Čo jedávate, aby ste nepriberali?

strasko
11. feb 2023

Baby, čo jedávate? 😁 musím sa takto blbo opýtaþ, lebo dnes som si zo zvedavosti zapisovala všetko jedlo do kalorických tabuliek a som v šoku 😯 chcela by som aj schudnúť ( takých 20-30kg by mi trebal) a mám pocit, že už sa nikdy poriadne nenajem... máte tipy na nejaké nízkokalorické jedlá? A nepíšte mi, že šaláty 😁 mám ich rada ale len na zelenine fungovať si neviem predstaviť. A popravde ani na menších porciách asi. Teraz som sa najedla do "poloplna" rrlatívne veľkou porciou jedla a ešte by som si niečo zobla 🙈 či myslíte, že mám taký roztiahnutý žalúdok? Celý čas som si myslela, že jedávam tak +- normálne a že mi treba obmedziť sladkosti ale teda asi je potrebná oveľa väčšia zmena...
Hocijaké tipy sú vítané!!!

gejb
11. feb 2023

@strasko ak treba dat dole až 30 kg, začala by som tým ze vysadim sladké vody,tie nahradiť citrónovou vodou.Do kávy ak musi byt tak nizkotucne mlieko a menej cukru. Vymeniť smotanové omáčky a knedle za kuracie prsia s kopou zeleniny. Zásadná je aj večera, tam už žiadne pecivo ale radšej cottage cheese a zelenina, polievky nezahustovat mukou,...záleží aký máš bežný jedalnicke, toto dávam len také tipy...a trosku viac sa hybat

tiezjedna
11. feb 2023

@strasko ja som vysadila sacharidy (hlavne pečivo) a váha išla za 3 týždne o 6 kg dole... Ono nejde len o jedlo, ale je treba nakopnúť metabolizmus, hýbať sa v rámci svojich možností.

lenkakravcova
11. feb 2023

@strasko Ryža a cestoviny. Na milión spôsobov. Bez mäsa a vajec. A schudneš aj náplníš žalúdok (môžeš toho skutočne dosť objemovo zjesť).

gejb
11. feb 2023

@strasko píšeš ze zvládaš aj väčšie porcie, tak áno, žalúdok je roztiahnuty. Mne pomohlo aj nakladať si menej na tanier, zjesť a chvíľu počkať. Väčšinou zistíš ze si sýta. Tiež som bola vychovana, ze treba zjes co je na tanieri, potom človek do seba tlači aj keď už nemusí...

sparkling
11. feb 2023

Nejem nič špeciálne, normálne mäso (kuracie, morcacie, hovadzie, chude bravcove), zemiaky, ryžu, vajíčka, cestoviny, pšeno, kaiserky, ražny chlieb, ryby, nizkotucne mliecne vyrobky… fungujem na kalorickych tabulkach. Vyhybat sa treba velkej spotrebe cukru, sladenym napojom. Nic extra.

gejb
11. feb 2023

@lenkakravcova no neviem, to máš samé sacharidy nulová vyzivova hodnota...skôr by som zvolila mäso a zdravé zeleninové prílohy.

sense
11. feb 2023

Ono záleží aj co ješ à kolko.... Bielkoviny zasýtia viac ako sacharidy a tuky. Takisto ak si das tanier šalátu pred hlavným jedlom. Nezjes toľko hlavného jedla. Takisto k raňajkam n'a slano pridaj zeleninu náplní žalúdok ak na sladko pridaj k vločkami tvaroh. Takisto treba dostatočne piť keďže smäd je veľakrát len prezleceny ta hlad

tiezjedna
11. feb 2023

@lenkakravcova porcia kvalitného masa so zeleninou má výživovú hodnotu oveľa prijateľnejšiu než tieto prázdne sacharidy, ktoré telu vôbec nič nedajú...

mmoni89
11. feb 2023

@lenkakravcova cestoviny no to si niesom teda istá

viestta
11. feb 2023

Zeleninu nemusis jest len surovu. Staci podusit na masle, ochutit a uz to nie je trava ako pre ovcu. K tomu kus kvalitneho masa a si zasytena. Miesto zemiakov bataty, ryzu polovicnu porciu. Pridat bielkoviny, pretoze tie sa travia dlhsie a zasytia. Bielkoviny v akejkolvek forme.

viestta
11. feb 2023

@lenkakravcova a bielkoviny odkial pri takej vysokosacharidovej diete?

strasko
autor
11. feb 2023

@gejb no toto presne! Ja už som veľa roznýšlala aj nad tým, že to mám proste v hlave nejak poblokované a že musím vždy dojesť aby sa nevyhodilo a tak jem aj keď už nevládzem a tým sa mi porozťahoval žalúdok a nestačí bežná porcia. Zmysel mi to dáva 😂🙈

viestta
11. feb 2023

@strasko kup si mensie taniere, ked myslis, ze potrebujes zjest plny tanier aj keby ti malo bok vyvalit

strasko
autor
11. feb 2023

Och ďakujem! Som sa bála ako zistím, že mám fakt hladovať rjako. Nikdy som sa o to nejak nezaujímala a podpísalo sa to, ale ja gakt jedávam veľa sladkostí, to je môj najväčší problém. Plus pečivo teda a asi tuky ako maslo a aj varím asi na veľa oleji... že nie smažené ale aj keď robím základ omáčky cibulu na oleji, že ho dám vela. To som z tých tabuliek zistila 🤦🏻‍♀️ ako nie som blbá ale naozaj sa to nezdá, kolko to má kalórií....

strasko
autor
11. feb 2023

@viestta to je ibak fajn tip, ze skusim nakladat na mensie, mam take sikovne 😁 na kolac

strasko
autor
11. feb 2023

A pohyb mate aky? Chodievate do fitka? Ci stacia prechadzky?

monillia
11. feb 2023

@tiezjedna najväčšia hlúposť vzdávať sa jedla ktorého sa nechceš vzdať navždy, telo sacharidy potrebuje.Chudne sa nie keď niečo prestanem jesť,ale keď mám kaloricky deficit a ide to aj s chlebom, ryžou a cestovaním,teda okrem iného jedla

lenjaona
11. feb 2023

@lenkakravcova cestoviny a ryza maju dost kalórií
A 100 g zrovna nezasyti ale prísun bielkovín áno

viestta
11. feb 2023

@strasko ja osobne nemam cas na fitko a tak. V lete bicykel a prechadzky. V zime mi je na sportovanie zima. Tak v zime sa snazim nezrat aby som sa na jar zmestila do letnych handier. Ak mi budu velke, len sa potesim

veselo_neveselo
11. feb 2023

@viestta Bielkoviny su aj v zelenine. A vobec ich tak vela nepotrebujeme ako odvsadial pocujeme, a poväčšine ich aj ženy jedia dostatok bez nejakej väčšej snahy.
Zaujímavé že nikto nespomína vlakninu, ta je omnoho dolezitejsia, a tej jedávame malo, a veľa ludi, aj keď sa snaží, proste nezje za deň vlákniny dosť.
A este by som pridala, ze sa tiez malo spomina vplyv masa, syrov a mliecnych vyrobkov na kardiovaskularne zdravie. Vzdy pocujeme len jedzte bielkoviny najlepsie z mäsa, ale čo to robi s cievamj uz nikto nedoda.
Za mňa radsej šošovicu, strukoviny, chia, quinou, mandle, tofu...

tiezjedna
11. feb 2023

@monillia nikde nepíšem, že sa má sacharidov úplne vzdať. Reagovala som na ryžu a cestoviny ako základ jedálnička.

monillia
11. feb 2023

@strasko musíš si na tie menšie porcie zvyknúť, ku každému jedlu ci sa da kopec zeleniny najmä listovej tam sú minimálne kcl.Moj osobný tip, je polievka zeleninova,je to len voda a vsrena zelenina na chvíľu zsplnis a oklames brucho.Pripadne bylinkove čaje

gejb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tiezjedna
11. feb 2023

@monillia s bylinkovými čajmi by som rozhodne neexperimentovala.

monillia
11. feb 2023

@tiezjedna ja som vysadila sacharidy (hlavne pečivo) a váha išla za 3 týždne o 6 kg dole...

viestta
11. feb 2023

@veselo_neveselo nespecifikovala som ake bielkoviny, samozrejme aj vegetariani mozu mat dost bielkovin aj bez masa. Ale to treba vediet zostavit jedalnicek. A k tomu kardiovaskularnemu systemu a masu: Problem su skryte zivocisne tuky, ale kym ich jeme v rozumnej miere, nie su az takym rizikom.

gejb
11. feb 2023

@strasko cukor je rovnako droga ako heroin 😁 tiez som na sladké, a preto už nekupujem zásoby domov. A večer ku telke mam tiež tendenciu vyzierat všetko čo predo mnou neutečie, tak si robím veľký krídel čaju a ten pijem. To oblbne mozog a nemám chuť na hlúposti...väčšinou 😁

tiezjedna
11. feb 2023

@monillia "hlavne pečivo", čo ti na tom nie je jasné? Sacharidy predstavujú ryža, cestoviny, zemiaky atd. Ja som vyhodila pečivo hlavne preto, že ma hrozne unavuje. Doslova.

tiezjedna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
11. feb 2023

@gejb
@tiezjedna
Ja som jej písala len podľa toho, čo na mňa účinkuje pre chudnutie a zasytenie. Nie podľa tabuliek..
Mňa zeleninové (alebo aj kuracie) rizoto zasýti celkom dosť ale všimla som si, že keď sa tak dlhodobo stravujem /zeleninové rizoto, cestoviny, zeleninové prívarky a asi 2x do týždňa mäso/, tak chudnem (aj keď pri tom konzumujem aj nejaké sladkostí).
Čiže za mňa zeleninová strava s ryžou alebo cestovinami je veľmi rýchla cesta k schudnutiu. 🙂 (a keďže som dosiaľ vždy pribrala 20kg pri tehotenstve a následne ich do pol roka zhodila len stravou, tak si myslím, že to môže mať pre niekoho prínos v tomto smere).