Píšem zbytočnú tému ale v zufalosti. Som až nezdravo chudá, vždy som zavidela ženám ktoré majú plnšie tvary. Je to také ženské, pekné. Čím to je že niekto priberá rýchlo a ani nechudne a niekto nepriberie za x rokov ani kilo. Je to skôr taká moja rečnícka otázka. Prípadne je tu niekto kto bol celý život poriadne chudý a vekom pribral? Alebo väčšinou takíto ľudia jednoducho ostanú chudí už Dokonca života? Vždy som sa tešila že žena po pôrode priberie ale tak vidím tak veľa chudych žien ostanu po porode také isté, ba dokonca chudšie.
Genetika, stravovanie, cvičenie, spaľovanie,rôzne choroby...
ja som bola fakt štíhla až mi kosti - bedrové strčali, potom - po svadbe v 19 r. , som pribrala na 42 kg , potom na 45kg až na 50kg a to som už otehotnela v 25 r., A teraz po 40r. mám cez 54 kg a fuj začínam priberať do brucha - musím s tým niečo robiť 🙈
A tiež č. topánok z 36 na 37 po pôrode.
Moja mama pribrala v 60 tke 5 kg veľmi sa tešila teraz má 63 kg a 66 r.celý život bola chudá, ale nie výrazne boky, krivky mala.Z veľkej časti genetika ako vyzerajú rodičia, babky?
Sú ženy čo jednoducho tie boky, prsia nemajú a majú takú rovnu chlapčensku postavu
@luccija áno aj ja mam chlapčensku postavu a geneticky sme všetci chudí. Čiže aj v takom prípade by bolo možné pribrať? Či s tým sa už nič nedá?
Ja som napríklad prestala piť kávu, čiže nechodím 5x denne na záchod a za dva mesiace som pribrala 4kg čo je úspech
Niekto ti tu môže napísať že niekto žerie a niekto nie. To ale nie je pravda. Gény a predispozície človek nezaprie. Pozri sa na rodičov, starých rodičov. Ak maju rovnaký typ postavy ako ty, máš odpoveď.
@dominikamacakova no vidíš a mňa zase káva upcháva - čo je ďalší problém 😔
lebo kávu fakt milujem
Určite, že môžeš pribrať kvalitne jest plus cvičiť, aby si mala svalovú hmotu, ale žena s krivkami asi nebudes.
Moja spolužiačka bola vždy taká plocha, žiadne boky, zadok, prsia. A ani teraz pred 40tkou nevyzerá ináč. Jej mama a sestra sú tiež také. Pritom keď priberie, tak do tváre, to má hneď dvojitú bradu, ale nikde inde to nevidno.
@tosomja to je strašné. Neviem si predstaviť v 40 vyzerať takto
Ja napríklad som bola cca do 30 dosť chudá. Vážila som 54 kíl pri výške 175 cm, v puberte mi vyslovene kázala doktorka pribrať, alebo aspoň nechudnut, lebo som veľmi prudko vyrástla na svoju terajšiu výšku, no vážila som stále 48 kíl, a začali sa mi problémy s menštruáciou a chrbticou. No bol to aj metabolizmus, aj sestra, mama a babka boli cca do takého veku štíhle až chudé. No a potom po 30 sa to zmenilo, akoby úplne zastavilo, a pribrala som.
A ja mám zas problém s tým že stále priberám ale ja skôr z liekov
Genetika určite.V mojej rodine ženy aj muzi cez 80 a veľmi štíhly a našťastie aj v plnej sile a majú viac energie ako ja🙂Veľká chyba štíhlych ľudí je nedostatok pohybu a vynechávanie športovania+nezdravá strava,plno cukrov v domnení,že priberú.Som veľmi stíhla,keď mám zdravotný problém ide to hneď dole.Cvicenie a proteiny ma dajú dokopy.Nemam rada ťažké jedlá a preplnený žalúdok,tak jasne,že ak chces pribrat tak rada viac jedz je taká,že na smiech.Zalezi čo ješ a kedy.Ja si dám aj pred spaním,v priebehu dňa stále niečo pochrumkavam.Rano si dám protein a po cvičení tiež.Cvicim len tak pre radosť a trošku sily,nič extra.
@kittykat22 ako ja som mala vždy 0 veľkosť podprsienky a po pôrode FU mega veľké a teraz som radšej prešla na D. 🙈
Pozbam take,kt porodom a mozno aj vekom nabrali troska plnsie tvary. Ale ze by teda boli tucne..to nie..
@elenka.k ja som pila nescu s mliekom 😬
Ja si tiez myslim, ze je to aj geneticky dane...odjakziva som bola extremne chuda..tesila som sa tehotenstvam, ze sa na mna nalepi, nestalo sa...tesila som sa, že po 40-tke to pojde samo, ze priberiem, nestalo sa..skusala som to cvicenim, stravou, chodila som k lekarom, vsetko bez vysledku, vzdala som to...vyzeram ako vyzeram a komu sa nepacim, nech na mna nepozera...ja tiež nehodnotim nikoho podla vyzoru, trpela som tym cely zivot, nebudem to robit druhym...
Inak sme tak vsetci, moja mama ma takmer 70 a postavu ako dievca, otec detto, babka tiez nevyzerala inak...
@dominikamacakova aha
Aku mas vahu a vysku?
Autorka hlasim sa 🙂 cely zivot ako kostricka som bola. Extremne chuda. Zjedla som za 2 chlapov (neprehanam) sportovala som vrcholovo.
Postupom veku som velmi jemne priberala, ale stale som bola velmi chuda.... A po 40tke som pribrala mozno 4kg ktore mi velmi pomohli vo vzhlade. Po menopauze by si mohla pribrat.
Je to genetika, cvicenie a strava nepomozu.
@zmrzlinka2021 ako upravit stravu?
@suzitok takže u niektorých ľudí proste nie je nádej pribrať. Do mňa sa často navážajú co sa postavy týka. Hlavne rodina a známi. Stále také upozorňovanie na to ako keby som to robila naschvál že som taká chudá.
@joannita tak to je super, i keď škoda že az po menopauze ale tak aspoň niečo
@stanulienkat 175cm a 44kg
sprav si obranný štít - nech si vravia čo chcú Ty na to: jedným uchom dnu a druhým von, Ak budú stále dobiedzať - opýtaj sa aj ty ich, na ich vzhľad ...atď alebo podpichni opýtaj sa : si tehotná?
autorka, ja mam stym tiez problem..aj od okolia, "si ako trieska, si ako srna, si ako chrt"..a nemaju problem mi to povedať, hoci ma to vzdy velmi zaboli..ja by som si nikdy nedovolila niekomu povedat "si ako prasa, si ako vorvaň, si ako vreco zemiakov"...
Ale uz som sa naucila ako sa pise vyssie, jednym uchom dnu, druhym von...ja mam tiez 175cm a mam aktualne 53kg
Si si ista, ze nemas nejaku poruchu prijmu potravy? Gastroenterolog ti predpise tekutu vyzivu a vitaminy v takych krabickach. Oslov lekara. Ta vaha fakt nie je v poriadku.
Skoro cely zivot som toto riesila. Vsetci naokolo chceli schudnut a len ja pribrat. Podarilo sa mi to ked som odisla do zahranicia, zmena prostredia urobila svoje, ale zial zase som potom schudla. Aj po porodoch som bola chuda, len s trochou vahy navyse.
Vsimla som si na inych ludoch, ze po 40-tke sa to meni a musim povedat, ze je to naozaj tak. Teraz mam dokonca nejake kila navyse, ktore by sa aj zisli zhodit. Po prvykrat v historii chcem schudnut 🙂.
Mozes vsak skusit navstevu lekara, ci ti nieco neporadi. Napr. moja sesternica je chudokrvna, aj po 3. detoch je stale chuda. Toto nebude asi len o genetike v jej pripade.
Castym problemom u velmi chudych ludi je zly zivotny styl, najma co sa tyka siloveho cvicenia, kvality stravy.
Treba zacat cvicit silove cviky, upravit stravu.