Chudnutie zo 100 kg a viac. Skúsenosti

trosca
21. jan 2023

Ahojte. Mám 20 rokov a s mojimi 160cm vážim 103kg. Som z toho veľmi nešťastná a neviem, ako začať chudnúť. Nemáte prosím niekto skúsenosti, nejaké rady, prípadne možno koľko sa dá do leta schudnúť a tak?
A nechcel by sa niekto pridať, aby sme sa navzájom podporili? 😇

zmrzlinka2021
21. jan 2023

@trosca
Mam skusenosti, co konkretne ta zaujima?

Kazdopadne na taku vahu si sa dostala za roky, cize ziadne "do leta" - priprav sa na 2 roky prace vo svojom zivote a hlavne zmeny stravovania, pristupu k zivotu.

Diety nepomozu, potrebujes sa nastavit na cely zivot.

trosca
autor
21. jan 2023

@zmrzlinka2021 prosím, ako by to malo dobre vyzerať? Už som skúšala všetko možné, ale vážne neviem, čo robiť ďalej.

matabb73
21. jan 2023

Pridaj sa do skupiny Cesta k mojej premene, tam sú aj baby čo schudli z vysokej váhy. Nainštaluj si aplikáciu Kalirické tabuľky a zapisuj si všetko čo zješ. Tak uvidíš čo má vysokú kaloricky hodnotu z čomu sa treba vyhýbať. Na zaciatku tej skupiny je popis ako si kalorické tabuľky správne nastaviť. Držím palce. Si mladá, v tomto veku sa chudne rýchlo keď sa začneš správne stravovať.

matabb73
21. jan 2023

Pre začiatok prestaň jesť všetky sladké a slané blbosti, piť treba len čistú vodu. Jesť minimálne tri krát denne a dostatok bielkovin a vlakniny. Pridať pravidelný pohyb. Pre začiatok stačí aj rýchla chôdza, keď budeš mat lepšiu kondičku a nižšiu váhu, tak beh alebo videá z netu. Dobre je pri chudnutí aj aspoň trochu posilňovať, aby si potom nemala ochabnutú kožu. Stačí vlastnou váhou a s malými činkami na ruky.

emm_i
21. jan 2023

ahoj. ja som išla z o dosť nižšej váhy (57 kg), ale som dosť nízka (150 cm), takže som už bola celkom gulička 🙂 na túto váhu, ktorú mám teraz (cca 46 kg), som sa dostala za 2 roky. čo mne najviac pomohlo, bola pravidelná strava, a hlavne vylúčiť fastfood, alkohol, dám si fakt občas, predtým aj 3x do týždňa (fastfood). začala som postupne, najprv dlhšie prechádzky, min 5 km., cvičila som doma, keďže bola vtedy korona... plávanie, bicykel, ale stacionárny v skupinových cvičeniach, teraz je to spinning 🙂 veľa vody piť... ja som fakt začínala len s cvičením doma (podľa videí), išla som svojím tempom, nemala som ani poriadnu kondičku... to sa možno zdá, že čo je to 57 kg, ale išlo aj o kondíciu a silu, že som nemala žiadnu a vyzerala som nesúmerne, na malej postave hneď vidno všetko... 🙂 cvičila som doma najprv bez činiek, potom postupne s činkami 🙂 a prechádzky som mala v trošku vyššom tempe, tak rýchlejšia chôdza 🙂

zmrzlinka2021
21. jan 2023

@trosca
- nejest sladkosti, junk food, vyprazance, pizze, tazke slovenske jedla urcene pre "robotnikov"
- vela jest kvalitnej zeleniny, bielkovin, kvalitnych sacharidov, celozrnnych produktov
- hybat sa, cvicit
- dostaotk spanku

a pojde to..

lixiana
21. jan 2023

@trosca ahoj. Ja tak momentalne chudnem 13 kil dole. Mixujem keto dietu s prerusovanym hladovanim. Ale zacat bol dost risk uz dietujem 3ti mesiac a celkom to funguje. Este do toho sportujem. Ale ja som to zvladala aj s vahou nad 100kil. Pisni ked tak spravu.

matabb73
21. jan 2023

@trosca len nie žiadna keto dieta. Nauč sa správne stravovať a budeš to mať na celý život. Kamarátkin muž si kúpil keto dietu za vyše 200 Eut. Schudol 20 kg, ale po čase ho také stravovanie prestalo baviť a postupne nabral všetko späť. Treba jesť normálne, ale upraviť stravu a znížiť počet kalórií.

lixiana
22. jan 2023

@matabb73 nie je keto ako keto 🙂 ja napriklad nedavam ziadne polotovary. Nazvime to napr zdravsie keto. 🙂 ani salamu ci prososuto. Ziadne vysoko spracovane potraviny. Vobec je to bordel a rakovinotvorne. Takisto tie ich posrate prasky. 🙂 len mne to nesĺo vydrzat na klasickych kalorickych tabulkach. Sacharidy su dnes vsade, a o co horsie ludsky jazyk s rastucim objemom voci nim otupieva. To znaci ze sacharidov skonzumuje take mnozstvo ze ludia bez nadvahy su skor geneticky stastny jedinci, co to nemusia riesit. Navyse inzulinove peaky ti zabranuju spalovat tuky, takze vo veku 35+ je to hrozne tazke schudnut. Moje bmi sa hybalo vzdy od 25 do 35. Presla som asi 20 typmi diet, ale healty keto mixnute s prerusovanym hladovanim mi pride najudrzatelnejsie. Lebo sa aj do sytosti najes, nepocitas kalorie a hlavne sa nauci clovek jed 2 az3 krat za den a nemusi staaaaaaale riesit jedlo. Navyse ketoza je podla mna uplne normalny jav ktore pozna ludske telo tisicky rokov. Lebo nikdy sme nemali tolko potravy ako dnes. Sme proste evolucne nastaveny prezit aj nedostatok jedla ( t.j. Prerusovane hladovanie) ale musis mat pri nom dost tuku - to je prave ta ketoza.

matabb73
22. jan 2023

@lixiana vyvážená strava musí obsahovať aj sacharidy. Keto diéta zaťažuje pečeň Spýtať sa lekárov či je zdravá. Každý ti odpovie, že nie.

alzbeta1301
22. jan 2023

@trosca ako pise zmrzlinka … na takú vahu sa dostat trva roky tak už len to že napíšeš že chceš do leta schudnut je úplne mimogalakticke.

Pri takej váhe stačí začať a to:

1. Zvýšiť pitný rezim (nepit sladke nápoje!)
2. Znížiť prijem kaloricky( hlavne sladke a podobne zalezi čo obsahuje tvoj jedálnička)
3. Zvýšiť aktivitu( prechádzky úplne stačia pri tvojej váhe)
4 . NENABRAT SI VEĽA NA ZAČIATOK ( nič nerobit na 2000% stačí ozaj minimum nakoľko pokial sa do toho pustis úplne a bezhlavo budeš papat len ako zajac travu(vtip) tak ta to do pár týždňov položí) a budeš znovu na zaciatku

alzbeta1301
22. jan 2023

@lixiana blbost 🙂) dovolím si povedat že je to niečo ako pise @matabb73 leto je dajme tomu pre športovou pred súťažou a podobne baby prosim reálne pre akého obyčajného človeka je to na ako dlho reálne udrzat? Chápete bavime sa o babe čo má v 19 nadváhu pochybujem že má financie na keto plus ten človek sa stále vyvíja take návyky ako sa nauci teraz môže mat cely zvyšok zivota a KETO nieje Na cely zivot

alzbeta1301
22. jan 2023

@matabb73 ✋🏻💪🏻

talia6410
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
trosca
autor
23. jan 2023

Dievčatá, ďakujem všetkým ❤️

lixiana
23. jan 2023

@matabb73 🙂 nadmerna konzumacia sacharidov tiez zatazuje, ale teda vsetky organy. Sacharidy sa nachadzaju v kadecom. Napriklad povedzme: orechy, kysle mlieko, zelenina ( hlavne mrkva, hrach, kukurica...), niektore typy syrov mala som posledne pecenove testy pred par tyzdnami. Tak dobre v zivote nevyzerali🙂 nejdem hovorit ze je pre kazdeho, to urcite nie ale u mna to funguje. Podla mna je skor problemom konzumacia vysokospracovanych potravin (rozumej: Cola, ovocne dzusy,slalamy, sunky, instatne jedla, vsetky cukrovinky....) tak uvidime kam sa dostanem na konci januara to bude asi 12 tyzdnov co skusam healty keto dietu.

ninah1486
13. júl 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som skúšala kadejaké diety ale na mňa mala jediný účinok dieta od KetoDiet, mala som plán pre vysokú nadváhu, teraz už len udržujem 🙂

lixiana
16. aug 2023

@ninah1486 tiez to mam tak ale ja mam healty keto bez akychkolvek polotovarov (ani klobasky, sunky) zatiak 25 kil dole uvidime kolkosa este podari

evicka3692
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zirafienka
30. sep 2023

Dievčatá, odkiaľ objednávate KetoDiet. Skúsila by som vyskúšať. Ďakujem

lixiana
3. okt 2023

@zirafienka ahoj ja neobjednavam robim si ju sama. Rozumies po anglicky?

zirafienka
3. okt 2023

@lixiana no veru nerozumiem, moc mi to nepomôže, škoda.