Čím znížiť chuť na jedlo?

amia3
16. okt 2015

Ahojte. Neviem uz ako sa donutit neprezierat. Ide hlavne o to, ze medzi jedlom stale nieco zobem a bez sladkeho neviem byt ani den. Uz uvazujem nad niecim co by mi znizilo chut, aby som nemyslela len na jedlo. Mate nieco overene a ucinne?

dominika6
16. okt 2015

@amia3
Jest 5x denne v malych davkach a vyvazene jedlo...ak mas chut na sladke daj si ovocie v akejkolvek forme

jankazav
16. okt 2015
Používateľ jankazav je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jankazav.

Ja som po tehotenstve strašne pribrala (až okolo 20 kg) a nevedela som schudnúť ani sa obmedziť v jedle. Je pravda, že väčšinu som schudla pomocou racionálneho stravovania a pohybu, ale dvakrát som si kúpila aj tieto bylinné kapsuly, ktoré pomáhajú lepšie využívať zložky potravy a tým aj znižujú nutnosť opäť jesť. Nie je to nijaký zázrak, skôr iba pomôcka pri chudnutí 🙂 http://ajurshop.sk/produkt/weight-balance-kapsuly/ Kamarátka ich užíva dlhodobo pri chudnutí, vlastne som na ne prišla s jej odporučaním. Ale ako vravím, ja to vnímam skôr iba ako pomôcku, pri silnej vôli sa dá aj bez toho 🙂

stepanka274
17. okt 2015

Mne sa podarilo s tymto bojovar ze som pila vela cistej vody, vobec som nemala potrebu jest, je to trochu zvyk, ale da sa to

worker_falcon
17. okt 2015

S tym ti pomoze jedine tvoja silna vola. A napr. nemat doma nic sladke, co by si mohla zobat. Ked si to tak vezmes, detom to skodi, tebe to skodi. Naco to kupovat?

ofinka
17. okt 2015

@amia3 pokojne si nieco daj, ale potom si musis ist zabehat, alebo inak vydt tu prijatu energiu. to je lepsia cesta.

alaguema
17. okt 2015

@amia3 je to závislosť. V prvom rade sa pokús prísť na to, čo (aký problém) zajedáš. Stravovacie návyky o nás hovoria viac, než sa na prvý pohľad zdá. Takže základ je riešiť problém na psychickej úrovni. Niečo ti v živote chýba a kompenzuješ si to jedlom. Jedlo a jedenie upokojuje. Samozrejme, len na chvíľu, potom si to zrejme hneď vyčítaš, že si sa zas prejedla...a takto dokola.
Pomôcť pri odvykaní od prejedania, môže chróm - potláča chuť na sladké a tryptofán, ktorý pomáha pri závislosti do sacharidov. Nájdeš na nete, predáva sa ako potravinový doplnok. Sacharidy by si mala celkovo podstatne zredukovať, lebo oni skutočne pôsobia tak, že akonáhle ich začneš jesť, telo si pýta ďalšie dávky. Pre ľudí so závislosťou na sladkom, je pre začiatok ideálna nízkosacharidová diéta. Po pár dňoch pocítiš, že nutkanie dávať si potraviny bohaté na sacharidy, klesá. Základ je ale pevná vôľa a disciplína.