Cez deň sa snažím, počítam kalórie, vážim si jedlo, zapisujem, beriem dlhé roky antidepresiva a večer keď zjem tabletky na spanie chlorprotexin tak je zo mňa iný človek, zabudnem na všetku námahu a žeriem sladké, slané, neviem to ovládať, som z toho nešťastná na druhý deň, pokazené zuby, nedá sa mi preto schudnúť, sladké nekupujem ale 8 ročnej dcére vždy čosi ktosi donesie, vždy sa niečo najde
@alofinka
Eliminovať chuť na sladké môže pomôcť:
- vyvážená strava počas dňa - všetky zložky bielkoviny , sacharidy, tuky
- dôležité je hlavne dostatočné množstvo bielkovín
- celozrnné produkty s dostatkom vlákniny
- dostatočný pitný režim
- dostatok spánku
Ja som mala tiež tento problém, aj keď som sa pomerne zdravo stravovala - pomohlo mi, keď som sa zamerala na dostatočné množstvo bielkovín.
Na stránke www.fitlavia.sk sa tejto problematike venujú dosť podrobne, hlavne v rámci plateného prístupu/10€ za mesiac. Špeciálne tiež napríklad Barbara Sviežená , skús si nájsť na Facebooku.
Tabletku si daj až keď pôjdeš spať a nestihneš toľko toho zjesť. Večera, hygiena, k posteli maximálne pohár s vodou, tabletka a spať.
ja nechápem,šak dám si lieky na spanie a idem do postele,za 10 minút spím....to kedy si dávaš tie lieky??
Vygúglila som si ten liek,to nie je liek vyslovene určený na spanie.....
Liek sa užíva pri liečbe schizofrénie, mánií a ďalších psychických porúch s prejavmi zmätenosti, nepokoja, agresivity alebo iného abnormálneho správania, kedy je treba upokojiť pacienta a zbaviť ho zvýšeného psychického napätia. Pomáha tiež pri stavoch napätia spojených s nespavosťou.
Kúp si proteín a keď dostaneš chuť večer na sladké, urob si jeden proteínový nápoj...je to sladké ako...ehm...no dosť sladké...zasýti a neublíži.
@alofinka Tak prečo nejdeš hneď potom spať?