Chudnutie z váhy 95 kg

14. okt 2024

Dobrý deň dievčatá. Som veľmi silná - mám 95 kg pri výške 174 cm myslím že som v prvom pásme obezity. Konečne som sa dokopala ku KT. Bazal mi vyrátalo na 1700 kcal
Tak ja som si to nastavila na 1300 kcal denne . Myslite že sa mi podarí niečo schudnúť ? Prosím nepíšte mi fitko či výživových poradcov, nemám na to peniaze a zatiaľ si myslím že na začiatok snáď pomôže úprava stravy aspoň trošku pri takejto veľkej nadváhe. Načítala som milión článkov na internete a začínam sa v tom strácať. Ďakujem vopred za každú radu, postreh. (Nikdy som nebola stihla pohybovala som sa okolo 72-23- maximálne 75 kíl) , 30 kíl som nabrala ako tehotná a už sa toho neviem zbaviť.

zmrzlinka2021
14. okt 2024

Ahoj spoluchudnuca.
Preco chces hladovat?
Ak más bazal pod 1700 kcal, prijímaj MINIMALNE tolko kalorii. Dennymi aktivitami a pohybom spalis dalsie kalorie navyse.
Neptrebujes na cvicenie fitko - staci youtube, aktivity v prirode 🙂

deti95060810
14. okt 2024

nejesť po 18 hod.,
a prechádzky? tam nepotrebuješ takmer nič - denne 2 km a postupne pridávaj km .. ak zvládneš tak aj potom kratší beh.
určite kg pôjdu dole , len nechci to hneď.

gemerka17
14. okt 2024

Kaloricky deficit je základ. Kľudne sa napchaj aj o 22:00, ak ti to vyjde do prijmu. Nejesť po 18 stej je kravina. Stiahni kalorické tabuľky a zapisuj čo ješ. 1700 kcal je teda minimum co musíš prijať, žiadne 1300 a podobne hovadiny. Takýmto nápadom to vzdas za 3 dní. Strava je základ. Pohyb pridas časom.

januska12323
14. okt 2024

Nevymýšľaj hlúposti a nastav si tabuľky nazad. S takým hladovaním skončíš chudnutie skôr ako začneš.

simsalabim
14. okt 2024

Bazal je energia, ktoru tvoje telo potrebuje na nevyhnutne funkcie aj vtedy, ked cely den lezis. Tu si prestuduj, ako to nastavit a neblbni! https://www.modrykonik.sk/group/6855/

simca06022011
14. okt 2024

skus najskor fungovat pekne na tych 1700 co ti vyratalo, vydrz take dva tyzdne, pridaj pravidelnu napr. len chodzu ak vobec nie si zvyknuta cvicit. Uvidis ako ti to pojde. Neodporucam ti skresat kalorie velmi, men napr dr odporucila okrme kalorii, sledovat proteiny a vlakninu... ostatne kaslat, co najviac tychto dvoch mat. Potom si postupne zvyknes, a podla progersu si znizis nieco. NAhrad si cast taniera zeleninou a odporucam vecer nejest, na mne super fungoval aj fasting 16:8.

ak velmi znizis kalorii, chudnut vobec nemusis a hlavne nebudes vladat fungovat. cize radsej sa najest a ist sa prebehnut ako lezat doma s hladovkou.

lucia13022023
14. okt 2024

Pod bazal nechoď. Toto nie je úprava stravy ale hladovanie. To je najväčšia blbosť co urobis. Telo ti to vráti. Kľudne máj 1700kcal, zapni si na yt hoc aké video 30-45min, kardio, pilates, joga, chôdza...

vanilkovazmrzka
14. okt 2024

Velmi hlupy napad jest len 1300 kalorii, to mas tak jedno poriadne jedlo denne. Ale kocky ti tu uz vyssie napisali…

Ak teraz jes 5000 kalorii denne tak ked budes kontrolovat denny prijem na max cca 2200 kalorii tsk chudnut budes.

biba_18
14. okt 2024

ja nebudem súhlasiť tuto s dievčatami ohľadom bazalu - ale - ak používaš KT, nastav si to v nich - sedavý spôsob + chudnutie na uvedené kilá - a KT ti to samé prerátajú - a tie kalórie dodržuj, ty nič svojvolne neznižuj ...

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 s cim konkretne ohladom bazalu nesuhlasis?

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim lebo mne samotné KT vypočítali ledva ledva príjem na bazal 🙂 pri miernej aktivite som mala nad bazal možno 40 kcal ...

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 ale vsetky jej hovorime, ze ist pod bazal je blbost a to je predsa pravda. Len si ublizi. K tvojmu vypoctu sa vyjadrit neviem, nanho ma vplyv vselico od veku cez vysku atd. ale 40kcal nad sa ozaj zda malo.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim ja mám bazal 1297 .. takže žiaden 1500, to je nejaký stredný údaj 🙂 keď som mala viac kíl - teda 74, mala som bazal 1334 alebo tak voľajako ...

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim a teraz mám bazal tak ako som písala, 1297 - a pri sedavom spôsobe - teda žiaden šport, vyvaľovanie sa pri gauči, všade autom - mám príjem 1323 🙂 ... teda rozdiel 26 ... na chudnutie ...

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 ano, ten udaj je nejako spriemerovany, asi na muza v strednom veku, pre utle zeny - a starsie - vobec nesedi (ja utla nie som a mam ho pod 1300) ale je jasne, ze ist pod bazal je blbost, lebo to by musela byt leziak. Takto si zaraba na zdravotne problemy a jojo efekt. Ist dlhodobo pod bazal nie je udrzatelne. Nepoviem, 1 den v tyzdni. Ale nie stale a nie pri takej hmotnosti.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim samozrejme, to jej neradím ani ja, dlhodobo je to blbina - ale nech dodržiava to čo jej vypočítali KT - a tie jej to keď schudne prepočítajú ...

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 ale nikto z nas nema sedavy spodob, iba ten leziak, co spi a ide na wc. Bezny clovek bez sportu ma mat rezim mierne aktivny! Lebo k autu ides pesi, nakupis, odnesies, varis, pracku vylozis, mentalne pracujes… toto mas zle nastavene.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabimnašla som na KT
Doporučený denný príjem je to, čo by si mal/a zjesť za celý deň. Je odvodený od hodnoty bazálneho metabolizmu a je vyšší, rovnaký, alebo nižší než je BM. Záleží na tom, či máš v aplikácii nastavený cieľ Nabrať svaly, Byť fit alebo Schudnúť. Hodnota doporučeného denného príjmu je závislá aj na zvolenom režime aktivít (sedavý, stredne aktívny, aktívny...).

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 inak, nejde mi do hlavy, ako to mas nastavene… ja teraz lezim doma po operacii. Bazal mam 1272 a sedavy sposob - naozaj iba lezim - 1543. A to mam vyssi vek, cize mensi pocet kcal ako zena o 20r mladsia s rovnakou hmotnostou a vyskou…

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim a znova KT: Sedavý. Sedenie, napr. pracovník v kancelárii.

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 ludia si nevedia tabulky nastavit - treba pozriet navod v skupine, co som dala vyssie.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim ty predsa nevieš akú mám váhu, vek ani výšku 🙂

simsalabim
14. okt 2024

Samozrejme, ze nie. Ale aj tak sa mi to nezda. Aj pisem, preco.

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim mám nastavené chudnutie, vek, váhu, výšku, sedavý spôsob - aka kancelárska krysa - a vyšlo mi tak ako som ti napísala. nič iné som tam nemenila ...

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 skus to hodit sem https://www.calculator.net/bmr-calculator.html Mne to totiz pocita v podstate rovnako ako tabulky a na rozne veky a hmotnosti. Rozdiel vzdy 200-350 kcal. Cim mensia hmotnost, tym mensi rozdiel medzi bazalom a sedavym sposobom. Ale vobec nie 40kcal, co je tak pol vacsej mandarinky 🙈

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim podľa tých tabuliek mi vyšlo na chudnutie o 102 kcal viac, teda 3 mandarinky 🙂... KT majú tie koeficienty nižšie, sedavý 1,1-1,3, v tej tabuľke je to 1,55 .. niekde kde som si pred rokmi počítala som mala koeficient zapísaný na sedavý spôsob 1,2 ... sledujem to od roku 2016 🙂

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 hm som prekvapena…hod foto. Moje vyzera takto a v podstate je rovnake ako KT.

miskajerry
14. okt 2024

mne vyslo BMR = 1,233

biba_18
14. okt 2024

@simsalabim ale bez chudnutia. ešte chudnutie keď odpočítaš 🙂

simsalabim
14. okt 2024

@biba_18 ake chudnutie odpocitas? Nechapem.

@miskajerry A kolko ti vyjde pri tom sedavom? Oproti bazalu?