Čo jesť namiesto pečiva?

23. jan 2024

Ahojte, prosím poraďte, čo jesť namiesto pečiva... Zdá sa mi, že po pôrode mam problém spracovať viac múky, resp napr upečiem kolac a už som nafúknutá, ziem chlieb k privarku, k polievke, no neviem, proste nechcem chudnúť ani žiadnu diétu držať, ale skúsiť na čas bez pečiva. Ale neviem si predstaviť raňajky bez toho... Samu zeleninu? Alebo ryžové chlebíky? Kaše nie... Čím nahrádzať chlieb a rožky? Skúšala som tmavé aj celozrnné, ale rovnako...

pribinak
23. jan 2024

Ryžové chlebiky sú teda dobrý bordel, to nie

Nepíšeš aký chlebík kupuješ, teda z akej muky. Ak pšeničná múka, tak vyskúšaj napr pohankovy chlieb, rázny, alebo vyskúšaj chlieb s otrubami, rôznymi semienkami

Nemusíš hneď vylúčiť chlieb z jedálnička

majamat
23. jan 2024

skus si dat vysetrit protilatky na celiakiu po porode sa moze spustit, vdaka hormonalnym zmenam a zatazi.

to len pre istotu, ci sa ta to nahodou netyka.

vanilkovazmrzka
23. jan 2024

Neexistuje nic, co by nahradilo cerstve vonave pecivo 🥹 mozes skusit bezlepkove, ale nie je to ziadna slava

viestta
23. jan 2024

Nejem ziadne pecivo ani k polievke, ani k privarku. Na ranajky si dam pecivo s cimsi, dam si ho k parkom... ale k jedlu jedine ak mame gulas na zahrade.

morusha
23. jan 2024

Napr. placky z bezpšeničnej múky, ak je problém pšenica, kukuričné, pšenové, pohánkové atď krekry, vajíčko so zeleninou...

h2
23. jan 2024

Ja mám rada na raňajky vajíčka, napríklad praženicu, ham and eggs, omeletu... Chlieb ti k tomu netreba, stačí kúsok zeleniny. Okrem toho často raňajkujem ovocie, napríklad banán, alebo jablko. A možno sa ti to bude zdať divná kombinácia, ale ja mám rada k jablku syr.

laurikalalinka
23. jan 2024

Tam kde netreba pečivo nejesť,ak nechceš byť nafúknutá treba jesť pečivo ale nie čerstvé,hriankaný chlieb ta nenafúkne.

nevenka
24. jan 2024

Mna jeden cas po porode nafukovalo snad aj z vody. Ja som skusila Ex Helico probiotika asi 2 tyzdne a pomohlo mi to...🤔.
Skus a ak by nie, tak si veru daj vysetrit protilatky aspon na celiakiu, plus laktozovu intoleranciu, su to autoimunitne ochorenia, mne sa vzdy nanovo spusti AIT choroba po porode...a isty cas trva, kym sa ukludni zase. Ale ina.

buberova
24. jan 2024

Knackebrod

jjanulienka
24. jan 2024

Skús kvaskovy😉

vyrovnanaosoba
24. jan 2024

Ako už písali. Jedz pečivo len tam, kde ho "potrebuješ" k vajíčkam, s maslom, hrianky.
Ja už pár rokov nejem pečivo ani žiadne náhrady.
Ráno napríklad praženica, k tomu zeleninu, šunku.
K polievkam a privarkom vôbec nič, knedlík nejem tiež, koláče len výnimočne na nejaké sviatky.
Ak si spočítač za deň k čomu všetkému ten chlieb potrebuješ, zistíš že ani nie je potrebný.

titla
24. jan 2024

Ja ked som musela vylucit pecivo nahradila som ho na ranajky kasami, co ty nechces. Chapem, ja zas neznasam cerealie a pod. Ale dalsia moja alternativa bola jogurt s orechami a ovocim alebo vajicka (na rozne sposoby) so zeleninou.

Ja som inak asi rok po porode zacala mat tiez problem s nafukovanim. Ale mna nafukovalo aj z vody a stale. Nakkniec sa ukazalo, ze ma polypy v hrubom creve. Takze ono sa to zda, ako na prvy pohlad nie az taky problem, ale nezanedbaj to.

Ak ta nafukuje len po chlebe a mucnych jedlach, skusila by som v prvom rade vylucit lepok. Aspon na 2 mesiace a uvidis. Akurat bezlepkova strava ziadna slava... Pripadne si rob dennik, co presne cez den jes a ako na ktore jedla reagujes.

janinah
24. jan 2024

Skús omelety na vselijaky spôsob a pozri fitrecepty

la_dolce_vita
24. jan 2024

Tiez som drasticky obmedzila chlieb, len na ranajky si dam 2 male krajceky bezlepkoveho. U nas sa da kupit naozaj chutny upeceny niekde pobliz alebo odporucam baleny Maestro cereale. Tiez chuti dobre a nezruinuje, ak si das menej, vydrzi v chladnicke.

missviolet
24. jan 2024

ja som bola pecivova kralovna a teraz pecivo nemam takmer vobec a ani mi nechyba. ranajky - grecky jogurt s bobulovym ovocim, troska granoly. vecera namiesto chleba ci zemle mozzarella, sunka, cherry rajciny. alebo tvaroh. pripadne si spravim vo friteze kuracie nugetky

mandrewa
24. jan 2024

Zdravý človek nemá prečo vynechávať pečivo ani z vlastnej vôle meniť klasické za bezlepkové. Ak ťa nafukuje, treba riešiť príčinu a nie dôsledok. Skús sa spojiť s dr. či by ti vedeli urobiť nejaké testy na alergie príp. intolerancie.

ibatanecnica
24. jan 2024

ja si občas robím bielkovinové, na FB je skupina nízkosacharidové stravovanie a tam sú rôzne recepty.

mk1111111111
24. jan 2024

Daj si buscopam, degasin, pripadne, nieco proti nafukovaniu a k tomu pribiotika. Ak to neprejde, tak uz len lekar

roja01
24. jan 2024

Moje ranajky su kazdy den ovsene vlocky, cerstvo podrvene lanove semienka, 1 pokrajane jablcko a voda. Davnejsie som si do toho dala lyzicku medu, teraz uz ani to nie. Som spokojna. Porusim to tak 3x do mesiaca, vtedy zjem rozok ci chlebik. Pri takychto ranajkach nemam ziadne traviace tazkosti, pritom obed a veceru jem klasicku.

gondyo
24. jan 2024

Na raňajky si daj kašu ryžovú, pšenovú hocijakú s ovocím...cez deň chlieb nemusíš..naozaj len k tomu gulášiku...

lukbe
24. jan 2024

Skusiť piecť kvaskový chlieb i pecivo. Pečiem necelý rok, ustúpili problémy s refluxom, ak náhodou nemám napečené a dám si obyčajný chlieb, hneď cítim tú zmenu a aj nafukovanie. A nie, nekupovať kváskový z obchodu, piecť si ho doma😉.

nelka93
25. jan 2024

Tiež by som ti odporučila kvaskovy chlieb. Ja si bez pečiva neviem predstaviť život. Kupujem si však celozrnný bez kadejakých hlúposti alebo si pečiem domaci