Čo prinúti muža schudnúť?

katuskamala1
4. okt 2022

Idem si k vam po vase vlastne SKÚSENOSTI, nie rady, nakolko za tie roky rokuce som urcite vyskusala vsetko, ako mojho muza motivovať schudnut.(varim nie extra prehnane zdravo, ale nie mastno, samej mi to nerobí dobre.. Pravidelne jem, kusok športujem, som stihla, sebazaprenie mam ak priberiem kilo navyse atd..) Chcela by som vediet, co vasich manzelov prinutilo k tomu aby schudli. (motivovanie hocicim, spolucvicenie, vyhrazky.. Nic nepomaha) . Ide o riadnu obezitu, nie len nadvahu. Manzel uz dostal druhu sancu na zivot, ked unikol smrti o vlasok pre covid.. No zas ostalo len pri reciach, a tie skoro 2 desiatky kil co krasne za vyse mesiaca pribral a pribera stale viac a viac. U neho je problem malo pohybu navyse (okrem toho nutneho v práci) a nepravidelna strava. Teda je tak 1-2xdenne a samozrejme potom velke porcie. Casto krat najdem v aute flasku od sladkej vody. Ci robim alebo nerobbim nic, on len pribera a som z toho uz na prasky, mame 2 male deti ak chapete.. Zeny sa chcu pacit, tak achudnu, vacsinou, ale ako tonje s muzmi??? Chcem mu dat vase odpovede precitat... Dakujem

katuskamala1
autor
4. okt 2022

* tie skoro 2 desiatky kil co nechal v nemocnici pribral za vyse mesiaca a pribera stale viac a viac

konikkon
4. okt 2022

@katuskamala1 prečo mu teda nevarila zdravšie? Strava je základ.

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@konikkon varila som, aj varim. Aj som mu krabickovala jedlo ale akonahle som 1 den nemohla, on sám to mal na haku.. A schudnut musi chciet on sam!!! A nie ja aby som ho kontrolovala ako batoľa. Opakujem, sla som aem po vase skusenosti, nie rady!!! Lebo toto neni o mne, kebyze bolo, napisem rovno ze som ropucha spolu s nim! Snazim sa mu ist prikladom cele roky, ak si nepochopila z prispevku

zojazoja
4. okt 2022

A jemu to nevadí,že je taky obézny extrémne? Co na to on vraví ci nevraví?

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@konikkon casto krat neranajkuje, nukam mu ze spravím ti vajicka alebo co, nie. I večera casto krat.. Nemozem ho predsa stopkat s jedlom ako hus a byt s nim cely den v praci a kontrolovať ho..

cimage
4. okt 2022

Jedine sam musi pochopit, ze to nie je ok a robit s tym nieco. Uz len pre teba a deti by sa mohol hecnut. Nemozes to za neho urobit ty. Tak isto ako ked je niekto zavisly na alkohole, drogach, tak sam musi chciet prestat. Darmo ho pichnu do liecebne, ked on nechce, tak odtial odide, alebo to absolvuje a potom sa vrati k tomu istemu.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katuskamala1
autor
4. okt 2022

@zojazoja ze vadi. Vravim, mne ked vadi, ze sa mi zduje brucho, tak nejem pecico lebo ma z neho zduje, alebo ked po porode ostalo kilo navyse, cvičila som, pred nim! Vela krat som ho volala, zo 2x aj siel, a koniec. Ach.. Tu ozaj nie je priestor na nejaku debatu, na všetko vam dam odpoved, aka by bola dobra. Chcem zistit vase realne skusenosti, co vasich muzov prinutilo schudnut.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katuskamala1
autor
4. okt 2022

@elizabet173 urobila som i to co ty pises. Presne to. On bol ozaj v zlom stave v nemocnici dlho, ja som s detmi prerevala cele dni, zrutena, uz som rozmyslala ako synovi poviem, ze umrel.. Nic som nejedla, nespala, on to vsetko vie.. Najhoršie chvile v zivote. Vsetko co pises sa u nas udialo, vsetko som povedala aj navrhla. Nic. Ako pisem, ja som za tie roky ozaj prisaham vsetko vyskusala ale on NECHCE schudnut, i ked hovorí opak. Preto sa pytam na realne skusenosti, co vasich muzov s obezitou prinutilo schudnut.

777januska777
4. okt 2022

@katuskamala1 existuje aj závislosť na jedle, možno by mu pomohol psycholog.

konikkon
4. okt 2022

@katuskamala1 môjho muža prinúti schudnúť, keď sa pozrie do zrkadla alebo postaví na váhu a vidí, že pribral. Vždy bol atraktívny a mal vzťah k športu. A chudne lebo sám chce. Pomohla ti moja odpoveď/ skúsenosť? Asi nie. Tvoj, ked sám nechce, neprinúti ho nič. Ak ti na ňom záleží, môžeš mu fakt iba stat za chrbtom a kontrolovať ho ako malého.

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@777januska777 on ale neje casto, nepreziera sa. Nepravidelne sa stravuje, a sem tam sladka voda, sladka kava, alebo vacsia porcia ale nie extremna ze by sa obzieral. A aj geny samozrejme, sam kritizuje mamu aka je obezna a nevladze a vidi ake ma zdravie dototo a ked mu poviem, ze mama ti zial nastavuje zrkadlo, je ticho a urazi sa

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@jabadabadu preventivka u obvodneho dopadla dobre. Skoro ma piclo, stastny, ze sal zdtavy som.

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@konikkon no nepomohla lebo ja sa pytam na obezitu nie miernu nadvahu, ze kukne sa donzrkadla a ups, specik trci... Hladam ozaj zenu, ktorej muz mal obezitu a zrazu sa zatal a schudol.

lentilka78
4. okt 2022

Hlavne musí chcieť sam schudnúť... Poznám muža co mal desiatky kíl navyše, párkrát skúšal schudnúť a nakoniec sa mu to podarilo až kvôli milenke, aby nabral odvahu a sebavedomie ju osloviť...

zobaka
4. okt 2022

skuste spolu cvicit, alebo ho prihlas do extremnych premien, moj muz chodi pravidelne do posilovne v zivote nemal ani 1 kg nadvahy, asi sa musi mat clovek rad, aby nieco pre seba urobil, takze mozno aj psycholog

katuskamala1
autor
4. okt 2022

@cimage keby sa dalo veru, schudla by som za neho hned aj 100x..

rebeka7501
4. okt 2022

@katuskamala1 pri tomto ma napadlo, čo prednedávnom povedal jeden známy : kedy sa žena začne o seba viac starať? Keď má podozrenie na to, že manžel má milenku.

hennyinnsbruck
4. okt 2022

Pomoct moze rozchod 🙈🙈🤣
Ex manzel- vyse 100kg ja cvicila doma on zamnou mekaca s prepacenim zral … po rozchode sa zacal chybat -samy sval je🤣
Moj terajsi - nebol nikdy pevny ale po rozchode (boli sme par tyzdnov od seba)zacal cvicit🤷🏼‍♀️🤣

martul
4. okt 2022

@katuskamala1 môže byť aj skúsenosť v rodine nie u mňa? Sesternica narovinu povedala mužovi, že sa jej hnusí, že je tlstý a len žere jak prasa a jej sa chce grcať keď ho vidí. Doslova. Kruté, ale zabralo. Není model ale snaží sa a ona je spokojná že vidí snahu. On mal z toho také zdravotné problémy že už by zomrel.

777januska777
4. okt 2022

@katuskamala1 mam v rodine chlapa co tiež malo je a kde tu do toho ešte pivo a priberá a chce schudnúť, len nevie ako, lebo podľa neho je malo možno by aj tebe aj jemu prospela pomoc od nejakého vyzivoveho poradcu, lebo aj ty chudneš podľa mňa dosť zvláštne. Možno by si mala nejakého takého špeciálneho človeka zabezpečiť sebe aj jemu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klarissa25
4. okt 2022

No ako píšeš v jednom komentáre, MUSI CHCIET ON SAM SCHUDNUT, pokiaľ to nechce neurobíš nič..

mabenn
4. okt 2022

ja by som sa zacala sustredit na jeho vnutorne problemy, stav a emocie...priberanie je len dosledok, nie pricina

hedviga2
4. okt 2022

Môj muž sám od seba kontroluje cele roky čo je so mnou svoju váhu. Ved je to odporné na vzhľad, vadí to pri obúvaní, pri pohybe, potí sa každý, nekúpi si pekné oblečenie. Obézni chodia v teplákoch, nechutne im trčí čiarka vzadu🤔pri padaní gatí. Och neporadím, ale je mi ťa ľúto. Raz tu bola diskusia kedy sa žene hnusil jej obézny manžel. Hlavné je sa neprežierať a pohyb.

alberto1
4. okt 2022

Možno milenka by ho donútila... 😁

vsetkounas
4. okt 2022

@katuskamala1 preventivka dopadla dobre zmeň doktorku obezita je choroba .Môj schudol vďaka preventivke bol tam tak doktorka my ponúkla pomoc predpísala injekcie na chudnutie to ho nakoplo začali sme spolu cvičiť aj mne treba po pôrode dat dosť dole tak som rada . Doktorka ho ďalej sleduje ako chudne a ako mu to ide .

simca06022011
4. okt 2022

Z toho co popisujes, neverim ze zrazu priberie 20kg... cize niekde inde bude pes zakopany, bud sa vykrmuje v praci pomimo teba, na hocicom.. alebo to nie je tak ako opisujes celkom, a ma vysoky kaloricky prijem... U lekara bol napr. na hormonalny profil? aj muzi s tym mavaju problem.
Inak ja mam chlapa c+o mal roky nadvahu a viditelnu 193cm/125+kg, on zacal fyzicky makat, okolo domu, ziadne vychadzky prechadzky, bezkovanie, turistika nepomahali nic roky predtym, lebo zase rozkysnuty nebol.. ale ta fyzicka praca = schudol z toho nadrapovania sa, svalnaty ostal tak, ze uz aj ja sa potim na eliptikale a brusakujem po veceroch, lebo som pri nom huspenina... Sice mu vaha isla iba na nejakych 118kg ale rodziel vidno poriadne. CIZE CVICIT musi manzel - Jednak urobi to dobre hormonom, ulavy klbom ale aj travenie si znormalizuje..
Podla mna keby potreboval schudnut par kg tak by bolo nutne ratat kalorie a ist napr. cez kaloricke tabulky, ale tvoj ked ma taku vyraznu nadvahu tak proste staci mu pridat pohyb a ist po krokoch (prilohy nahradit ryzou komplet, a pod.) k nejakemu cielu. Ak ma tu stravu taku tip top ako pises (aj ked by mozno bolo vhodne to poratat aspon 2-4tyzdne,, moze mat prijem aj nizky a preto napr nema energiu, nehybe sa viac, a telo si uklada zasoby), je uplne fuk ci niekto jedava 5x denne alebo 2x denne
A mas pravdu, v prvom rade musi on chciet. ja by som mu povedala ze sa mi to nepaci, je to nechutne, ak nic pritvrdila by som k tomu ziadny sex, lebo je tazky a trci mu pupok a keby bolo velmi zle spytala by som sa ci si mam najst milenca :DDD