Baby chudnem. Konečne po rokoch, potrebujem zhodiť viac kg, cize nielen tak kozmeticky...zmenila som stravu,vylúčila alkohol, vsetko sladké, pijem len čistú vodu, denné cvičím. Avšak predošlé roky som bola veľmi zvyknutá si niečo len tak chrumkat večer ku telke - chipsy, tyčinky, chrumky, oriešky a podobne Slane srandy. Viem ze stým treba skoncovať, chrumky ani nič z toho som nemala už mesiac, ale čo s tým "prezuvacim večerným zvykom"? Co môžem večer trosku pochrumat aby som nemala výčitky? Nie pol kila samozrejme, ale mam schrumat mrkvu alebo sójové kúsky? Co je také, ze neškodné premna?
Mrkva, jabĺčko, pomaranč, mandarínka,... kaleráb a kapusta sú tiež fajn ale nadúvajú... tak treba na to myslieť. 😉
Napríklad popcorn (nie ten do mikrovlnky)
mrkva, v lete melón, moja exšéfka jedla čerstvú uhorku na plátky
Ja som si kedysi kúpila cícer , buď v plechovke,alebo suchý a ten uvarila v trochu osolenej vode a to som po večeroch vyjedala,dokonca to jedol aj muž. Vraj keď sa to dá zapiecť, chutí ako oriešky,ale už si nepamätám ako sa to presne robí a vlastne som si teraz pripomenula, že by to nebol zlý nápad spraviť opäť. Tiež som začala cvičiť , ale teda ja keď mám chuť na slané tak si dám 🤦
Zelenina, mrkva, kalerab, biela redkev.
Ja oriesky ako vlazske,kesu take myslim alebo ja lubim suseny banan 😄
Mrkva a za mna žuvačka😄
@sendyle ona chce schudnúť a toto sú najkalorickejšie veci čo môžu byť 😅
@dominikamacakova aj take orechy?
Mrkvu, zeler, kalerab
@sendyle áno áno a kešu najviac
@dominikamacakova jeeej tak to by som si ani nemyslela taaak beriem späť👋 moje rady si autorka neber ku srdcu😄
@sendyle ja nechudnem, ale dnes mi skočil podcast o chudnutí a tam bolo presne o týchto "nevinných" orechoch 😀
K tým orechom - energetická hodnota je ekvivalentná maslu. Tak si skuste dať pred seba tehličku masla a skonzumovať... viem, chrúmať to nebude 😂
Treba si uvedomiť, že orechy v sebe nesú energeticky bohaté zásobné látky pre klíčiacu rastlinku (škrob a rastlinné tuky).
akakolvek zelenina. ak to chces mat v sacku, tak take tie miesane salaty su celkom fajn, napr. mrkva/kapusta/ladovy salat.
Zo zeleniny - uhorka, mrkva... Keď už nutné potrebuješ sladké daj si kivi, ma minimum kcl.
Tak vám poviem.. ak mám chuť chrumkať pri telke chipsy, určite nie je mrkva a kaleráb to čo ma uspokojí.. mne sa osvedčilo si dlhšie opiecť tortillu, potom je taká úplne chrumkavá, dá sa lámať a to jem.. áno má 300kcal na 100g čo je určite viac ako 30kcal ako má zelenina... Ale je to stále menej ako 600+ čo majú orechy a 500+ ako majú chipsy
Po 3 mesiacoch, ked vydrzis, sa zvyku nieco pri telke jest, zbavis..ja by som ani zeleninu nejedla, ked nie si hladna, uvar si teply caj, ked tak. Ak si hladna, pokojne si daj druhu veceru..napriklad : maly chlebik + cotrage+ zelenina a zjedz to VEDOME pri stole. Je to velky rozdiel.
Osobne si myslím že ani oriešky by ti neuškodili.
Ideálne nič ale viem že sa to niekedy nedá 🤪 ja som pri telke večer tak málokedy že si dám aj niečo naozaj slané, ale ako náhrada je super aj nakrájaná uhorka alebo mrkva trocha zaliata chilli sweet sauce omáčkou, mne to teda takto veľmi chutí a zaženie chuť chrúmať niečo nezdravsie.. okrem teda toho je fajn aj si upiecť osoleny a okorenený cícer s trochou oleja.. cícer zasýti a je pri chudnutí vhodný..
Ideálne by bolo, keby si sa zbavila zlozvyku "chrumkania". Ale ak už chceš niečo tak zeler/uhorka/mrkva atď. Určite nie orechy ako tu tu radia (veľmi kalorické) alebo mandarinku (cukry, a predovšetkým citrusy by sa nemali jest na večer! ). A ak už "zhrešiť" tak popcorn je pomerne málo kalorický alebo si upeč okorenený cícer/fazuľu a budeš mat chrumky
Nauc sa nechrumkat. Daj si radsej caj.
hocijaká zelenina, tá je na večer najvhodnejšia. Ovociu by som sa vyhla, hlavne ak si pred tým jedla. Môže ti v črevách ,,kvasiť,,. Príp. ešte niečo bielkovinové - ja si niekedy upečiem cícer ale bez soli - ale dám si iba trošku , tiež to má svoje kalorie alebo si sprav na večeru pečenú zeleninu na plechu - mrkvu, zeler, cuketu, cviklu a tú chrumkaj pred TV. Ja keď ráno neskôr vstávam tak si dám aj o 21 hod, pečenú zeleninu ale pred tým nemám inú večeru.
syr
Pozri blog Vlado Zlatos,on síce odporúča už aj na mňa trošku extrém stravovanie..Večer sú vhodné olejové plodiny a bielkoviny, samozrejme ak celý deň ideš tak ako treba. Orechy,semienka,olivový olej,syry.Pozor na arašidy,to nie je orech ako taký.A to ti večer ešte chuti?Alebo skús si po večeri o siedmej umyť zuby a použiť všetky nite,keficky,srandičky a bude ti ľúto niečo potom vyjedat
Uhorku fenikel kalerab
Ako tu už niektorí spomenuli, tiež chrumkam salatovu uhorku:D prípadne pekinsku kapustu. Viem že sú aj nejakého zeleninové "čipsy", možno by sa oplatilo pozrieť
Kup si cicer v plechovke a daj na plech piect dochrumkava. Osol, mozes dat grilovacie korenie, suseny cesnak.. to je fajn mnamka, chrumkave ako oriesky a vyborne..
Mrkva, kaleráb.