Chýba mi pevná vôľa pri chudnutí

21. aug 2024

Ahojte, snažím sa dlhodobo schudnúť. Mám vypracovaný jedálny lístok aj plán na cvičenie, ale neviem ich dodržať. Mám napríklad ako desiatu jablko, no ešte pred obedom sa neovládnem a dám si napr nanuk. Je mi potom zo seba zle, už som skúšala chvíľu aj vždy potom čo poruším niečo si pichnúť ihlou, nezabralo. To isté s cvičením, poviem si: dnes nie, lebo toto, tamto...zajtra.. a keď už sa vyhrabem prestanem v polke že už nevládzem, veď neskôr dokončím... no nedokončím. Už ma to začína trápiť, nedávno som opäť raz zrušila cvičenie, a doslova som sa dovracala len s pohľadu na to, ako mi zas narástli stehná... Ako sa motivovať?

ivangeline
21. aug 2024

Mať sa rada a nezrútiť sa z nanuku navyše. Trpezlivosť a vytrvalosť.

aaadkaaa
21. aug 2024

To co opisujes je uz na psychiatra,alebo minimalne psychologa...pichat sa? Dievca, ries to,lebo dopadnes zle. Ja si tiez obcas vynadam, ked na mna pride zravost a pojem co nemam, ale tam to konci, ide sa dalej....ale to co robis je nebezpecne

miskajerry
21. aug 2024

skus len menšie porcie a prechádzky rýchlejšou chôdzou každý deň

bursika
21. aug 2024

Nemaj doma také potraviny, ktoré nemáš v jedálničku a hotovo. V obchode nič také nekupuj. To, že sa picháš ihlou kvôli tomu, že si niečo dopraješ je ale moc. Akože okej, povieš si že len jedno pichnutie, ale aby to neprerástlo do niečoho vážnejšieho.

manqua
21. aug 2024

Ten jeden nanuk zase nie je nic katastrofalne. Radsej takto do obeda ako vecer, pretoze pocas dna ho spalis. Netreba byt na seba prilis prisna, treba si aj dopriat. Snazim sa stravovat zdravo, ale tiez ma velakrat prepadne obrovska chut na sladke a zakazdym sa jej proste podvolim. 😅 Aj to treba. 😀

crazy_cat_lady
21. aug 2024

ono mat pevnu volu je tazke, ale pichat sa spendlikom a povracat sa, pri pohlade na seba? prepac, to mi uz pride trosku prehnane - nesnaz sa to tak prezivat. chudnutie je hlavne dlha cesta, takze tie vysledky neuvidis hned. a hlavne to nerob cestou uplneho "odtrhania si od ust" , mozes si kludne dat aj nanuk/sladke, len proste sa musis vediet premoct .. ak ta napriklad nebavi cvicenie (co mna nebavilo tiez :D), tak ja som zacala chodit na prechadzky/tury/vylety. a dala som si aj sladke atd, ale napriklad rano, alebo som si to vzala so sebou ako sváču, ze ked ides na tu turu, tak to sladke aj potrebujes na energiu a zaroven ho aj spalis, takze nemusis mat vycitky svedomia 🙂

majamat
21. aug 2024

snazim sa chudnut, nemam vypracovany jedalni, ani cvicenie, reps ani necvicim. mozno na jesen zacnem. v tomto teple sa to ani neda.
no nahadzujem potraviny do KT a teda dam si aj nanuk, aj rafaelo som mala a kde co.

prakticky sa snazm znovu a znovu uz dlho ( v minulosti sa mi to parkrat podarilo ), ale co mozem povedat, az na nejake dni, tento mesiac to ide celkom dobre.
ked moem zhodnotit tento mesiac, tak 3 dni som mala, ze som zjedla vela. 2 dni menej, ako mam nadstavene a zvysok sa stravujem relativne podla nadstavenia KT.
pred casom som sa postavila na vahu. neviem kedy, neberem vysledok vazne, lebo som zrejme bola dost zavodnena. mozno hormony. neviem to posudit, lebo nemam ms - nemam maternicu, no mala som aj prsia dost naliate, cize zrejme som mala amt aj ms. a teda mala som hmotnost 84kg. bezne mavam 82kg. takze soms a odpichla od tejto hmotnosti a dnes som si navazila 80,8kg. cize 1,2kg dole za 3t. nejde to nijak rychlo, ale v pohode.

majamat
21. aug 2024

tym som chcela povedat, ze sa da chudnut aj s potravinami, ktore maju trosku viac kalorii, ale teda taka zmrzlina, ci nanuk su mensie zlo. napr cokolada a kekse maju asi najviac kalorii, z tychto potravin.

januska12323
21. aug 2024

Tieto stavy nemajú nič spoločné s pevnou vôľou, máš psychický problém a ten treba najprv vyriešiť. Zdravý človek by si za ten nanuk vynadal možno spravil pár drepov navyše a ide ďalej.

jaass
21. aug 2024

Buď máš pevnú vôľu alebo nie. Buď si povieš, že chceš a zatnes zuby a makáš alebo to jednoducho necháš tak. 🤷‍♀️ alebo skús nabrať váhu a potom sa prihlás do Relácie o chudnutí, neviem ako sa to vola 😊 a možno tam sa ti to podarí. Lebo ja nechápem ako sa veľa žien sťažuje, že vyzerajú zle ale aby niečo so sebou robili, tak to už sa im nechce 🤦‍♀️

personality
21. aug 2024

Neexistuje pevná vola. Existuje len mať plán. A buď sa ho držím, alebo nie a potom viem, že to nebude fungovať 🤷🏻
Ideálne si urobiť plán a urobiť to ako prvé v ten deň. Či už to bude cvičenie, učenie alebo príprava jedla, nákup vhodných potravín.

slavkab
21. aug 2024

Mne sa najviac osvedcilo, ze chodim cvicit s trenerkou. Mame dohodnute casy trikrat tyzdenne a viem, ze musim ist. Zacalo ma to bavit a velmi sa na trening tesim. Plus samozrejme strava. Ked cvicim, ani mi tak nechuti jest blbosti. A ked si predstavim ako som makala a potila sa, tak si hned rozmyslim, ci zjem sladkost.

biba_18
21. aug 2024

to nie je o vôli - ale o motivácii. prečo chceš schudnúť?