Ahojte baby.
Mám na vás otazku. Nájde sa tu nejaká žienka čo reálne schudla do mesiaca Max do dvoch? Mne sa absolútne nedarí od 1.1. som začala cvičiť prestala som piť sladené nápoje na ktorých som dlhé roky "závislá" prestala som jesť sladkosti a pečivo....
1.3. som sa zrútila začal mi chýbať strašne cukor nervy stresy v robote atď.... V lete idem na svadbu a celkovo si ani neviem predstaviť ísť si dať plavky a ísť na kúpalisko.... Mám 70kg a 167cm je to moc necítim sa dobre samozrejme že nechcem ležať doma a čakať na zázrak cvičenie mi nevadí len trošku nejakú pomôcku nejakú radu prípadne lebo fakt som stratená
Keto diétu som skúšala ale to je hnus extrémne drahé a hlavne hnusne.Prosím ak je tu niekto kto má podobnú skúsenosť a poradí budem veľmi vďačná potrebujem schudnúť do 10 kg ďakujem 🩷 a za každú radu vopred ďakujem
@thereisabear no tie kalorické tabuľky popravde z nich som úplný debil.... 🤷🏾 Nerozumiem tomu nejako keďže som to nikdy nepoužívala
70 kg a 167cm je dosť ale nie až tak extrémne veľa. To by mohlo stačiť zdravo jesť a nejak cvičiť.
@januska12323 veru áno je to dosť z každej strany mi to je pripominane že som pribrala už to nevládzem počúvať 😐..... Cvičenie mi nerobí problém len keby niečo aspoň čo eliminuje chuť do jedla alebo niečo také lebo niekedy je to fakt taký stav že sa nedá odolať vobec ničomu už fakt neviem ako mám začať svoju váhu mám 60-65 kg len mám to kolísavé kôli štítnej to
@viktoriaviktoria11 nemáš facebook? Tam je k tabuľkám dobrá skupina. Nie je to vôbec zložité a funguje to.
@viktoriaviktoria11 a štítnu máš nastavenú liečbu?
Ja ti odporúčam nájsť si osobnú trénerku/ trénera ktorý ti presne nastaví aj jedálniček. A ty si len budeš veci vážiť a zapisovať do tabuliek
Pri dobre nastavenej vývaženej strave si môžeš dať aj ten koláčik alebo pohár coly k obedu a nemusíš surovo vyškrtnúť všetko čo máš rada, ale považuješ to za “zlé”… potom ťa ani chute tak nebudú presnasledovať, nebudeš mať výčitky a pocit, že keď už si to raz “pokazila”, tak sa môžeš “obžrať” lebo už je to jedno a celý tento kolobeh dookola… začať s kalorickými tabuľkami je fajn, aj tu je skupina “Cesta k mojej premene”, kde je ti fajn vysvetlené a kočky sú ochotné pomôcť 😊 dostaneš sa do toho určite, keď si niečo prečítaš a potom aspoň pár týždňov nahadzovať, aby si zistila kde sa asi pohybuješ s príjmom, čo má aké živiny a koľko kalórií… ak sa v tom cítiš úplne stratená, nevieš ako začať s cvičením atď, tak by som zvážila dobrého a naozaj vzdelaného trénera/trenerku 😊
@ninka99865 Úprimne nemám ešte pred koronou mi ju zistili a mala som ju úplne slabucku takže mi ani nechcel dať lieky len mi chcel spraviť protilátky dostala som silný covid a odvtedy som tadiaľ ani nešla....nebudem sa vyhovárať vykašľala som na to....keby som skôr vedela ako má to hormonálne bude deptat a pod už to dávno riešim objednala som sa teraz ale objednali má na najbližší termín 8.8 😩
@viktoriaviktoria11 ja mám 174 cm a vytiahla som to na solídnych 92 kg To je len nadváha . Ja skôr nejem ako jem ale myslím že chyba pohyb a jak tu budú písať baby alebo písali proste neoklameme to musíme mat vyšší vydaj ako príjem . A ja do toho si rada vecer dám pohárik a niekedy aj dva proseca . A to je asi tá najväčšia škodná . Snáď má tu neoznacia za alkoholicku , dám si fakt pohárik ale niekedy dva vecer keď všetci zaspia a idem spat aj ja . Nie je to každý vecer ale dvakrát do týždňa a niekedy aj tri určite
@nika11103 to poznám ja si dám len cez víkend pretože mám hroznú prácu v ktorej som nešťastná a keď je víkend konečne som rada že si dám pohár vína a idem spať 🤣 takže nieste sama.... Mne nevadí sa vzdať sladkosti a ani vôd sladkých ja budem len rada 🙏🏾 len som aj dosť závodnena a naozaj potrebujem schudnúť do 2 mesiacov najmenej 8 kg aj keby to malo byť s plačom a drasticky a potom sa len udržiavať
A za ten čas co si nejedla pečivo a sladké si schudla? Nejesť niečo neznamená ze schudneš, schudneš len keď budeš v deficite. A v deficite môžeš jest aj to pečivo. Skus napísať tvoj denný jedálniček, plus pohyb aký máš a skúsim ti pomoct 🙂
Tak v prvom rade, pri chudnutí je viac dôležitejšia strava ako pohyb. Za ďalšie, to prečo sa ti to nedarí je pravdepodobne to že ideš na 100% čo bohužiaľ nie je šanca dodržať. Musíš si udržovať balanc teda 80/20. Teda 80% vyváženej stravy so správnymi makrami, výživovou hodnotou. Zvyšok tých 20% tvorí všetko ostatné čo máš rada či už čokoláda, chipsy a podobne.
@viktoriaviktoria11 mam 168cm a v januari som mala 73kg. Jem podla kalorickych a kazdy den mam nieco sladke - kolac,zmrzlinu atd. Ked aa to naucis mozes jest uplne vsetko len si strazis to mnozstvo, proste nemozes mat aj kolu aj kolac aj zmrzlinu aj vsetko jedlo v 1 den…
no kazdopadne cvicim,jem rozumne a mam dole 5kg ale necitim ziadne obmedzenia. len trochu sa naucit s tym pracovat a premylsat nad tym. to co robis ty nie je nikdy dlhodobo udrzatelne to telo si to vypyta proste
A môže mi niekto vysvetliť prosím vás čo je to ten deficit ? Niesom nejaká tupaňa ale tomuto naozaj nerozumiem kalorické tabuľky som si stíhla a zapisovala ale netuším či som tomu správne pochopila nakoľko som v tom to totálne poleno.... Koľko kcal som prijala toľko musím spáliť alebo ako to je ? Fakt tomu nechápem
Či som schudla neviem keďže váhu som radšej ani nechcela vidieť pravidelne som chodila behať každý deň do parku ďalej kardio, švihadlo cítila som sa ľahšia ale či som schudla neviem....
@amelia89 ja potrebujem čo najskôr zhodiť minimálne do konca mája a potom samozrejme pokračovať len som v úzkych úplne keďže neviem kde začať a ako začať
Skúšala som keto diétu kde som si na raňajky urobila banánovo vanilkovú kašu ktorá smrdela a tak ma natiahlo že mi bolo zle ešte pol dňa.... Mám doma toho plnu tašku.... našťastie som to dostala a nedala do toho peniaze.... A rozmýšľam či sa prekonať a ísť aj cez ten hnus alebo sa na to úplne vykašľať
Kalorický deficit v jednoduchosti - máš nejaký bazálny metabolizmus teda množstvo kcal ktoré tvoje telo spáli už len tým že funguje, to si zistíš na základe tvojej výšky a váhy. A teda tvoj vydaj energie (bazal plus cvičenie) by mal byt väčší ako príjem energie z jedla 😊 chudnúť rýchlo nie je dobre zo zdravotného ani udržateľného hľadiska
@viktoriaviktoria11 skús fasting meriam tak isto ako ty ale mám o 20 kg viac už som schudla 4 kg za mesiac a to je úplne vserko normálne a necvicim. Nechuti mi zdravá strava a mordovat sa a varit si gebuziny sa mi fakt nechce.. vyskúšaj uvidíš ja jem od 9:00 do 17:00. Môžeš si to nastaviť ako kolvek
@viktoriaviktoria11 mala som 176 cm a 89,5 kg. Za mesiac mačingovej som dala dolu 9 kilo..to ma naštartovalo a teraz už roky mám 62-63 kg
Ja mám podobnú výšku l váhu ako ty... Tiež sa mi nedarí zhodiť ale momentálne mám na to dôvody prečo to nejde .. pred rokom som skúšala šťavy Rabenhorst a celkom sa mi to páčilo. Pre niekoho je to náročné, mne sa to veľmi páčilo. Som človek ktorý stále musí čosi zobkať a nikdy sa nenájde naporiadok plnohodnotného jedla... S tými šťavami som 5 dní vydržala ,,,jesť" 5x denne a ani som nebola hladná a po tých 5 dňoch som celkom naštartovala metabolizmus a odpadlo mi aj od chuti... Dala som dole 5kg (nie za tých 5 dní samozrejme..).. vydržalo mi to vyše pol roka, potom však prišli urcite problémy (stres, sťahovanie, zmena práce, rodinné ť., nestíhala som si variť a jedla hlúposti polotovary) a postupne som to zajedla naspäť. Plánujem však začať znova. V práci to skúšali viaceré kolegyne a väčšinou mali pozit skúsenosti. Niektoré hladovali, ja nie.
A tie kalorické tabuľky s takou tou zelenou ikonkou sú super a sú jednoduché. Dostala som poriadnu facku keď som si tam sem tam zapísala.. napr som zistila, že moje babovkove raňajky predstavujú 70%tnu primeranú dennú dávku cukru... A že jem prestrašne malo vlákniny.. sú super, aspoň zo začiatku
no vies ono neda sa mat vsetko a neurobit pre to
nič. Ja som tomu aby som tie tabulky a veci okolo toho pochopila, venovala čas. Ono je to o nastaveni mysle - vsetko sa da. Ja som mama 2 malych deti ja nemam cas si robit extra specialne jedla, musim jest s nimi a im salat s grilovanym lososom kazdy den dat nemozem - cize jem ako oni domace normalne jedla (bez vyprážania a zapražok a podobnych veci) ale meriam si porcie nech viem kolko zjem.
uz to niekto pisal ze ked si zacal pisat tabulky tak ho to prefackalo a presne tak to je,lebo ono sa zda ze ved toto je v pohode a zistis ze plna miska ovsenej kase s ovocim a medom ma zrazu 600kcal 😂 a nejde o to su tu kašu nedat- ale vediet si tu porciu upraviť. a takto so vsetkymi jedlami, ale dneska som mala aj linecky kolac aj zmrzku a som stale v deficite. a zajtra mam cviciaci deň takze si dam zase 🤪
@viktoriaviktoria11 Keto je hnus? A co chces jest? Chceš jest alebo schudnúť? Nikdy neschudnes ak budes mat tento prístup. Chudne sa jedlom a nie cvicenim, cvicenie ti zbytočne zrazi cukor a potom ti nechuti nic okrem vyraznych chutí. Hlavne ak si nikdy predtým necvicila, na to pozor! Rýchly proces je strasne nezdravy, viem co zabera ale nechcem ta mat na svedomi, lebo si odpalis obličky a črevo. Chudne sa pomaly a dosledne, nie ze za mesiac chces dat dole desat kil kvoli nejakej blbej svadbe. Kazdy aj tak bude kukat na nevestu, je to jej den a nie tvoj. Ak chces vedieť tak ti viem poradit ale len sukromne a nie tu.
budem kruta: 70kg a 167cm nie je velka nadvaha, je tam par kil tuku navyse a dietne chyby..."chcem rychlo schudnut" je vzdy zla mentalita a k tomu "pre svadbu, pre kupalisko..."...schudla som 10kg za 3mes vedomym pristupom v dlhodobym zameranim s navysenim bielkovin a pridanim pohybu, odobratim najvacsich blbosti...to je jedine, co zabera...s tvojimi mierami a pristupom, aj ked najdes zazrak, ktorym schudnes, ta postava, ak nema poriadnu svalovinu, nebude vyzerat dobre a budes sa len nahanat za nejakou predstavou, ku ktorej nerobis realne vedome kroky
@viktoriaviktoria11 ja som začala v decembri 164cm a 68kg … teraz mám 58kg … proste musíš sa hýbať …a jesť zdravo je to cesta na ktorej sa učíš zdravo stravovať …. Nestačí len schudnúť aby si si to reálne udržala musí to by životní štýl
Podla mna je uplne vyskrtnutie sladkosti a sladenych napojov super, tie aj tak telu neprospievaju. (Hoci prilezitostny kolacik pomaha na dusu.) Dva mesiace by mali stacit na prekonanie abstinencnych priznakov. Ak mas stale niekedy strasnu chut na cukor, tak si asi velmi hladna - treba jest skor, nez to pride. Celozrnne pecivo moze by kludne sucastou zdravej stravy. Ak ho nie je privela.
Keto neries, to ma ine vyhody, nemusi byt o chudnuti. Ale znie to, ze mas o nom nespravnu predstavu.
Kalorický deficit znamena, ze potrebujes spalit viac kcal, nez prijmes. Nejake kalorie palis, aj keby si sa za cely den nepohla - to je tzv. bazalny metabolizmus, zvysok je podla aktivity. Vzdy chces jest aspon tolko, aby si pokryla bazalny metabolizmus (inak to telo zle znasa), ale menej, nez celkovo spalis. Konkretne cisla ti povedia tie appky a kalkulacky, ak si chces ratat kalorie. Inak jedine pocitovo.
Ja by som ti odporucala vazit sa kazde rano pred jedlom a pitim. Su tam denne vykyvy, ale zhruba na tyzdennej baze vidis, ci to ide spravnym smerom. Denne vykyvy su mensie, ak nemas zapchu, t.j. kakas zhruba raz denne a za par minut si hotova. Odporucam kupnu vlakninu (1-2čl), chia alebo lanove semiacka (1-2pl) raz denne.
Pohyb je super 🙂. Na chudnutie je najlepsie udrziavat tep vo "fat burn" zone, tusim okolo 130, aspon hodinu. Pri vyssom tepe nepalis vyrazne rychlejsie, ale rychlo sa unavis a je po cviceni. Pri nizsom zase nemas tak zvysenu spotrebu. Posilovanie je super na budovanie svalov, ktore potom pasivne palia kalorie, ale samo o sebe vela nespali. Beh byva z tych prilis intenzivnych a kratkych. Ale pri nozsom tempe moze byt dobrou volbou.
Kalorické tabuľky.
A keto sa dá jesť aj bez toho hnusu, s normálnym jedlom.