanok. Pomaly postupne... najprv chodzo-beh, neskor beh...

autor
Dnes o 18:24

@mamamasama nedojcila som praveze.

really8
Dnes o 18:28

Mne pomohlo iba a len cvicit. Pocas jedneho spanku som to stihla, ked tak ked muz zobral do kocika

autor
Dnes o 18:28

@banalu wau, behat. No ja som taka rozbita, ze som rada, ze prezijem den, chodim akurat s kocikom denne mozno 5-6 km a plus domacnost, babo. Myslela som si, ze to nejajo pomalicky pojde dole. Dokonca jem uz posledne dni prevazne bielkoviny, sacharidy vyrazne som znizila.. musim asi nejako cvicit ale to jedine v noci ked babo spi, pocas dna mi nespava okrem 1-2 x aj to nie 30 min. Alebo spi len v kociku, vtedy ale moc nepocvicim 😀

aaadkaaa
Dnes o 18:29

Mne sa to zastavilo tiez po asi 5 mesiacoch, prisli mi na znizenu funkciu sz. Avsak nestacilo nasadit lieky, musela som zacat fungovat na kt. Pribrala som 26 kilo, dole zislo 30 a este nejake pojdu,bola som pribrata aj pred tehotenstvom,zial.

autor
Dnes o 18:29

@really8 hm, tak asi budem musiet cvicit ked mala takto pojde do spanku nocneho. Nema mi kto kocikovat babo.

really8
Dnes o 18:31

Aj ja som cvicila istu dobu ked isiel spat. Bolo to silne premahanie sa ale ked som videla prve kila dole tak to slo zase o nieco lahsie.

autor
Dnes o 18:31

@aaadkaaa ale schudla si nieco aj bez cvicenia? Lebo ja ani kilo od porodu. Normalne som sa odvazila na 4 den od porodu a to iste vazim aj dnes.

autor
Dnes o 18:32

@really8 a co si cvicila konkretne? Ja som predtym sportovo plavala a behala, ani 1 z toho nie je momentalne mozne. Musim len nieco doma, len rozmyslam na co sa namotat.

banalu
Dnes o 18:33

Prosim ta, jedz vsetko, je dobre, ze si navysila bielkoviny, ale normalne jedz, len si striehni prijem. Lebo o chvilu budes vystresovana, z toho, ze sa ani najest nemozes.
Nebolo to vobec lahke, skusala som to hadam na 3 krat, kym som sa realne rozbehala, aj to zo sekundy na sekundu - tak ako som bola oblecena, obuta som sa proste rozbehla 😂
A to moja mala v noci vstavala kazde 3 hodiny na flasu, aj kocikovy strajk, reflux a kadejaku inu chutovku 😂 ale na obedny spanok som spala s nou 😆 cize som si aj oddychla 😊
Na zaciatok sleduj prijem, ale ziadne 1200 kcal somariny!

petrahl
Dnes o 18:36

Problém vidím v "možno 5-6 km" a "aj by som si dovolila tvrdit, ze som v kalorickom deficite".

Ani jedno, ani druhe nebude s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou pravda.
Ak by si bola v kalorickom deficite a denne nachodila 5-6 km, tak nestojis na vahe.
Matematika a fyzika nepustia.

Takze nenamyslat si o kalorickom deficite a mozno 5-6 km a realne zacat pracovat na redukcii hmotnosti, ak to teda chces.

really8
Dnes o 18:37

Najprv podla heather robertson na youtube ma free videa, potom som si zaplatila balance tv. Ked som uz do toho vrazila prachy tiez to bolo kus motivujuce😀 nie je tam vela skakavych cvikov v treningoch co mi vyhovovalo lebo teda o pol deviatej v panelaku sa mi nechcelo dupat

autor
Dnes o 18:43

@petrahl pises to sportovkyni ;) s vysokou pravdepodobnostou som v kalorickom deficite, roky som na nom bola a nebola (podla potreby) nikdy by som si nebola predstavila, ze mi to teraz nepojde. Jedine, co je ine ako pred tehotenstvom je, ze spavam asi tak 2-4 hodiny za 24 hodin, co predtym bolo 7 hodin denne. No ale ved, zamakam viac, zjem este menej a snad.... aj ked uz to znizujem rapidne, co sa do kelu na vahe ukazat malo a som nahnevana, ze ani gram.

autor
Dnes o 18:44

@really8 mam stastie, ze nemam pod sebou susedov, iba nado mnou. No tak sa pustim do toho. Vdaka za tip.

lily246
Dnes o 19:00

Nespať a chudnúť je tak blbý nápad. No a čo, že máš pár mesiacov po pôrode kilá navyše? To fakt je nutné teraz ich chudnúť keď máš tak brutálny deficit spánku? Nenapadlo ti, že telo kvôli tomu ukladá zásoby?
Dopraj svojmu telu čas! Chudni až keď začneš normálne spať.

nynia
Dnes o 19:31

Nie je reálne aby zdravý človek nedokázal v kalorickom deficite schudnúť jednoducho to nie je možné takže pokiaľ nemáš zdrav. problémy treba doriešiť deficit, ak ho budeš mať tak by si schudla aj keby si len celý deň ležala v posteli ale v tom prípade by ten kalorický príjem by bol pre väčšinu ľudí neredstaviteľný ale na sebe mám overené, že to aj tak funguje. 🤣 Samozrejme, ten príjem a výdaj treba prispôsobiť najskôr by som začala tým aký mám bazálny metabolizmus ako druhé koľko denne približne spálim pohybom kcal a na záver by som si vypočítala koľko čoho by som mala zjesť. Sú nato rôzne tabuľky/aplikácie/výživový poradcovia. Ešte som skoro zabudla, do určitej miery môže negatívne ovplyvniť chudnutie aj nedostatok pitného režimu kedy telo nevylučuje dostatok tekutín ale naopak ich ukladá ale pri tom sa bavíme približne +1-2kg.

aaadkaaa
Dnes o 19:33

Ja necvicim, resp.veeelmi malo som cvicila,ja na to nemam proste energiu a som leniva hnida🤣par pokusov bolo, ale vydrzalo mi to vzdy max.mesiac

andrea2323
Dnes o 19:37

Mne pomôže len nežrať 😂 lebo denne chodím 2-3h vkuse, kojím, ale potom to vyvážim dostatočným počtom sladkých odmien 😂

maminkadeticiek
Dnes o 19:40

Trener

erikaeb
Dnes o 20:06

Daj si bábo do nosiča a chudnutie ti pôjde hneď.. Ja ešte stále uspávam dcéru v nosiči na obed a to už má 12,5 kila. Vážim menej ako pred tehotenstvom, jem všetko, cvičenie žiadne.

luciaruz
Dnes o 20:07

Ty si totalne ako ja. Som 4 a pol mesiaca po porode, pribrala som 20 kilo, 10 islo dole a 10 sa ma drzi ako kliešť. Na mna napriklad kaloricky deficit nefunguje. Mam to potvrdene od jednej trenerky, ze su ľudia aj s takym telom, ktore v deficite ide do stresu a zacne ukladat. Zacala som cvicit TripleF, najdi na FB. Cvici sa iba pol hodina to si najdem cas vzdy, aj pri babatku. Vysledky mam uzasne.